Ako sa efektívne zbaviť depresie po pôrode?
Ahojte, prosim o radu tie, ktore mali skusenosti s depresiou.
Mam 7 mesacneho synceka, ktoreho strasne lubim, no kedze som bola na neho viac menej sama, v noci som k nemu vstavala 3 x, navodila sa u mna depresia ( zrejme z vycerpania). Bola som v nemocnici 2 tyzdne, uzivam antidepresiva. Chcela by som vediet ako sa tejto choroby co najrychlejsie zbavit. Po prichode domou z nemocnice sa citim lepsie. no dnes v noci som mala naval horucavy, potom zase zimnicu a nakoniec hnacku.
Kto to poznate, napiste prosim.
Dara
@lentilka1234567890
Ako dlho beries ad a ake? mas pp?
@apolka77 ahoj. Mám Tianeptin mylan beriem ho druhý mesiac na úzkosť
Ty?
ahoj,
neviem ci zbehla, ale AD beriem uz po 2x, konkretne ARKETIS t.j. paroxetin /paretin,seroxat/
mam s nim dobre skusenosti, akurat mi velmi chuti jest..ale mozno to nie je z lieku, ale ze som zvyknuta sa odjkaziva ukludnovat stravou...
Alventu som nikdy neskusala, dr. mi ju sice navrhovala, dokonca mi dala aj recept, ale po skusenostiach co baby pisali ze maju s alventou som sa jej velmi bala a rozhodla som sa ze aj po 2x budem uzivat ARKETIS...kedze som s nim mala dobre skusenosti...
Takze neviem, ale mna dr. upozornovala ze z alventy zvykne byt dost zle od zaludka a ze nie je si ista ci by mi zabrala na uzkosti..tak som sa rozhodla ju nebrat...
@lentilka1234567890
ako som pisala vyssie beriem ARKETIS
ty bud trpezliva si len na zaciatku liecby, co je to druhy mesiac? to moze byt aj 5tyzden aj 8tyzden..daj tomu este mesiac urcite sa ti polepsi, ametyst tento liek pochvalila..medzitym si daj benzac na ukludnenie a hlavne na sebe pracuj..neziv v sebe tu uzkost..
@figa777
a ako dlho ju beries?
najhorsie je ze uzkost ustupi posledna a to sa tyka asi vsetkych ad...dr. aj tak len triafaju..skus ju poprosit o liek o ten paroxetin co obsahuju...tiez dlhsie trva kym zaberie ale zabera to viem iste a to som sa bala aj na ulicu vyjst takze mi mozes verit...
@apolka77 beriem 8.tyzden ináč sa cítim oveľa lepšie ako na začiatku len ešte mám závraty a stále sa bojím že som vážne chorá😞😞😞
Áno viem aj mne písala že to je veľmi dobrý liek 😉
@figa777
paroxetin obsahuje ten ARKETIS, PARETIN, SEROXAT a ine, vygoogli si, neviem ich naspamat..
valdoxan je na spanie?
ja som tiez nespala, ale nechcela som dalsie lieky, po case sa to upravilo a teraz nemam problem spim jak zabita..na tvojom mieste beriem len AD a benzac nic viac...
@lentilka1234567890
to prejde, kazdy sme nejak museli prekonat tieto zaciatky...ja som 3tyzdne skoro prespala na zaciatku...potom som sla do prace...vidis, mas zlepsenie a kazdy den to bude lepsie a lepsie...davaj si benzac a nebudes tak trpiet...ja som ho brala prve 3mesiace a potom vysadila..nemala som ziadne abstaky ani nic take..
@apolka77 boze toto sa mi neda navodit zavidim ti ale v dobrom a dr.spominala escilopram lebo vtedy sa rozhodovala ci da alventu alebo escilopram.a kedysi som brala paretin ale na 5den som dostala palenie myslis kebyze vydrzim to prejde? Ci som sa vtedy neunahlila lebo som sa vylakala co sa deje chrbat ruky elektrika
Moja sestra mavala depresie pri malom, tiez ju priatel nechal tesne pred narodenim dcerky. Tak sa na nu obaja tesili a zrazu sa na obe vykaslal. Sestra to prestala zvladat a hlavne, ked sa jej narodila dcerka to bolo este tazsie, lebo byvala chorunka a ona bola na vsetko sama. Zacala chodit k odbornej lekarke a pristahovala sa k nam pokym sa nepostavi na nohy a uz je to lepsie. Pomahame jej aj malej a nasla si priatela, ktory ju a jej dcerku miluje, takze sa idu stahovat🙂
@figa777
@lentilka1234567890
@lily14
a ine baby zaciatocnicky
dievcata, ale to NAJDOLEZITEJSIE,
zacnicte sa spoliehat sami na seba, verte si, ze poruchu porazite a kazdy den aj niekolko krat si opakujte, ake ste vynimocne a krasne...nezabudajte, ze STE TO VY, KTO kazdy den rozhoduje, aky DEN BUDE MAT..znie to neuveritelne, ale ziadny clovek na svete nema taku moc, aby vas uzdravil,,tu moc mate kazda z vas v sebe...nezivte v sebe negativne spomienky, naopak skuste sa z nich poucit..pojde to pomaly a tazko, ale nikto nam nesluboval ze tento zivot bude bez problemov..pisem vam to z vlastnej skusenosti..poslednych 6 rokov bojujem s panikou a uzkostami a jedine co na nu zabera, je nahnevat sa, priam nasrat sa na nu...mysliet pozitivne a zacat verit..ze som to ja, kto si pomoze..kazdy clovek je unikat a prisiel na tento svet nieco sa naucit a odovzdat..berte tuto chorobu ako MOZNOST SPOZNAT SAME SEBA...na zaciatku som sa trapila ako vy, ale po tolkych rokoch mozem skonstatovat, ze pp mi dala viac ako zobrala..nikdy by som sa tolko o sebe nezamyslala a o svojich konaniach keby som takto neochorela...bude to zniet mozno pre mnohe z vas ako nezmysel,ale je to priam pozehnanie ze mate takuto sancu ...
uvidite ak budete na sebe pracovat tak vas to obohati...aj vasich blizkych.❤
@apolka77 😘😘😘😘😘
Baby prosím vás mala niektora z vás pri Ad tzv tŕpnutie tváre? Ja to cítim už týždeň a neviem čo to má byť. Ad beriem 9.tyzden.
Ďakujem za pomoc
Ahojte nic som nevybavila lebo zabudla mi povedat ze je tam len do 14h isla na charitu.tak zajtra ale aspon som sa presla

@lily14
jasne ze by to skodilo, si este len zaciatku, rataj s tym ze zo samotnych ad ti bude ZLE, asi beries k serotaxu aj nejake benzace typu neurol, leaurin k tomu aj ked len dva deci vina a si nahrata...prvych min.8-11 tyzdnov sa stav zhorsuje, a tak ziadny alkohol...moze to velmi zle dopadnut..ked uz budes stabilizovana tak si obcas, prilezitostne daj 2dcl, ale teraz NIE...