icon

Ako sa zbaviť bolestivých aft na jazyku?

jahodqa
23. feb 2025

Uz 5 dní trpím bolestami jazyka skúšala som všetko možné z lekárne a nic nepomaha... Sama neviem ci je to afta alebo co to je... Boli to neskutočne neviem sa poradne ani najesť.. Ú lekára som bola vraj len obyčajné afty ktoré potrebujú aj 12 dni na zahojenie no pre mňa už dnes je veľa a nedá sa to vydržať... Prosím stretol sa stym niekto ak áno ako ste to riešili co vám pomohlo? "ďakujem.

Ako sa zbaviť bolestivých aft na jazyku?
zmrzlinka2021
23. feb 2025

@jahodqa musíš to prečkať, ako ti povedal lekár

jahodqa
autor
23. feb 2025

@zmrzlinka2021 mala si to?

sima234
23. feb 2025

@jahodqa ja používam Herbadent...čistím si to s ním, štípe to, ale mne to pomáha.

lukbe
23. feb 2025

Afty, popierať nejakým gelom z lekarne plus veľa béčka, najmä riboflavín pomaha.

jahodqa
autor
23. feb 2025

@sima234 mam aj to a nepomáha :( ja ani neviem uz ci fakt je to afta alebo co to je

sima234
23. feb 2025

@jahodqa ale afty sú na dlhé liečenie, tak ti nezostáva asi nič iné len to pravidelne čistiť a vydržať. Mňa aj mesiac trápi, ale mne sa spravia aj 4 naraz v celých ústach. Najhoršiu som mala až v hrdle.

zmrzlinka2021
23. feb 2025

@jahodqa jasne, bežná afta

liv1
23. feb 2025

Ak mam aftu, prilozim na nu spulku napustenu liehom. Zastipe jak hovado, ale ranka sa uzatvori a menej boli. Urobim tak 2-3 krat denne, po 2 dnoch je po afte

jahodqa
autor
23. feb 2025

@sima234 ja mam. Momentálne pod jazykom a to je brutal ani rozprávať poriadne sa neda :(

sima234
23. feb 2025

@jahodqa a robia sa ti často, alebo iba výnimočne? Či je to len podráždenie, alebo oslabená imunita? Ak máš častejšie, tak treba doplniť vitamíny.

jahodqa
autor
23. feb 2025

@sima234 teraz je to. Prvý krát čo to má ale ja stále si myslím ze to ani Afta nieje ale niečo horšie neviem ci uz panikarim alebo co ale to asi od tej bolesti... :(

liv1
23. feb 2025

Kuo si biobran 1000 a uzivaj nejaku dobu

sima234
23. feb 2025

@jahodqa tak už trošku preháňaš, viem, že je to bolestivé, ale tak dá sa to vydržať. Jasné, že sa to dlho lieči, nakoľko je to na mieste, ktoré sa stále obtiera o zuby, prípadne sa ti tam dostane jedlo, ale prečítaj si niečo o tom.

sona96
23. feb 2025

@jahodqa nepanikar, je to na 100% afta, bolí to ako šľak a trvá kým sa zahoja.

jahodqa
autor
23. feb 2025

@sona96 áno presne ako píšeš nemozem poriadne ani spať ani hovoriť nic... :( uz som z toho na nervy

martinka17
23. feb 2025

Nepíšeš čo si skúšala ale mne pomáha toto, na čas zmierni bolesť a zároveň lieči. Na bolesť som brala ibuprofen.
https://www.drmax.sk/glimbax-7757a?utm_source=g...

lizatko1009
23. feb 2025

kup si corsodyl

mirka2405
23. feb 2025

@jahodqa ja ich mavam casto…nepomoze na to nic, len vydrzat…tantum verde striekat na to, trosku to nachvilu zmierni bolest…ale v zasade sa rychlejsie nazahoja..

jahodqa
autor
23. feb 2025

@mirka2405 ako dlho ti trvalo kým sa zahojili?

jahodqa
autor
23. feb 2025

@lizatko1009 to mam nepomáha...

jahodqa
autor
23. feb 2025

@martinka17 áno toto mam trosku pomôže.. Ďakujem za Rady.

dadka1997
23. feb 2025

@jahodqa vitamin B

mirka2405
23. feb 2025

@jahodqa od 10-14 dni, v zavislosti od miesta a velkosti..

malinovka333
23. feb 2025

Nic nepomoze.musis to vydrzat kym to prejde. Mam take skusenosti s aftami zeby som 2knihy napisala o tom. A ten kto tvrdi ze afta zmizne do druheho dna tak poriadne afty este nemal.na afty nevynasli este nic.afta musi vyzriet a strati sa sama.

jahodqa
autor
23. feb 2025

@malinovka333 bolest nehorazna :(

banalu
23. feb 2025

Veeela Bcka, vyplachovat repikom a sprej M33- pogoogli.
Inak ano afty sa hoja dlho, ale "predavkovanie" Bckom vie veeelmi pomoct.

malinovka333
23. feb 2025

@jahodqa ja viem. Ja som raz mala 6naraz a trvalo to cez 2mesiace kym uplne zmizli

petushka7
15. máj 2025

Prosím stalo sa vám, že sa vám afty vracajú? Ja mam pravidelne každý mesiac afty, aj dve tri naraz, momentálne sa mi dve hojili cez dva týždne a keď konečne vyzeralo že mam pokoj ďalšie dve vyšli 😳 ja to už nechápem, doktor mi odporučil cmulacie probiotika ..nemalo účinok…beriem zinok, B-cko, vytieram pripolisom..už fakt neviem čo s tým..keby neboli take bolestivé😫 normalne rozmýšľam nad intoleranciu

malinovka333
16. máj 2025
@petushka7

Prosím stalo sa vám, že sa vám afty vracajú? Ja mam pravidelne každý mesiac afty, aj dve tri naraz, momentálne sa mi dve hojili cez dva týždne a keď konečne vyzeralo že mam pokoj ďalšie dve vyšli 😳 ja to už nechápem, doktor mi odporučil cmulacie probiotika ..nemalo účinok…beriem zinok, B-cko, vytieram pripolisom..už fakt neviem čo s tým..keby neboli take bolestivé😫 normalne rozmýšľam nad intoleranciu

@petushka7 ano vracaju.nemala som ich 1.5r a zrazu zas. 4 naraz ledva sa zahojili.posledna bola 6tyzdnov. A potom.zas 2naraz