Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@esselte U teba je ale väčší problém panika a úzkosť ako depresie či? Lebo Brintellix je na úzkosť len "off label", primárne je určený na liečbu depresie. Preto to bola ďalšia voľba u mňa, keďže u mňa je najväčší problém práve depresia. Záchvaty paniky nemávam, úzkosti zvládateľné. Dokonca aj benzáče v začiatkoch liečby beriem len minimálne, teraz za 2 týždne len 2x 0,25ku Frontinu. Nosievam ich v taške skôr ako takú barličku.
@yollanda no, ani mne nezaberal a bolo mii z neho zle, velmi, tak teraz beriem escitolopram, uz ho užívam 2 mesiace, teraz mam zvýšené, od dnes, uz na najvyššiu dávku 20 mg, ale mam pri nom tras nôh, sice mi ten tras zacinal uz skor a to som este escitolopram neužívala, tak neviem, ale brintelix ani mne nepomohol
Ahojte, uz 2 mesiace beriem escitolopram, k nemu chlorprotixen, neurol, diazepam, lamotrigin a na spanie zopiclon, zda sa mi, ze je to prilis vela liekov, mám generalizovanu uzkostnu poruchu, myslím, ze po dvoch mesiacoch by mi uz malo byt ok, stale nie je, veľa ľudí mi radi zmenit lekára, čo by ste robili vy?
Ahojte, nemáte prosím skúsenosti sliekom Fluoxetine Vitabalancs 20mg? Lekárka ho vymenila. Pred tým Sertralin Actavis. Fluoxetine nám dala na úzkosť.. Ďakujem.
@esselte Nemám skúsennosti s takým množstvom liekov,ale brala som escitalopram a na panické ataky bol super,v podstate od začiatku ich blokoval.Čo sa týka úzkosti,moc nezabral.Nežiadúce účinky som nemala.Prečítala som skoro všetky strany tento témy a mrzí ma,že sa Vám tak zhoršil stav.Držím palce,nech sa to konečne zlepší.Choroba je to strašná.😔
@slavkasobanska Slávka a vy sa ako máte?
Baby, tak ako? Máme krásny začiatok jesene, tak verím, že vám je dobre. U mňa Alventa super zaberá, takto dobre mi nebolo snáď roky a to som len na nízkej dávke. Zvyšovať sa mi veľmi nechce, lebo tých 112mg krásne zaberá a nemám žiadne extra nežiaduce účinky.

@beatabaw mne bolo po brintelixe zle, ja som ho brala kratko, ale nezaberal mi, no uvidime, ako bude po escitoloprame