icon

Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?

filipko
16. nov 2006

Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara

ivcam2
25. jan 2023

Ahojte skusili ste niekto Ashwagandhu? Moze sa vobec kombinovat s liekmi ?

zobaka
1. feb 2023

Ahojte, je tu niekto kto ma kombinaciu ad Coaxil (Tianeptin) a Escitalopram? (Cipralex), brala som Coaxil a vyhovovala mi pri nom nizka chut do jedla, ale na depresie zial nestacil, mam opat Escitalopram, ale som hladnejsia a vadi mi to, vecer bojovat s hladom a snazit sa nejest. Nie je tu niekto kto ma take kombo? diky

zobaka
1. feb 2023

@yollanda ano, ale nejake extra ucinky som necitila, mozno trosku lepsi spanok, akokeby si si zobrala ten najslabsi frontin

ivcam2
1. feb 2023

Baby casto mavam poslednu dobu akoby mozgovu hmlu, proste, akoby som zle videla a nevladzem vnimat, myslela som ze je to z chrbtice, kym som neprecitala viac, ze je to unava. Mavate to niektora, co vam zabera ?

jurek76
Autor odpoveď zmazal
andrea754690432
6. feb 2023

@jurek76 To je pravda , bez antidepresív to nejde.

jurek76
6. feb 2023

@ivcam2 Ahoj Brain fog som zažila počas dovolenky, také totálne otupenie akoby zmyslov. Čitala som o tom.Ťažko opísať, mne vlastne popri antidepr.liecbe pomáhaju vždy všetky Vit.skupiny B musí tam byť aj B12.napr. voľné predajné Nervea, momentálne mám od Jamienson Vlastne počas preventívky mi raz za čas chýbajú akoby ich moje telo konzumovali o čo si viac..mozno sú na vine lieky neviem.Sama som si to všimla počas tých dlhých rokoch čo sa liečim. (10 rokov) A to Brain fog prejde samo je to nepríjemný pocit..U mňa taká čerešnička na torte: Roky som trpela strašnými migrenami ale fakt silnými aj s aurou. Antidepresíva plus Antiepileptika ma od nich oslobodili..mám jedno nemám druhé 🙈🤔😆. Život

jurek76
6. feb 2023

@ivcam2 práve som si spomenula na ten pocit..pri samoobslužnej pokladni pred vianocami ( to museli mat ľudia radosť 🙈) som mala silnejší stress tieto dni manžel bol odcestovaný a musela som sa postarať o všetky nákupy omg..nezabudnem na to. Prešlo to cez Vianoce. Hnusný pocit spomalenosti nie a Nie sa naladiť na normálny rytmus. Niekedy to mávam..

ivcam2
7. feb 2023

@jurek76 ahoj, liecim sa 10 rokov, mavam aj migreny minule aj s aurou, preto ma to hneva ze lieky beriem poctivo a aj tak to pride ne to neprijemne. Skusim to B. Momentalne si davam kusok prasku Ashwaghandy mam pocit ze som viac oddychnuta a vyspata a este dom su dala pestrecovu kuru.

jessi06
10. feb 2023

@esselte ahoj chcem sa tiež pridať, ja som mala pvy deň bolesť hlavy, potom to prešlo a potom zas únava, a divný pocit pri srdci ako keby tlak a preskakovanie srdca mali ste to tiež pri coaxile? Keď som to vravela lekárovi ze to je len dočasný stav mám to brat stále.

mmama
Autor odpoveď zmazal
jurek76
9. mar 2023

@mmama Ahoj. Áno aj keďže panicko uzkostna porucha prakticky ovládne celé telo, či už dýchanie,trpnutie mravcenie končatín atď. Radim vždy v prvom rade navštíviť lekára vyrozprávať presne priebeh on už vie nastaviť liečbu. Mne sa napr.triasli ruky pri pokladní myslela som že už asi viac nenakupim.A nakupujem vo veľkom..Hlavne nebáť sa o Tom hovoriť s lekárom Psychiatrom. Ináč je to utrpenie nie život. Ja napr.teraz v tomto období blizi sa jar mám recidivistu depresiu..plačlivost,všimol si to manžel..človek si to ani neuvedomí..Uvedomujem si že má tu chorobu Depresiu liečim sa na ňu. Preto s tým žijem že raz za čas sa opäť ukáže..zdvyhnem dávku Elicei. O pár týždeň prejde akoby som odtiahla záves.teraz som spomalená unavená atď. Ale viem že to prejde keďže takto fungujem už roky. Mám ešte celkom vôľu čo je moje šťastie.kedze je to choroba Vôle. Cvičím jógu, prevádzky ak sa dá ..všetko dobré želám.

mmama
1. apr 2023

Ahojte.Prosim o radu.Pocitovali ste priznak uzkostnej poruchy tazobu ,slabost a roztrasenost noh?dakujem

ivcam2
1. apr 2023

@mmama jasne

yvoneta
2. apr 2023

@jurek76 ahoj, čítam, že berieš eliceu. Neuzivala si niekedy aj paroxetin (paretin), že by si vedela porovnať? Dík

jurek76
3. apr 2023

@yvoneta Ahoj. Nie nikdy mi nič iné lekárka nepredpisala. Práve som po asi dvoj mesacnej depresii začalo to obrovskou unavou až závratmi..bola som na 10 tke dva týždne som zvyšovala po dohode z lekárkou na 15 a je to pomaličky lepšie u mňa osobne je to obrovský rozdiel .Uz v 5 mg. Každý je originál a reagujeme rozdielne.Uvidim ako to pôjde asi budem musieť a na 20 mg denne. Poviem ti, až si ma všimol neurológ a už mi chcel radiť Iný liek, to sa nedá zakryť..proste to vidno. Neviem presne názov myslím že je na bipolárnu poruchu ale moja lekárka psychiatrička odmietla že vraj som to ja, taká som vždy bola. Na jar od.dole s kopca 🙈 Verím jej ona má.pozna za tie roky..

