icon

Ako sa u vás prejavuje tetánia?

sandra64
11. jan 2022

Ahojte, chcem sa Vás opýtať ako sa u Vás prejavuje tetánia? Nemyslim záchvati, ale väčšinou príznaky pociťujúce na tele. Nemám diagnostikovanú tetániu, ale čo som o tom čitala, dosť veľa príznakov mávam ale zľaknem sa pri každom, keď pocitim niečo na tele tak rada by som sa poradila, budem vďáčna za každy Váš názor 🙂

miruskamy
25. dec 2024

Mal niekto prosím aj problémy typu že mu na tvári v oblasti dutin pod okom akoby strelila bolest? Na tvári mávam trpnutie sánky alebo oblasti pier z tetanie ale teraz sa mi prvýkrát stalo že mi občasné strelila taká ostrá bolesť najprv do oblasti dutin pod okom a potom v oblasti vnútorného kútika oka a koreňom nosa a neviem či by to mohlo súvisieť s tetaniou alebo skôr s niečím iným teda s tými dutinami napríklad.

cattthhy
30. dec 2024

@ritter prosím Vás, s ktoryým magnéziom konkrétne máte dobrú skúsenosť?

miruskamy
1. jan 2025

@cattthhy mne povedali sestričky že najlepší je magnerot. Inak aj jamiesom Magnézium bisglycinat.

ritter
7. jan 2025

@cattthhy ja mám kompava magnézium , som spokojná, beriem 2 tobolky denne

huru
20. jan 2025

@lenrol001 ako sa ti prejavovali kŕče na nohách ? Stehná lýtka ?

lenrol001
21. jan 2025

@huru chválabohu
kŕče už nemám..rok a pol som brala magnezium chelát..mne sťahovalo celú ľavú nohu..zo zadu kŕč do stehna a lýtka..nevedela som ani vystrieť nohu...

majarumm
24. jan 2025

Mne sa najviac osvedčilo magnézium Galvex

michaela404
24. jan 2025

@lenrol001 môžem sa spitat od akého výrobcu ste brali chelat

lenrol001
24. jan 2025

@michaela404 Magnézium chelate + B6..Kompava

michaela404
25. jan 2025

@lenrol001 kedy vám to tak zabralo

lenrol001
25. jan 2025

@michaela404 po pol roku denno denného doplňovania..ráno na lačno a večer pred spaním.. odporúča český lekár ktorý sa špecializuje na tetániu....ale ja som brala aj calcium...

ivanaa346
3. mar 2025

@anicka199103 Nerobili vám testy na sklerozu multiplex(roztrúsené sklerozu? ) Veľa vašich príznakov sedí aj nato

alegri
15. máj 2025
@kati24

Ahojte,chcela by som sa spytat ci mal niekto podobne problemy pri tetanii ako ja,popripade co vam najviac pomaha na potlacenie priznakov. Spustilo sa mi to cele cca pred 3 tyzdnami,zacalo mi mravcenie celej pokozky hlavy,pichanie v hlave,prechadzalo mi to na ramena,hlava najma vpravo hore na temene mi zacala akoby tuhnut a trpnut,jeden vecer som skoncila i v nemocnici na neurologii lebo mi strpla polka pravej tvare a cast pier. Tam skonstatovali okcipitalna neuralgia,spravili mi ct mozgu,to bolo ok. Par dalsich dni mi bolo naozaj hrozne,pokozka na hlave mi trpla kade tade,bola som v riadnom strese. Doteraz som absolvovala ct,interne,ekg,krv na infekcne ochorenia vsetko ok,iba na rtg krcnej chrbtice bol nejaky spazmus.Po znamosti som bola vysetrena neurologom,dal mi spravit aj MR mozgu,vysledky este nemam,ale na zaklade anamnezy,rozhovoru so mnou a vysetrenia roznych reflexov (chvostek pozit,slachovokosticove reflexy zivsie) mi povedal ze to bude tetania,nasadil mi magnezko,vapnik,milgammu,guajacuran...uz to uzivam nejaky cas a nemam vyrazny pocit zlepsenia,budim sa s hlavou celou strpnutou,bolesti hlavy mam take zvlastne,akoby ma boleli kosti na vrchu hlavy,zacalo ma pichat v lavom uchu,na vrchu hlavy mam pocit akoby mi tam niekto stale fukal studeny vzduch. Niektore dni je to lepsie,ine zasa sa to zhorsi. Mam male babatko,je to hroza. Je pravda ze som v strese z tej mr,aj cele predchadzajuce obdobie som bola trocha vystresovana,ale naozaj by dokazala tetania vyvolat taketo symptomy??

