Ako sa prejavuje cukrovka 2. typu?
Cítili ste iný zápach potu, moču, zhoršený zrak, necitlivosť v nohách?
@babababka akú liečbu ti dali? Cítila si v chodidlách či vyššie?
Partnerovi náhodou na preventívke
na pre etnické z krvi?
Čo tým myslíš?
@stellarstar Z krvi či z prsta?
Normálne brali krv
som na tabletkách a diéta.Celé nohy .
Otcovi v 53 rokovh, schudol za 2 mes 10kg, vela pil ale bolo leto, v noci nonstop chodil mocit myslel ze prostata
Mykoza na nohach, brnenie, zhorsene videnie z dna na den tvrdil.. odber krvi u vseobecneho ukazal hodnotu glukozy 24, na druhy den lezal na internom na inzuline
Po stabilizovani berie tabletu rano a vecer +velmi prisna dieta , hodnoty ukazkove
@babababka aké lieky konkrétne berieš prosím ťa?
lieky prvej volby su tieto Glucophage, Metformin, Normaglyc, Siofor, Stadamet
a dieta samozrejme
Mne 43 rokoch potenie navaly tepla nekontrolovateľný smäd.Mám to zo stresu nezabera inzulín len lieky.
ja mám metformin stadamet glicada
@alickapusinka a riešili ťa na endokrinológii hneď áno?
@mamina7070 ide to aj čisto ma diéte?
nie riešila ma diabetologička.Ale to sa zistilo ked som išla na bežnu ročnu prehliadku.Po odbere krvi na druhý deň mi volala lekárka že nech okamžite prídem lebo som mala vysoky cukor. A išla som hned na diabetologiu už je to dobre beriem lieky.
ano byva aj ze len dieta je to o hodnotach glykemie a glykovaneho hemoglobinu
@mamina7070 aké vyšetrenia sa robía na potvrdenie diagnózy s zhodnotenie liečby?
glukozovy test u diabetologa, vysetrenie mocu a krvi
ale na zaciatok je dobry odber na lacno na glycku u vseobecneho a on vas posle ak bude treba na diabetologiu objednate sa a urobia test ako sa robi tehotn ym co pose
vyssie
V 45, beriem lieky siofor a glicladu. Všimla som si že po čistení pleti sa mi dlhšie hojila pokožka. A zistili mi to pri predoperačnych odberoch
Inak, presnejší ako ranná glykémia je glykovaný hemoglobín ( to je ako keby stav za posledné 3 mesiace), čiže to viac vypovedá o tom, čo sa deje, lebo ráno cukor môže byť vysoký a pritom človek mal večer predtým oslavu a pojedol popil všeličo.....Glykovaný hemoglobín vyšetria ( odber krvi a analýza) buď v labáku ( ako samoplatca) alebo to robí aj Dr.Max, len si treba pozrieť na ich stránkach, ktorá pobočka lekárne v danom meste to robí, lebo nie všetky to robia, stojí to 6-10 eur. Alebo potom cez obvoďáka a ten dá VL k endokrinológovi, len napr. u nás v Nitre sa čaká niekoľko mesiacov na termín, zatiaľčo ako samoplatca si za pár eur vieš dať vyšetriť glykovaný hemoglobín, chvíľku čakáš na výsledok a vieš, či je to ok alebo riešiš s lekárom, ak je hodnota prekročená. Daj do googlu Dr.Max glykovaný hemoglobín....
@mamina7070 cítiť cukrovku z moču? Myslím či je zložením iný, že inak páchne.
@rawmamka staci ist na interne kde urobia ogtt test a vedia aj glyk hemoglobin naco si minat peniaze ako samoplatca
A predpokladam ze ked niekto ide na krv k lekarovi tak den predtym nezje samrole, polku celej torty, nevypije 2l vina ci koly
citit neviem ale v lekarni kupis pruzky na kontrolu https://etabletka.sk/obchod/diaphan/?gbraid=0AA...
ogtt test ti len tak na internom neurobia tiez musis byt objednana a mat VL
ta kontrola v labaku ako samoplatca je urcite rychlejsia a lepsia volba
@mamina7070 orálny glukózový test nedám na lačno. Už 2 x som sa povracala.
@mamina7070 na akom princípe fungujú tie prúžky? Glukóza v moči sa môže nachádzať či to je už cukrovka?
a preco ti ho robili ? oGTT ? ak nedas tak neurobia
cukor by nemal byt v moci a normalne ocikas alebo ponoris do mocu
oGTT nema zmysel robit inak ako nalacno

Mala som 44.Okrem toho,že som mala nohy akoby v želé,tak nič.