icon

Ako sa zbavím vonkajšieho hemoroidu?

huginko
3. aug 2023

Prosím vás, poznáte nejaký spôsob, ako sa ho zbaviť? Pri zatlačení dovnútra aj tak vyjde von... 😔Dakujem

simonah73
3. aug 2023

zbavis sa ho len jeho odstranenim, ci uz laserom alebo alebo skalpelom. tam kde Ti ho vyrezu laserom uz sa novy neobjavi, ale nikde nie je zarucene ze sa neukaze na inom mieste. je to aj o spravnej zivotosprave, nesedi dlho na wc aj ked mne sa vzdy ukazal pri tehotenstve. od zakroku laserom uz mam relativne pokoj.

huginko
autor
3. aug 2023

@simonah73 a kde sa to robí? Bolelo to? Mňa neboli, len mi to z estetického hľadiska vadi

simonah73
3. aug 2023

@huginko mne to robili tu https://chirkoz.sk/zlata-zila-hemoroidy-operacia/ a to ze mas jeden vonkajsi, moze znamenat, ze mas aj nejake vnutorne. je to samozrejme lokalne umrtvene a po zakroku dostanes injekciu proti bolesti a neskor si vies bolest tlmit liekmi. osobne, v pondelok som bola po 17 na zakroku, hned ides domov a v sobotu som uz isla u nas v meste s mamou ako sofer na nakup, takze za mna pohoda.

alickapusinka
4. aug 2023

Ja som bola na operácii. Mala som aj nejaké krémy aj čipky ale bolo to ešte pred 15 rokmi. Masť mi pomohla na chvíľu a potom to iste pooperovali ma na chirurgii a odvtedy mám svätý pokoj. Nikdy sa mi to neobjavilo a ani nevrátilo.