jurek76
Autor odpoveď zmazal
yvoneta
3. apr 2023

@jurek76 a k tej migréne, ja tiež mávam, neurologicka mi predpise max rizatriptan, antiepoieptika preventívne nechce písať, že koli tomu, že beriem antidepresiva. A to som sa chcela dopracovať k biologickej liečbe, len tam sú podmienky a jedna z nich je zlyhanie preventívnej liečby migrény. Hm...

jurek76
Autor odpoveď zmazal
mamia85
14. apr 2023

Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o radu alebo skusenost, po kolkych týždňoch Vám zabral Sertralin? Beriem ho 4.tyzden, ale stále necitim zlepsenie. Dr. mi menila liek lebo stary už asi neucinkoval. Trápim sa už treti mesiac, najskor 2 mesiace na starych liekoch a teraz skoro mesiac na sertraline. Beriem ráno 50mg a na obed 50mg. Môžem este čakat zlepsienie, alebo mi sertralin nezabera? Brala som ich pred niekolkymi rokmi, vtedy mi celkom skoro aj zabral a teraz toto. Už som z toho totalne vycerpana a zúfalá. Prosím poradte kto mate s tymto liekom skusenost. Môže este zabrat ci po mesiaci už ani nie? Ďakujem Vám vopred veľmi pekne.

andrea754690432
14. apr 2023

@mamia85 Ahoj mne to trvalo vyše 4 mesiace než mi bolo iba iba o trochu lepšie. Chce to trpezlivosť☺

emchuana
14. apr 2023

@mamia85 ahoj určite ti už bude lepšie ešte počkaj 2 týždne a už budeš cítiť zlepšenie po 2 mesiacoch to bude fajn len vydrž. Ja som mala to iste strašne stavy a vedlajsie účinky pomaly všetky, nasadzovala som ho už 4krat ale najhoršie bolo toto, už ho tak skoro nevysadim nechcem znova tie stavy. Inak nemala som ukludnovaky baby pisali vraj sú dobre pri nasádzani lexaurin a pod. Ja som nemala ale som si to odsr*la s prepacenim. Drzim palce daj vedieť 😊 mám takú istú davku.

mamia85
14. apr 2023

@emchuana ďakujem veľmi pekne za povzbudenie. Ja už som ich asi pred 7.rokmi brala, 4 roky ale pamatam si že vtedy mi skoro zabrali. Teraz sa len trápim a trápim každý deň. Ved to nie je zivot len prezivanie. Veľmi sa bojím že mi nezaberu, že sa z tohto s prepacenim hovna už nedostanem. Mám doma 2 malé deti o ktoré sa treba starat a je to takto sakra ťažke. V pondelok nastupujem po 2 mes.pn do prace a vôbec netusim ako to zvladnem. Ďakujem ešte raz že si mi napisala, veľmi si to vazim

mamia85
14. apr 2023

@andrea754690432 ahoj, ďakujem za odpoveď.4 mesiace je hrozna doba, ja sa už od januára trápim, iba prezivam. Mám strach že to nikdy neskonci😔

emchuana
15. apr 2023

@mamia85 nemáš zac sme na jednej lodi tiež dve malé deti, tiež som už bola zúfalá nočné úzkosti otras trás návaly hrča v krku, nevoľnosti, pocit na zvracanie hlava vymetena ale ešte vydrž napis mi zhruba o 2-3 týždne myslím že to bude fajn 🌸

mamia85
15. apr 2023

@emchuana ❤ ďakujem, si veľmi zlatá že ma podporujes. Ja som momentalne tiež veľmi zúfalá, bojím sa že sa mi nepolepsi, ako sa budem starat o deti, ako pojdem od pondelka do roboty po 2 mesiacoch pn, keď mi je stále na hovno. Aj Tebe bolo po 4 týždňoch este stále na hovno, že si necitila skoro ziadne zlepsenie?

emchuana
15. apr 2023

@mamia85 tiež po mesiaci nič ale tých 6 týždňov už bola zmena, inak neviem prečo ty nemáš tiež ukludnovak?

mamia85
15. apr 2023

@emchuana ale mám, a teraz si bohužiaľ musím davat aj viac, aj s nimi to len tak tak dávam. Snáď budeš mať pravdu a zaberu, a potom bzd budem postupne znizovat..uz som aj tak zavisla od januára ich beriem denne, ako sa mi stav zhoršil. Este by som sa ta chcela opýtať ci si nemala nechutenstvo? U mňa je aj to strašne, ledva do seba na silu niečo dostanem.

stela81
15. apr 2023

@mamia85 Ahoj, chápem tvoje obavy, ja tiež berem bzd 3×0.25 od januára. Mala som úzkosti, cítila som strašne. Teraz som dostala Trittico, lebo mala som už aj miernejšiu depresiu... berem už 2 týždne, ale musím stále aj Xanax 0.25 dvakrát denne.

mamia85
15. apr 2023

@stela81 ahoj, ja trittico uzivam tiež, už skoro rok kvôli problémom so spankom, do januára kým sa mi nepohorsilo som s ním nemala ziadne problémy, vlastne dodnes zaberá na spanok ale ci aj na depresiu u mňa to neviem. Citis sa už lepšie po tych 2 týždňoch na triticu-?