Ako sa u vás prejavuje tetánia?
Ahojte, chcem sa Vás opýtať ako sa u Vás prejavuje tetánia? Nemyslim záchvati, ale väčšinou príznaky pociťujúce na tele. Nemám diagnostikovanú tetániu, ale čo som o tom čitala, dosť veľa príznakov mávam ale zľaknem sa pri každom, keď pocitim niečo na tele tak rada by som sa poradila, budem vďáčna za každy Váš názor 🙂
Ahojte, pred týždňom a pol sa mi spustil zvláštny stav, ktorý pretrváva… bola som veľmi unavená z práce, začala sa mo točiť hlava, onedlho na to sa pridalo trpnutie akoby mravčenie v čele, teraz už aj zo zadnej strany hlavy a trpnutie jazyka. Hlavná sa mi netočí extrémne ale mám v nej veľmi zvláštny pocit celý deň, bez prestávky. Akoby tlak v hlave a trpnutie čela a lebky + jazyku …. Myslíte, že móže ísť o tetániu?
@ester1307 môže...ja mám rôzne stavy a všetky sa odohrávajú v hlave a krcna
Ahojte, pred týždňom a pol sa mi spustil zvláštny stav, ktorý pretrváva… bola som veľmi unavená z práce, začala sa mo točiť hlava, onedlho na to sa pridalo trpnutie akoby mravčenie v čele, teraz už aj zo zadnej strany hlavy a trpnutie jazyka. Hlavná sa mi netočí extrémne ale mám v nej veľmi zvláštny pocit celý deň, bez prestávky. Akoby tlak v hlave a trpnutie čela a lebky + jazyku …. Myslíte, že móže ísť o tetániu?
@ester1307 ja to iste, krcna a hlava, trpnutie hlavne sem tam pich
@ester1307 môže...ja mám rôzne stavy a všetky sa odohrávajú v hlave a krcna
@modraorchidea a môže to trvať aj týždne? Či to je skôr otazka hodiny? Lebo ja to mám už niekoľko dní (vyše týždňa určite) ….
@modraorchidea a môže to trvať aj týždne? Či to je skôr otazka hodiny? Lebo ja to mám už niekoľko dní (vyše týždňa určite) ….
@ester1307 ja s prestávkami asi tri týždne...predtým v menšom rozsahu....ale cca posledný rok je masaker
Ahojte. Pripájam sa ku vám. Zatiaľ mám tetaniu diagnostikovanu len na základe záchvatu s ktorým ma doviezli do internej ambulancie. Na neurológiu som už objednaná. Mala som tri záchvaty behom týždňa. Beriem magnosolv.Od posledného záchvatu prešiel už pomaly mesiac a ja som stále unavená a mám neskutočne slabé ruky a nohy. Robí mi problém fyzická námaha, chôdza po schodoch...je táto svalová únava bežná pri tetanii?
No dievčatá i ja sa pridávam do tochto nechceného klubu.Pred troma týždňami som si musela volať záchranku,som si myslela že mám infarkt...Od rána som sa cítila akási nesvoja,najprv taký divný pocit v hlave,navrela mi zila na spankoch,strpnute ruky,nohy, ústa búšenie srdca.Zaver že tetania,vertigo, užívam nagnerot,tebokan, že na ulkudnenie sem tam lexaurin no už by som to nechcela zažiť,do teraz som o tetanii ani nevedela no čo čítam všetko sedí.. Ešte mám ísť na neurológiu, magnetickú snáď to bude ok...
No dievčatá i ja sa pridávam do tochto nechceného klubu.Pred troma týždňami som si musela volať záchranku,som si myslela že mám infarkt...Od rána som sa cítila akási nesvoja,najprv taký divný pocit v hlave,navrela mi zila na spankoch,strpnute ruky,nohy, ústa búšenie srdca.Zaver že tetania,vertigo, užívam nagnerot,tebokan, že na ulkudnenie sem tam lexaurin no už by som to nechcela zažiť,do teraz som o tetanii ani nevedela no čo čítam všetko sedí.. Ešte mám ísť na neurológiu, magnetickú snáď to bude ok...
@janko77 cítiš aj celkovú únavu po tom záchvate?
@janko77 cítiš aj celkovú únavu po tom záchvate?
@ajko vieš čo týždeň po záchvate som bola taká mimo, unavená taká bez života..Je to čosi lepšie možno tými vitamínmi či užívam,ale ja si myslím že to bolo i z fyzického preťaženia keďže som dva dni robila náročnú prácu vonku, bolela ma i krcná chrbtica telo dostalo zabrať.No vystrašila som sa riadne bolo to zlé...
@ajko vieš čo týždeň po záchvate som bola taká mimo, unavená taká bez života..Je to čosi lepšie možno tými vitamínmi či užívam,ale ja si myslím že to bolo i z fyzického preťaženia keďže som dva dni robila náročnú prácu vonku, bolela ma i krcná chrbtica telo dostalo zabrať.No vystrašila som sa riadne bolo to zlé...
