icon

Ako sa zbaviť otlakov z topánok?

smejko999
10. nov 2025

Ahojte, chcela by som sa opýtať — často sa mi stáva, že nové, ale aj topánky, ktoré mám už napríklad 2–3 mesiace alebo aj rok, mi urobia otlaky na členku. Neviem, čo si mám dať, pretože nemôžem pri každom obúvaní používať leukoplast, aby sa to nestávalo. Už ma to nebaví. Nosím športové tenisky a aj tak sa mi to deje. Keby išlo o lodičky, chápala by som to, ale toto nie... Topánky mám správnu veľkosť, ale aj tak sa to stále opakuje. Otlak na členku sa zahojí, a potom sa zasa urobí na obidvoch nohách.
Ako by ste to riešili vy?

anonym_0dbf53
10. nov 2025

@smejko999 nemáš správnu veľkosť

anonym_509613
10. nov 2025

nenosis dobre topanky. mozes mat spravnu velkost na dlzku ale asi su tvrde/nie ortopedicky spravne na tvoju nohu.

smejko999
autor
10. nov 2025
@anonym_509613

nenosis dobre topanky. mozes mat spravnu velkost na dlzku ale asi su tvrde/nie ortopedicky spravne na tvoju nohu.

@anonym_509613 takze to mam vyhľadať ortopeda ci fyzioterapeuta? no praveze vsetky topanky mam 0.5 cm väčšie nenosím presne topanky na nohu

anonym_0dbf53
10. nov 2025
@smejko999

@anonym_509613 takze to mam vyhľadať ortopeda ci fyzioterapeuta? no praveze vsetky topanky mam 0.5 cm väčšie nenosím presne topanky na nohu

@smejko999 dĺžka môže mat dobrá, ale nie sú to úzke? Sú ortopedickým tvarované?
Aké tenisky si kupuješ?

anonym_509613
10. nov 2025

a preco nosis vacsie? topanky maju sediet na nohu.

chrobak7
10. nov 2025

@smejko999 Keď máš široký nart, alebo vyčnievajúci členok, nemôžeš si kúpiť topánky iba podľa dĺžky chodidla. Dĺžka topánok nie je jediný ukazovateľ veľkosti. Topánky majú ešte označenie veľkosti, čo sa šírky týka - to je označenie písmenami (E, F, H, I, ....). Tu je popis označení:

https://answear.sk/blog/neviete-ako-vybrat-obuv...

Ty musíš hľadať topánky s označením medzi H až CH. Ak nie sú, tak musíš kúpiť o jedno až dve dĺžkové čísla väčšie topánky.

ja to mám podobne - ja mám široký nart. Preto kupujem o 2 čísla väčšie topánky.

smejko999
autor
10. nov 2025
@anonym_0dbf53

Aké tenisky si kupuješ?

@anonym_0dbf53 práveže tieto topánky som mala uz skor a nestavalo sa mi to...stava sa mi to asi pol roka od kedy som mala vytknuty clenok

smejko999
autor
10. nov 2025
@anonym_0dbf53

Aké tenisky si kupuješ?

@anonym_0dbf53 práveže nemám širokú nohu ale uzku

martinka17
10. nov 2025
@smejko999

@anonym_0dbf53 práveže tieto topánky som mala uz skor a nestavalo sa mi to...stava sa mi to asi pol roka od kedy som mala vytknuty clenok

@smejko999 odpovedala si si sama - zmenila sa ti noha, preto ti nesedia.
Budeš musieť tie topánky vyradiť a kúpiť si nové, ktoré ti sadnú. Aspoň ja to tak robím.

a0
10. nov 2025

Mávam s týmto problém pri bežnej konfekcii - príliš úzka päta. Zväčša už kupujem barefoot, ktoré mi sedia lepšie ale ani tam to nie je žiadne terno. Syn ma rovnaký problém.

viestta
10. nov 2025
@smejko999

@smejko999 na clenku ti asi tlacia, lebo su vysoke. Ale to moze byt aj z toho, ze sa ti velke topanky hybu a tru o kost. Bud vyberat nizsie modely alebo sa naucit sprane uviazat aby sa v nich noha nehybala

smejko999
autor
10. nov 2025

objednala som sa na diagnostiku chodidla do ambulancie som zvedava co mi povie kedze uz som skúšala hocico len tak skúšať do vetra a nic nepomohlo