icon

Ako sa zbaviť opakovaných zápalov močových ciest?

kika1414
5. nov 2023

Ahojte baby,
viem, že táto téma tu už bola spomenutá niekoľkokrát ale napriek tomu by som sa chcela spýtať či je tu nejaká z vás, ktorej sa na dobro podarilo zbaviť tohto problému? Opakované zápaly močových ciest som mala od malička ale v puberte úplne odozneli. Avšak v momente ako som začala mať pohlavný styk, vždy sa dostavili. Keď som nemala partnera bol pokoj. Momentálne sa točím od februára v kruhu zápalov a beriem už asi 7me ATB. Mám pocit, že som vyskúšala už všetko - preliečenie seba, partnera, pravidelné kontroly na nefrológii o hygiene sa ani baviť nemusím, blokurima, vitamíny, bylinkové čaje, tinktúra z kapucínky, sedacie kúpele z prasličky a medvedice lekárskej. Absolvovala som už aj instilácie do močového mechúra ale po mesiaci od absolvovania sa problémy vrátili, pri instiláciách mi navyše robilo aj problém neustále cievkovanie. Urológ mi robil aj uroflowmetriu a vyšetrenie uretry kde zisťoval či mám nejaké zúženiny ale všetko vyšlo v poriadku. Mám pocit, že celý môj problém bral dosť zľahka a jeho jediné odporučenie bol urovaxom - ktorý som kedysi brala a nepomohol (navyše nemávam len E. Coli ale aj Enterococcus faecalis a toto je len na E. Coli) alebo každý deň brať zníženú dávku ATB. Pre mňa toto nie je riešenie. Chcela som problém vziať do vlastných rúk a tak som si z Rakúska zadovážila vakcínu STROVAC, ktorou som bola očkovaná 3x v auguste. Už som si myslela, že som z tohto bludného kruhu von, lebo až do tohto týždňa som konečne bola bez problémov. Tento týždeň som ale dostala zápal ladvín bez akýchkoľvek symptómov zápalu močového mechúra (ktoré ako viete sú neznesiteľné) a preto som ani netušila, čo mi je až kým som si po 3 dňoch stále zvyšujúcej teploty, slabosti a bolesti krížov nevšimla v akom stave je môj moč. Teraz rozmýšľam, či vakcína bol dobrý nápad keďže mi namiesto odolnosti voči infekcií len skryla jej príznaky. Mám pocit, že už som vyskúšala všetko a predsa neúspešne, môj mikrobióm už nechcem ani vedieť v akom stave je po všetkých tých ATB aj keď sa snažím do seba stále dávať probiotiká. Ak by ste mali nejakú radu, bola by som vám naozaj veľmi povďačná. 🙂

stellarstar
5. nov 2023

Brusnice si neskúšala? Resp posilnenie imunity

kika1414
autor
5. nov 2023

@stellarstar Brusnice som skúšala od GW sušené a aj od Terezia company, ale nedávala som si ich zatiaľ pravidelne. Buď len preventívne občas alebo v akútnom stave ale vtedy už samozrejme nepomohli :/

kika1414
autor
5. nov 2023

@stellarstar a práve nad tým rozmýšľam, či nie je veľké prepojenie aj s imunitou, lebo mám problém aj s alergiou a ekzémom, doteraz to nebolo nič hrozné ale po tých ATB sa to veľmi zhoršilo, najviac som to vnímala teraz v lete.

stellarstar
5. nov 2023

@kika1414 tak skus užívať pravidelne. Ja som pred pár rokmi mala 3x za sebou v krátkej dobe ( ca 3 - 4 m ) 3x atb, už som si myslela že mne zničia tie atb. Nasadila som celý balík brusníc plus multivitamín na imunitu a klop klop mala som dlho pokoj. Teraz tento rok "len" v maji a minulý rok v novembri mala. Tento týždeň som si nasadila kolostrum a hlivu a rozmýšľam ci pridať aj tu brusnicu. Ale zatiaľ ešte nie je až také chladné počasie

stellarstar
5. nov 2023

@kika1414 určite to bude mať súvis

kika1414
autor
5. nov 2023

@stellarstar Ďakujem určite skúsim, vieš mi odporučiť aj konkrétnu značku čo tebe zabralo? Mám doma ešte tie čo som spomínala, ale skúsila by som potom aj iné 🙂

stellarstar
5. nov 2023

@kika1414 už si to nepamätám je tomu už pár rokov ale napr klasika centrum pre ženy tam je všetko od A po Z to mám tiež odskúšané
A teraz užívam kozie kolostrum od virde a hlivu s reishi od Terézie

vannillka
5. nov 2023

Mala som tiež často problém…..zabrala mi uro-manosa, teraz keď sa ochladilo ,nevídem von bez ľadvinovehó pásu a keď sadám do auta,nosím si podsedák z domu,aby som nesadla na “zimné”…. Je to na nervy,ale dávam na to pozor a mám pokoj.

ss1908
5. nov 2023

d manosa, pomaha mi aj tinktura z kapucinky, rowinatex kvapky, na rychlu ulavu sa mi najviac osvedcil urinal express ph taky prasok na neutralizaciu kysleho mocu. ja to mam chronicke od kedy si pamatam, asi 10rokov som mala ked to zacalo. S tymto to mam celkom pod kontrolou, naposledy asi 3 mesiace dozadu som ale po nachladnuti mala taky zapal ze som prvy krat mala aj krv v moci a to som sa uz rozhodla siahnut po antibiotikach. konkretne ciphin myslim 5 dnova liecba. musim zaklopat, odvtedy ani naznak zapalu.

ss1908
5. nov 2023

je to urcite prepojene aj s imunitou, dokonca so stresom. Ja mam vzdy najhorsie zapaly mocovych ciest ked mam stresove obdobie.

luccija
5. nov 2023

@kika1414 a čo partner?stery a iné vyšetrenia?
Tu alergiu máš liečenu?

eternity24
5. nov 2023

@kika1414 mne veľmi pomohol čaj z petržlenovej vňate. Nič, čo by chutilo, ale pomohlo.

nin12345
5. nov 2023

@kika1414 po tolkych antibiotikach musis mat aj rozhasene creva treba dlhsiu probioticku kuru podla mna sa potom zlepsi aj exem aj alergia. A k tym zapalom.. ja ked som mala zapaly asi trikrat po sebe dr mi predpisala urovaxom. Je to na podporu imunity prave voci mocovym zapalom obsahuje lyzat e.coli a berie sa to tusim mesiac

nin12345
5. nov 2023

@kika1414 a este sa skus zamysliet ci nezabudas na dostatocny pitny rezim.. ja som sa musela zatat a vela som pila a pomahalo to aby sa vyplavili tie bakterie von

kika1414
autor
8. nov 2023

Ahojte baby, ďakujem všetkým za rady, niečo som už skúšala, niečo z toho ešte skúsim. Partner bol tiež preliečený len bohužial už som to začala prenášať aj naňho tak to tiež prispieva do tohto bludného kruhu :D Dnes som bola na imunológii, bola mi zistená alergia na vzdušné plesne, ktorá je celoročná a možno ešte niečo zistia aj neskôr z odberov krvi. Pani doktorka mi dala aj niečo na imunitu tak uvidíme. Prajem veľa zdravia. 🙂