icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

esselte
27. aug 2021

@beatabaw mne bolo po brintelixe zle, ja som ho brala kratko, ale nezaberal mi, no uvidime, ako bude po escitoloprame

beatabaw
27. aug 2021

@esselte U teba je ale väčší problém panika a úzkosť ako depresie či? Lebo Brintellix je na úzkosť len "off label", primárne je určený na liečbu depresie. Preto to bola ďalšia voľba u mňa, keďže u mňa je najväčší problém práve depresia. Záchvaty paniky nemávam, úzkosti zvládateľné. Dokonca aj benzáče v začiatkoch liečby beriem len minimálne, teraz za 2 týždne len 2x 0,25ku Frontinu. Nosievam ich v taške skôr ako takú barličku.

esselte
27. aug 2021

@beatabaw ja mam uzkostnu poruchu, takže preto mi brintelix príliš nepomohol

beatabaw
27. aug 2021

@esselte Vraj v zahraničí to na tvoju diagnózu moc nepredpisujú, lebo nie je veru určený na toto. Ale niekomu pomôže. Mne úzkosti zmiernil, celkovo mi pomáhal aj po krátkom čase, škoda tých NU

esselte
28. aug 2021

@beatabaw no, je viac na depresiu, ja mam ine, ja verim, ze mi escitolopram zaberie a bude ok, tiez to este nie je dobré, dnes som trocha viac porobila a uz mi nie je ok, musim este pomaly

esselte
2. sep 2021

@beatabaw aké si mala neziaduce ucinky pri escitoloprame? Ja mam dost velky tras nôh, neviem, ci to je z toho

yollanda
3. sep 2021

@esselte mna Brintelix dostal na úplne dno

beatabaw
3. sep 2021

@esselte Ja som ho nebrala, kedysi som začala so Sertralinom, to zaberal, potom som vysadila a po znovanasadení nula bodov, tak som skúsila Brintellix, a teraz mám Alventu. U nej zatiaľ žiadne nežiadúce účinky, ale stále som na nízkej dávke.

beatabaw
3. sep 2021

@yollanda rozpíš sa prosím 😁 Mne pomáhal na depresiu a úzkosti, ale úplne mi pokazil už aj tak biedny spánok a bývalo mi z neho zle od žalúdka. Tak som vysadila a teraz mám Alventu

esselte
3. sep 2021

@beatabaw a je ti uz dobre po alvente?

esselte
3. sep 2021

@yollanda no, ani mne nezaberal a bolo mii z neho zle, velmi, tak teraz beriem escitolopram, uz ho užívam 2 mesiace, teraz mam zvýšené, od dnes, uz na najvyššiu dávku 20 mg, ale mam pri nom tras nôh, sice mi ten tras zacinal uz skor a to som este escitolopram neužívala, tak neviem, ale brintelix ani mne nepomohol

yollanda
6. sep 2021

@beatabaw no chcela som miesto alventy niečo šetrnejšie. Brintelix je novinka. Toto bola fatalna chyba.

yollanda
6. sep 2021

@esselte mne nezabral a ani escitil mi kedysi nezabral.

beatabaw
6. sep 2021

@esselte tak zatiaľ beriem krátko, ale našťastie žiadne NU neregistrujem. Či zaberie, to sa uvidí o pár týždňov. Ale teraz je mi ako tak ok, nie dobre, ale ani zle.

esselte
6. sep 2021

@yollanda brintelix ti nezabral? Či escitolopram?

yollanda
7. sep 2021

@esselte aj aj

esselte
10. sep 2021

Ahojte, uz 2 mesiace beriem escitolopram, k nemu chlorprotixen, neurol, diazepam, lamotrigin a na spanie zopiclon, zda sa mi, ze je to prilis vela liekov, mám generalizovanu uzkostnu poruchu, myslím, ze po dvoch mesiacoch by mi uz malo byt ok, stale nie je, veľa ľudí mi radi zmenit lekára, čo by ste robili vy?

laila22
11. sep 2021

Ahojte, nemáte prosím skúsenosti sliekom Fluoxetine Vitabalancs 20mg? Lekárka ho vymenila. Pred tým Sertralin Actavis. Fluoxetine nám dala na úzkosť.. Ďakujem.

musinka12
12. sep 2021

@esselte Nemám skúsennosti s takým množstvom liekov,ale brala som escitalopram a na panické ataky bol super,v podstate od začiatku ich blokoval.Čo sa týka úzkosti,moc nezabral.Nežiadúce účinky som nemala.Prečítala som skoro všetky strany tento témy a mrzí ma,že sa Vám tak zhoršil stav.Držím palce,nech sa to konečne zlepší.Choroba je to strašná.😔

esselte
12. sep 2021

@musinka12 to teda je, a kolko mg beriete? Ja uz najvyssiu davku 20 mg

musinka12
12. sep 2021

@esselte Brala som ho polroka.Cítila som sa dobre,nebola som zmierená s liekmi,tak som ho vysadila.Brala som 10mg,chvíľu som brala aj 20mg,ale rozdiel som veľmi nevidela.Po vysadení mi to vydržalo 3 mesiace,bola som úplne ok.Teraz sa už zasa trápim,všetko je naspäť.😕

laila22
12. sep 2021

@esselte teraz čítam, že si z Prešova. Zmeniť lekára, ale musíš nájsť najlepšieho. Musíš sa popýtať, čítať recenzie..Vedieť, že je dobrý.. inak to veľký zmysel nemá..

esselte
12. sep 2021

@laila22 ved ja viem, niektorych som uz pozerala, aby som nesla z blata do kaluze

esselte
12. sep 2021

@musinka12 ja vravim, ze tato choroba je hnus, stale sa vráti

musinka12
12. sep 2021

@esselte Dokážem pochopiť,že sa vráti človeku bez liekov...ale ako je možné,že sa zhoršuje a vracia niekomu,kto berie lieky?
A meniť chcete tú spolužiačku psychiatričku,či už máte inú?

esselte
13. sep 2021

@musinka12 este nemam inu, chcem zmenit tu spolužiačku

musinka12
13. sep 2021

@esselte keď to tak cítite,tak skúste.Iný lekár,iné liečebné postupy,lieky,iné skúsennosti.Bude zasa dobre.Držte sa.

musinka12
13. sep 2021

@slavkasobanska Slávka a vy sa ako máte?

beatabaw
13. sep 2021

Baby, tak ako? Máme krásny začiatok jesene, tak verím, že vám je dobre. U mňa Alventa super zaberá, takto dobre mi nebolo snáď roky a to som len na nízkej dávke. Zvyšovať sa mi veľmi nechce, lebo tých 112mg krásne zaberá a nemám žiadne extra nežiaduce účinky.

musinka12
13. sep 2021

@beatabaw Konečne nejaká pozitívna správa v tejto diskusii🙂A na čo sa liečite?Znamená to,že alventa zabrala a žijete normálne bez fyzických a psychických prejavov hnusnej choroby?