@janko77 ja pracujem fyzicky. Mala som tri záchvaty za týždeň. Predtým som nič podobné nemala, tiež je to pre mňa nové. Ale po tom poslednom záchvate sa vôbec neviem dať dokopy. Mám strašne slabé ruky aj nohy, nevládzem. Som kvôli tomu na PN. V sobotu idem na neurológiu, tak som zvedavá ako dopadnem. Momentálne užívam len magnosolv. Ty berieš čo, prosím ťa?
@janko77 ja pracujem fyzicky. Mala som tri záchvaty za týždeň. Predtým som nič podobné nemala, tiež je to pre mňa nové. Ale po tom poslednom záchvate sa vôbec neviem dať dokopy. Mám strašne slabé ruky aj nohy, nevládzem. Som kvôli tomu na PN. V sobotu idem na neurológiu, tak som zvedavá ako dopadnem. Momentálne užívam len magnosolv. Ty berieš čo, prosím ťa?
@ajko tak to si mala dosť 3zachvaty za týždeň 😥.
No ja si dávam ráno i na obed jednu tabletu tebokan po jedle,tri razy po dve tablety magnerot,a večer pred spaním guajacuran .No keď cítim cez deň že som taká nesvoja že to na mňa ide na upokojenie si veru dám polku lexaurinu ale to max raz za týždeň . Treba ísť na tú neurológiu, dať sa vyšetriť držím ti palce nech to prejde, je to naozaj hrozný pocit ten záchvat...Ja nemám slabé ruky, nohy toto nepociťujem
Ďakujem, no ja mám take brnenie v prstoch na nohach, potom taka ako keby elektrizacia, pychanie do prsta niekedy do hlavy, potom taky veľmi vnútorny nepokoj, taky že najradšej by som niečo robila, aby som nato nemyslela, je to take neprijemne, mam aj bolesť krčnej, mam také že raz mi je zima raz teplo, k tomu studene ruky studene nohy no a tak 🙈 na nervy už. Tiež chcem najsť nirjaku normalnu lekarku Neurologie, lebo k tej čo chodievam je na hlavu
@sandra64 Proaim vas ako brnianska vam niekedy iba jedna noha alsbo vždy obe naraz ?
@michaela404 po pol roku denno denného doplňovania..ráno na lačno a večer pred spaním.. odporúča český lekár ktorý sa špecializuje na tetániu....ale ja som brala aj calcium...
@lenrol001 a ake kalcium ste brali peosim vas ?
ja mam 10 rokov tetaniu, priznaky sa mi zhorsuju dost, zavraty, rozmazane videnie, slabost ze ledva na nohach stojim, trpnutie, a pridalo sami aj trasenie ruk, davam si horcik, striedam ich ale najviac mi pomaha horcikovy komplex od sunday natural a vobec nic od magnosolv obcas hnacky akurat z neho
@karima512 prosim vas neboli ste na magnetickej rezonancii mozgu na vylúčenie sklerozy multiplex? Aj ja mam tetaniu a rozmazane videnie ,točenie hlavy časté a trpnutie končatín,občas aj tvarw krce a bojím sa ci to nie je niečo horsie
@akyia ahoj môžem sa ťa spýtať jednu otázku už sa to somnov ťahá try mesiace už mám vážne dosť bola som u obvodnej tá mi iba spravila krvné testy a povela.ze je všetko ok že to bude úzkosť a mne sa to začalo tocenim hlavy a bolesťami noch a teraz sa aj pridružilo bolesť krčnej chrbtice aj medzi lopatkami a vystreluje mi to až do rebrá a niekedy ma aj pichá srdce a mám akoby sťažené dýchanie a hrčku v krku niekedy mám aj brnenie v sanke a jazyku a 25 decembra má brala sanitka bolo mi na vracanie a celá ľavá strana mi išla odpadnúť od bolesti a zase sa mám takto a na pohotovosti mi robili EKG bolo v poriadku aj krvné testy u neurológa mám termín až o mesiac naozaj si neviem rady a beriem každý deň magneb6 už tretí mesiac ale zmeny nevidím môžem sa cítiť celý deň takto keby išlo o tetaniu a mám už aj strach môže niekto pociťovať tieto pocitu celý deň v kuse z tetanie a úzkosti ? Prosím poradte mi už vážne neviem rady a nechcem si volať záchranky každý deň už sa cítim ako blazon
@akyia
@mama147 ahoj ja mám bolesť pod pravým rebrom a vyráža mi do chrbta, zívanie niekoľko hodín a ako keby sa neviem nadýchnuť.Mam tetaniu a nestačí mi magnézium s b komplex beriem aj vápnik,len ten sa nesmie súčasne brat s magnézium a beckom.Vcera som bola opäť na vysetrnie a mám veľmi silnú teraniu,musí mi neurologická zmeniť liečbu,lebo táto neucinkuje.Mam občas pocit že mi už z toho preskočí,pretože bolesti a tlak v pravom rohu za rebrom už mám mesiace,bola som už vyšetrená na gastre na žlčník a nikde nič nie je čize všetko nasvedčuje že sú to symptómom tetanie,l ebo všetky ostatné vyšetrenia,gynda,gastro,kolono,chirurgia,krv ,moč je ok a schudla som za 5 mesiacov 7 kg zo 60 kg na 53.Prechadzky mi pomáhajú a zamestnať myseľ bohužiaľ sa to nedá stále.Drzim palce viem ako sa citis
@mama147 Viem o čom hovoris. Za mesiac som schudol 5 kíl. Zajtra idem po výsledky z gastra. Sono brucha má ešte len čaká a aj magnetická mozgu. Ale všetko nasvedčuje tomu že to bude "len" tetania.
