icon

Ako sa starať o nohy po operácii žíl?

19mirka90
20. jan 2017

Ahojte..prosim Vas ma niekto skusinosti po operacii krcovych zil? Ako sa starat o nohu aby sa krvne podliatiny co najskor stratili? Dakuuujem ;)

Strana
z3
lubina
23. jún 2020

@klaudiavagaiova ja som mohla hned chodit, vlastne aj musela, ale normalna chodza to bola iba v priebehu par dni, uz presne neviem, ale viem, ze na prvu kontrolu po tyzdni som uz isla celkom fajn

iveta1970
15. sep 2020

@lukyazojka Mám niekoľko otázok.Mám dosť veľké kŕčové žily po celých nohách, najvýraznejšie sú v podkolení.Chcem si ich dať odstrániť.Už som absolvovala operáciu jednej nohy asi pred 10 rokmi laserom.Krčové žily na tej nohe sa mi vrátili v plnom rozsahu asi aj väčšie.Preto by som chcela ,aby mi ich odstránili v narkóze klasickou metódou neviem ako sa to presne volá.Vo fóre bolo spomenuté že BB ich operujú,,,akou metódou?Viete mi prosím povedať ako presne prebieha klasická operácia a či mi môžu zoperovať obidve nohy naraz?Sem tam sa mi už niekedy žily zapaľujú , ked ich potriem heparoidom...potom to prejde.

vivien1010
Odpoveď bola odstránená
eribac
17. sep 2021

@lukyazojka môžem sa spýtať, som po klasické operácii varixov. Paliva bolesť v slabinovej oblasti nastala až teraz na 5 deň. Lekár mi nepovedal, na koľko môžem zaťažovať nohu. Len toľko, že budem sama cítiť koľko mi stačí. Som fotografka a za 1,5tyzdna ma čaká fotenie ďalšie fotenie svadby. Obávam sa aby som bola do vtedy ok. Dnes na 5.ty deň po operácii si už môžem vraj rany bežné umývať v sprche..?

mpzilky
16. jan 2022

@emap Dobry den, prosim, polepsilo sa Vam casom?
Mam presne rovnaky problem do posledneho pismena, 4m po operacii, necitlovost by som prezila, ale bolest pri chodzi, otrasoch, cele zle. Som aktivny clovek, velmi ma to limituje. Doktor mi povedal, ze si to nemam vsimat...
Prosim dajte vediet, ci mam nadej a co Vam pomohlo.
Dakujem.

moon1979
12. apr 2023

@emap ahoj, diskusia síce staršia, ale chcela by som sa opýtať, či ten mŕtvy pocit na nohe zmizol. Ja som po laserovej operácii 3 týždne a celá noha v miestach kde mám vpichy mám pocit ako keď strpne noha alebo postipe vcela, skrátka také necitlivé ... Ako to dopadlo u teba? Ďakujem za info

Strana
z3