@kati24 ahoj je to už starší príspevok, ale zaujíma ma ,či Vám to preslo, čo bola príčina? Vdaka

modraorchidea
16. máj 2025

Ahojte. Mám tetaniu. Máte niekto mravčnie okolo oka, ucha , vzadu za uchom aj bradu, práva strana....ono sa to objaví, zmizne....o dva dni zas. Mám problémy aj s krčnou? Môže to mať súvis?
..

miruskamy
16. máj 2025
@modraorchidea

Ahojte. Mám tetaniu. Máte niekto mravčnie okolo oka, ucha , vzadu za uchom aj bradu, práva strana....ono sa to objaví, zmizne....o dva dni zas. Mám problémy aj s krčnou? Môže to mať súvis?
..

@modraorchidea mravčenie pier, sánky, jazyka, bežný príznak tetánie, mávam. Mohlo by to ale tiež mať súvis s krčnou.

modraorchidea
16. máj 2025
@miruskamy

@modraorchidea mravčenie pier, sánky, jazyka, bežný príznak tetánie, mávam. Mohlo by to ale tiež mať súvis s krčnou.

@miruskamy a čo Ti pomáha? Ja beriem jedno magnézium denne. Ono by sa to dalo zvládnuť, keby som si nenamyslala ďalšie dg. Ako dlho ju už mas? A máš ďalšie príznaky?

alcielle
17. máj 2025
@iinka

Ahoj, chcela som prispiet mojou skusenostou, nejaku chybu mi vypisalo, tak ak by nahodou prisiel 2x prispevok, tak omylom
Ja trpim tetaniou 4 roky, velmi mi to pokazilo kvalitu zivota, lebo neviem kedy to pride, tie stavy co mam su nezabudnutelne,neprijemne, tak som v strehu, kedy zas pride☹
Naposledy 23.12.v klude na prechadzke mi priatel sanitku volal.
Roztrasnu sa mi nohy strasne. Vnutorny strach ma prepadne, pocit, ze neviem co sa deje, ci umrem, ci co bude...
Toci sa mi hlava. Bolest vystreluje do lavej ruky, neda sa mi dychat, akokeby mi niekto sadol na hrud, srdce mi bije ako dive...
Fakt som z toho nestastna☹

@iinka cela ja...pomohlo nieco?

alcielle
18. máj 2025
@lenrol001

@michaela404 po pol roku denno denného doplňovania..ráno na lačno a večer pred spaním.. odporúča český lekár ktorý sa špecializuje na tetániu....ale ja som brala aj calcium...

@lenrol001 aky cesky dr prosím?

miruskamy
20. jún 2025

Mal niekto prosím aj také tiky akoby pulzovanie na určitom mieste? Nie zášklby svalov ale ako očné tiky len napríklad na hrudníku alebo krku? Neviem či si to spojiť s tetaniou alebo skôr pitím kávy.

majarumm
21. jún 2025
@miruskamy

Mal niekto prosím aj také tiky akoby pulzovanie na určitom mieste? Nie zášklby svalov ale ako očné tiky len napríklad na hrudníku alebo krku? Neviem či si to spojiť s tetaniou alebo skôr pitím kávy.

