Ako sa u vás prejavuje tetánia?
Ahojte, chcem sa Vás opýtať ako sa u Vás prejavuje tetánia? Nemyslim záchvati, ale väčšinou príznaky pociťujúce na tele. Nemám diagnostikovanú tetániu, ale čo som o tom čitala, dosť veľa príznakov mávam ale zľaknem sa pri každom, keď pocitim niečo na tele tak rada by som sa poradila, budem vďáčna za každy Váš názor 🙂
@lucinda010 ahojte, u mňa nastalo zlepšenie stavu až keď som zvýšila dávky vápnika, beriem 2 tabletky denne a magnézia -chelate+ B6 ( Kompava)jednu ráno do 8 hodiny a jednu večer po 21 hodine. To je dôležité podľa českého odborníka na tetániu. Už nemám to hrozné tuhnutie krčnej a svalstva a mravcenie okolo očí a úst. Ešte sa ráno budím so stuhnutými nohami ale to ma po pár minútach prejde.... Stále beriem minerály...konečne môžem cvičiť...predtým pri každom pohybe ma chytali kŕče do nôh . A ešte aby som nezabudla...dala som si vyšetriť minerály v krvi a vyšiel mi nedostatok sodíka 🥺 takže viac solím.
@lenrol001 ja mám tiež cvičiť kôli bolestiam v krížoch ale presne ako píšete dostávam kŕče do nôh a nevládzem, mám v máji preventívnu prehliadku určite mineralu si dám prezistiť
@lenrol001 chcem sa spitat ste spokojna stim magne b6 od kompavy ďakujem
@michaela404 áno som spokojná brala som ho ráno, večer...po istom čase už to bolo na mňa veľa...ukludnuje a ráno som potrebovala skôr vzpruhu. Teraz ho beriem len večer pred spaním...Mne pomáha. Ale nakoniec som sa dopátrala k diagnóze ,ktorá mi to všetko vyvolala. Takže podľa mňa tetánia je len symptóm nejakej choroby. Mám osteoporózu hlavne v panve....preto tie drevené nohy☹️
@lenrol001 ja mam také trpnutie celého tela a po akom čase vás to ukludnilo ďakujem
@michaela404 mne to začalo minulé leto v auguste....po 4 mesiacoch mi bolo lepšie.. ale pravidelne beriem vápnik, D3, K2, magnézium - 2krát denne...teraz len večer.
@lenrol001 a už sa máte dobre aj ta toto beriem d3k2 to mam jeden vitamin A stim ešte kalcium a večer bkomplex a magnesium a ešte b1 zvlášť ale neviem ci to není veľa už to brat zvlášť
@lenrol001 dobrý deň môžem vedieť na základe čoho vám ju zistili? akú máte liečbu?
@lucinda010 neurologická to zisti
@mluciam a je vám lepšie už
@michaela404 Prepáčte lebo pytam lebo u neurologicky som bola a okrem skoliozy chrbtice a par platničiek mám ostatné vyšetrenia v poriadku, mňa strašne nohy skôr kolená ako keby bolievali keď som nonstop na nohách najskôr idú kríže spodná časť chrbtice a vystreluje mi to do kolien , až celých nôh 🙄
@mluciam môžem sa spitat aké magnesium beriete
@michaela404 páči sa 🙂 6 kusov denne
@lucinda010 mala som podobné príznaky a nakoniec mi zistili osteoporózu bedier.
@lenrol001 ďakujem prajem vám veľa zdravia
@yna1 ahoj, prosím Ťa, a kde bol problém?
Babulky zdravím, boli by ste prosím ochotné vyplnit anonymný dotazník zameraný na tetaniu? Zber dát je súčasťou výskumu VEGA. Veľmi by to pomohlo 🙏ďakujem
@moondaisyy kľudne pošli 🙂
@akyia ďakujem, si zlaticko 🧡 poslem do správy
ja mam 10 rokov tetaniu, priznaky sa mi zhorsuju dost, zavraty, rozmazane videnie, slabost ze ledva na nohach stojim, trpnutie, a pridalo sami aj trasenie ruk, davam si horcik, striedam ich ale najviac mi pomaha horcikovy komplex od sunday natural a vobec nic od magnosolv obcas hnacky akurat z neho

@medeliska to ma veľmi teší že sa vám polepšilo, závidím vám v dobrom, nad tými infuziami som rozmýšľala aj ja budúci týždeň mám kontrolu u neurologicky popytam sa ,ja práve prežívam tieto stavy ako píšete vstanem a som unavená stiahnutá v rukach m pichá kruti a to chodím sdetmi spávať o 8🫣čo u mna nieje zvykom, mne tiež ten magnesolv účinkoval dobre asi aj ten môj zmením za tento