Inak doktorka ktorá mi robila test na tetaniu mi povedala že antidepresíva zatiaľ nedoporucuje. Vraj by mohlo zabrať magnézium, vápnik a vit. D. Ale magnezium určite každý deň, pretože sa rýchlo vyplavuje z tela a keď deň vynechám nie je to dobre...
No musím ísť ešte naspäť na neurológiu a tam si nastavíme liečbu.
Určite sa daj vypísať na vyšetrenie na tetaniu. Nech si na istom ;)
@adria333 dajte si pre istotu spraviť aj testy a vyšetriť pečeň, môjho ocina tak bolelo asi týždeň pred rokom.. a dnes tu už nie je 💔
@adria333 dajte si pre istotu spraviť aj testy a vyšetriť pečeň, môjho ocina tak bolelo asi týždeň pred rokom.. a dnes tu už nie je 💔
@majarumm robili mi vyšetrenie pečené ale len z keby a nemám zvýšené áno pečenove ani pankreasove hodnoty sú úplne v norme.Aj chirurg pozeral cez usg a nič nevidel.Ake vyšetrenie váš otec podstúpil? Ďakujem pekne
@majarumm robili mi vyšetrenie pečené ale len z keby a nemám zvýšené áno pečenove ani pankreasove hodnoty sú úplne v norme.Aj chirurg pozeral cez usg a nič nevidel.Ake vyšetrenie váš otec podstúpil? Ďakujem pekne
@adria333 tiež krvé testy a potom sono, on nemal žiadne bolesti nič, až pokial najprv trochu nepochudol a aj zo svalstva a potom asi o mesiac niečo sa mu začalo zväčšovať brucho (čo bolo hneď každému divné pretože celý život bol normálnej postavy) tak sa spravili krvné testy, sono a bum voda v bruchu.. najprv sa domnievali, že zrejme cirhoza a potom konečný výsledok rakovina z malých ductov (žlčové cesty) do poslednej chvile nemal ziadne bolesti.. iba pred rokom v septembri pocitoval zvlastny pocit vpravo hore ako som uz spominala, odvtedy nikdy viac.
@mama147 Ahoj. Mám veľmi podobné symptómy ako ty.
Začalo to zhruba 3-4 mesiace dozadu. Bolesť na hrudi, sťažené dýchanie, pichanie pri srdci, arytmia a pocit že zomriem. Myslel som že infarkt...
Utekal som ku obvodnej, ktorá má napojila na EKG. Vyšlo v poriadku. Vraj to mohol spôsobiť stres... Trvalo 4-5 dní kým sa mi ako tak polepšilo. Pociťoval som neskutočnú úzkosť, bolesť na hrudi a arytmiu.
O dva týždne to prišlo znova. Sedel som na posteli a plakal. Nikdy som také pocity nemal, opäť pre mňa nepoznaný zvláštny stav. Bolesť srdca, hrudníka, sťažené dýchanie, úzkosť.
Rozhodol som sa že podstúpiť vyšetrenia a prídem na príčinu.
Celodenný holter vyšiel v poriadku. Sono srdca v poriadku. RTG hrudníka v poriadku. Občas mi bolest vystreľovala spod lopatky až do hrudníka a do srdca, tak som si spravil magnetickú chrbta. Ta vyšla v poriadku. Bol som na hadicu na gastre - prvotné výsledky v poriadku, ešte nemám výsledky na intoleranciu potravín.
Neurologické vyšetrenie v poriadku. No bol som vypísaný na vyšetrenie na tetaniu. A tá mi vyšla veľmi výrazná.
Nasadil som horčík,vápnik a vitamín D. Trošku sa mi polepšilo ale nie je dňa kedy by som bol ako predtým, teda úplne v pohode.
Snažím sa vyhýbať stresovým situáciám, ale to sa nedá. Akoby už moje telo nedokázalo zvládať stres aj keď ho vprvopociatku až tak nepociťujem.
Ale ako hovorím... vitamíny ako tak pomáhajú a snažím sa nestresovat. Nechcem neurol, frontin ani iné upokojujúce lieky.
Snáď sa z toho dostanem sám, alebo to aspoň minimálne dostanem do štádia aby ma to až tak neovplyvňovalo.
@ciao123 Ako ste narom teraz s tetaniou prosim ? Už je to lepšie ?