Ako sa zbaviť hemoroidov?

1xenia1
25. júl 2020

Dobrý deň, už druhý týždeň ma trápi hemoroid. Užívam čipky procto glyvenol aj krém, dávam si sedavé kúpele a stále sa ho nemôžem zbaviť. Je malý a vlastne väčšinu času ho mám vo vnútri a vyjde von len keď dlhšie sedím, nebolí ani nekrváca len mám proste v konečníku pocit niečoho cudzieho. Som mladá, nemám nadváhu,nikdy som nerodila ani s vyprázdňovaním som nikdy nemala najmeší problém ale tá potvora nechce zmiznúť.

robodracica
25. júl 2020

@1xenia1 skus gel Hemostop

havana40
26. júl 2020

Skus pridat do jedalnicka hlavne vlakninu, sedave kupele z dubovej kory, a mne osobne po porode pomohla na to factu mast.

zuzka251
26. júl 2020

@1xenia1 vnútorného hemoroidu sa ničím lokálnym nezbavíš, krémy, gély, tbl môžu zlepšiť bolesť, opuch, zápal a strava vyprazdňovanie a dráždenie. ale ak ti hemoroid “zavadzia”, dá sa to odstrániť, konzultácia s proktológom.

tatiana1980
28. júl 2020

Detralex uzivanie je na letaciku mne to pomohlo

jajka71
28. júl 2020

Konzultovat s proktologom odstranenie, niekedy ine nepomoze, ja som dostala 2dni pred vl.svadbou....a 3dni po nej som skoncila na chirurgii lebo som nevedela sa uz ani vystriet, tiez to pred rokmi zacalo nenapadne....odvtedy mam pokoj a preventivne sa dopujem vlakninou a davam si extremny pozof nato aby som na velku chodila pravidelne, takmer 2tyzdne pred svadbou som sla z 1prace do druhej a tak som na wc nemala velmi cas plus stahovanie......dovtedy pomohol detralex, dubova kora, sedave kupele v bylinkach, potom uz nie ;(

1xenia1
autor
21. aug 2020

No dievčatá nakoniec som to so samoliečbou vzdala. Budúci týždeň som objednaná k proktológovi. Akože nebolí to nekrváca len to občas vykukne von. No ale takto žiť odmietam tak držte palce lebo som v neskutočnom strese.

gabussik
25. máj 2021

@1xenia1 ahoj, ako to nakoniec dopadlo, tiez zvazujem