Ako sa vyrovnať s hirzutizmom a zvýšiť sebavedomie?
Ahojte... Máte niekto toto trápenie? Cítim sa ako chlap, menejcenná, sebavedomie 0 bodov a to že kvôli pcos nemám deti je ako čerešnička na torte 😢
Deky a úzkosti sú kazdodenní parťáci a náladovosť ide s tým ruka v ruke... Zaujíma má ten hirzutizmus...ako sa s tým naučiť žiť a nezblázniť sa? Ďakujem
Máš túto diagnózu potvrdenú lekárom na základe výsledkov?
Ja som napríklad počas puberty brala lieky na potlačenie zvýšenej tvorby testosterónu a po čase to pomohlo.
Ale pre spokojný život je dôležité naučiť sa byť spokojná sama so sebou a akceptovať sa. Pár chlpov viac alebo menej ešte z nikoho nespravilo lepšieho človeka.
@tanyan áno mám, nie je to pár chĺpov, holím sa denne ak nie pripadám si ako orangután 😭
Nepomáha kozmetička ani domáci epilator, vosky, lepky proste nič
@tanyan ďakujem za odpoveď aj podporu ale niekedy mám stavy že to už nedávam, nie je to o lenivosti a "len" o chlpoch...je to aj o tom ako sa vnímam že nemám deti, že som menejcenná, že sa za seba hanbím, je toho veľa ☹️
Neskúšala si terapie? Musíš sa zmieriť s tým aká si keď sa to nedá zmeniť a kvôli deťom určite nie si menejcenna, nie sme v 18.storoci. Inak na internete nájdeš kopec žien, ktoré sa na celé holenie vykašlali a sú spokojné, možno by ti pomohlo nájsť si ich príbehy.
Prejavuje sa to aj na tvári? Ak to máš aj na tvári, tak by asi stálo za zváženie skúsiť nejaký kozmetický zákrok aby si sa cítila lepšie. Napríklad laserovú epiláciu. Na zvyšku tela môžeš samozrejme použiť všetky tie moderné depilácie. Nepíšeš, či máš partnera alebo manžela. Ak áno, tak sa pokús sústrediť na váš vzťah, veď tým pádom máš niekoho, kto ťa má rád takú aká si. Ak nemáš nikoho, tak určite niekde blízko na teba čaká. Ja som mal spolužiačku, ktorá mala podobný problém, prejavovalo sa jej to najmä na nohách. Ale vôbec nič si z toho nerobila, bola veselá, vtipná a tým pádom bola veľmi príťažlivá a sexy a vôbec nemala núdzu o nápadníkov. A dala mi košom 😂
Ak máš možnosť, skús pouvažovať napríklad nad tým, že by si si zohnala psíka. Pomôže ti s depresiami a budeš mať niekoho o koho sa môžeš starať a kto ťa bude nekonečne ľúbiť. Neskôr, keď sa zbavíš depresií, tak si môžeš stanoviť si cieľ, napríklad adopciu 😉
Cena ženy sa nemeria podľa počtu chlpov a ani podľa počtu detí.
Pojem lenivosť by som nahradila pojmom únava, konkrétne z kolotoča holenia atď.
Tvoj vonkajší vzhľad je ovplyvnený hormonálnou nerovnováhou a tvoj vnútorný stav je ovplyvnený okrem iného tiež chemickou nerovnováhou. Obráť sa na lekára a dovoľ mu, aby ti pomohol - či už to bude obvodný, endokrinológ, neurológ, psychológ...

Deky = depky