@miruskamy áno ja to pociťujem posledné dva mesiace na rôznych miestach, je to nepríjemné, ale či si to spojiť s tetániou neviem, 11 rokov ju mám diagnostikovanú ale predtým som to nikdy nemala, no je pravda, že posledné 3 roky som veľmi v strese 😁 kávu nepijem.

miruskamy
21. jún 2025
@majarumm

@miruskamy áno ja to pociťujem posledné dva mesiace na rôznych miestach, je to nepríjemné, ale či si to spojiť s tetániou neviem, 11 rokov ju mám diagnostikovanú ale predtým som to nikdy nemala, no je pravda, že posledné 3 roky som veľmi v strese 😁 kávu nepijem.

@majarumm ďakujem, tak to potom bude stres aj u mňa, menej spánku a káva ☺️

modraorchidea
25. jún 2025

Ahojte. Máte niekto aj pálenie, tŕpnutie, mravcanie v oblasti oka, nosa, ucha a vlastne tváre aj hlavy a vlastne hocikde na tele? Od štvrtka na jednej strane tváre...s prestávkami...bola sa na neurológii a prišla som domov a hoc kde na tele to začalo . Bála som .sa či nemám trojklany nerv, ale nie. Neexistuje nič ma nervový systém prírodné? Nebaví ma to a nemôžem sa ani sústrediť

klotildabazarik
25. jún 2025

@sandra64 strpla mi cela lava polovica tvare

alegri
26. jún 2025
@modraorchidea

Ahojte. Máte niekto aj pálenie, tŕpnutie, mravcanie v oblasti oka, nosa, ucha a vlastne tváre aj hlavy a vlastne hocikde na tele? Od štvrtka na jednej strane tváre...s prestávkami...bola sa na neurológii a prišla som domov a hoc kde na tele to začalo . Bála som .sa či nemám trojklany nerv, ale nie. Neexistuje nič ma nervový systém prírodné? Nebaví ma to a nemôžem sa ani sústrediť

@modraorchidea mne tiež trpne polka hlavy tvare ,ale asi je to kombinácia tetania a krcna

modraorchidea
26. jún 2025
@alegri

@modraorchidea mne tiež trpne polka hlavy tvare ,ale asi je to kombinácia tetania a krcna

@alegri no s krčnou problémy veru mám....na nervy toto😊

alegri
27. jún 2025
@modraorchidea

@alegri no s krčnou problémy veru mám....na nervy toto😊

@modraorchidea je to pravdepodobne, mne to trva uz mesiace, kaatstrofa

majarumm
27. jún 2025
@modraorchidea

@modraorchidea posledných 5 mesiacov nepravidelne cítim bolesť rúk, nôh, niekedy jedna ruka, niekedy obe, to isté s nohami, niekedy to pociťujem raz za týždeň, niekedy raz za dva týždne , niekedy častejšie , niekedy je to bolesť a niekedy také pálenie
Tvár mi dokáže stŕpnuť stačí, že sa trochu vystraším 😒

majarumm
27. jún 2025
@modraorchidea

@modraorchidea a poslednou dobou ešte aj taký vnútorný tras tela, cítim to hlavne v rukách a nohách

modraorchidea
27. jún 2025
@majarumm

@modraorchidea posledných 5 mesiacov nepravidelne cítim bolesť rúk, nôh, niekedy jedna ruka, niekedy obe, to isté s nohami, niekedy to pociťujem raz za týždeň, niekedy raz za dva týždne , niekedy častejšie , niekedy je to bolesť a niekedy také pálenie

@majarumm som na podobne....vcéra a dnes iny level...páli má, mravci, pichá....vždy je to iné miesto. Ja beri nechcem takto žiť. Veď to sa musí dať nejak vyliečiť.

modraorchidea
27. jún 2025
@majarumm

@majarumm a berieš nejaké lieky?