icon

Ako sa zotaviť po sekcii rýchlo a efektívne?

7. dec 2024

Som po sekcii 5 dní, a boli ma cele telo ledva chodím prosím rady ako sa dat dokopy pomaly , čo vám pomohlo?? Ako ste ti zvládli?

Strana
z3
snehulak77
7. dec 2024

Ahoj, mne pomohlo veľa chodiť. Ráno bolo ťažké, keď je človek stuhnuy. Ako prvé som sa snažila čo najskôr vystrieť. Keď som išla na wc, snažila som sa vzpriamene. Potom už cez deň to bolo v pohode.

autor
7. dec 2024

@snehulak77 no pre mňa je veľmi ťažké sa rozchodiť prvé ranne vstavanie je neskutocne bolestive

summer138
7. dec 2024

Ja som chodila už 4 hod po sekcii a na 4 deň doma po štyroch umývala dlážku, 10 deň odbehla 5km a celkovo začala cvičiť 8tyzdnov po sekcii a za 5 mes -23kg jednoducho prekonať bolest prvotnú a hneď začať čo najskôr sa hýbať

snehulak77
7. dec 2024

Áno, prvé vstávanie je najhoršie. Ale každým dňom to bude lepšie

snehulak77
7. dec 2024

@summer138 10.den po sekcii si odbehla 5km? No, tým by som sa nechvalila....

luciador
7. dec 2024

@summer138 4 hodiny po sekcii? Tak to klobúk dole,ja som sa modlila,aby ma nepostavili skôr ako po 24-roch hodinách 😂

biglovemom
7. dec 2024

Len cas ti Treba.Kazda žena je iná.ja mala rano akútnu sekciu a vecer som stala.Na druhý den - sice prehnutá ale fungovala som normalne .

beata_k
7. dec 2024

@summer138 Tak a teraz tu o cervenej ciapocke. 4 hodiny po sekcii lezis na JIS-ke.

beata_k
7. dec 2024

Autorka, musis to rozchodit. Ak budes mysliet len na to a cely den ochkat, tak ani o mesiac nebudes ok. Velmi vela robi celkovo tvoj postoj k tomu. Ja chapem, ze sa asi aj bojis, ale musis sa hybat. Neboj creva ti nevypadnu aj ked sa to tak zda 😉

vsetkounas
7. dec 2024

Mne pomohol wobenzyn odporučil my ho gynekológ ako som nasadila každým dňom to bolo lepšie . Ale neboj sa kľudne si dať aj Paralen od bolesti proste je to operácia chce to čas , najlepšie ak ty ma kto aspoň týždeň dva pomôcť aspoň navariť a tak .

ivangeline
7. dec 2024

Prvé tri mesiace boli náročné. Potom som už aj ja behávala.

lucia13022023
7. dec 2024

@snehulak77 jasne ze odbehla, rovno pol maratón po veľkej operácii brucha 🤣

summer138
7. dec 2024

@snehulak77 som 2 roky po 🙂 ani neviem že som rodila ;) mala som doma druhé 20 mes dieťa a novorodenca, v januári, 5km bolo nič oproti starostlivosti o dve tak malé deti, naložiť na sánky 2 metre snehu, z kopca do kopca, kocikovanie dvojkocika, ťahanie hore zi suterénu po schodoch. 5km beh oproti tomuto bol relax.

anjelicek26
7. dec 2024

Bože ženy dajte svojmu telu pokoj a oddych a nehrajme sa na dokonalé nič so.mnou veľká operácia brucha nespravi.. tiež som chodila, ale ja som znášala sekciu veľmi dobre. Napriek tomu som si dala dva tyzdne úplne kľúčový rezim,len ja a babo a oddych a nechať sa obskakovať...umývať dlažby a ist behať nemôže normálneho človeka napadnúť.. vieš,se sa ti vsade všetko môže porušiť a spravia sa ti zrasty? Vieš,čo to spraví do budúcna? To,že to nevidíš,neznamena,ze to vnútri vďaka takým blbý nápadom ostalo dobre zahojene.

summer138
7. dec 2024

@anjelicek26 žiadne zrasty nemám, a to mám dve sekcie za sebou v priebehu 20 mes. Dve veľké deti 3600g a 4200g. Všetko je o tom na aké tempo je tvoje telo nastavené, športujem od 4 rokov.

summer138
7. dec 2024

@beata_k v SL nie, po 4 hod ta postavia po 6 hod vybratá cievka a plná starostlivosť o novorodenca. Na Jis som ani nebola rovno mi dali monitor na nadštandard, 9;00 priviezli na izbu 13:00 som chodila po izbe 15;00 vybrata cievka 16;00 mi malého doniesli na izbu

anjelicek26
7. dec 2024

@summer138 a to vieš ako, bola si na laparke? Na sone to totiz nevidno. Tvoje telo môže byť nastavene na šport, ale rozrezane brucho je rozrezane brucho 👈

summer138
Autor odpoveď zmazal
akvi
7. dec 2024

Kúp si serrapeptazu, je to enzým a pôsobí protizápalovo a pomáha regenerovať.

snehulak77
7. dec 2024

@summer138 prepáč, ak by si bola dobrá športovkyňa, tak by si vedela elementárne znalosti o ľudskom tele po traume. Mňa by veľmi zaujímalo ako napr si pri behu poriadne zapájala tie brušné svaly, aby sa ti nenamahala chrbtica. Následky nemusíš vidieť rok, ani dva a ani 4. Športovci mávajú zdravý úsudok po operáciách všeobecne.

lucia13022023
7. dec 2024

@summer138 už len to, že si mala dve sekcie za 20m je nezodpovedné, behať po sekcii, nadrapovat sa s ťažkým.. Ja som mala super, rýchly pôrod bez poranení a aj tak som dala tomu telu oddych aký si zaslúžilo. Športovci sa inak stávajú k operáciám a k svojmu telu. Ja taktiež cvičím a športujem od decka, ale mam kus rozumu a respekt k svojmu telu. Čiže bud si vymýšľas, alebo si trosku zaostalejsia.

snehulak77
7. dec 2024

@lucia13022023 tiež si myslím, že športovci rozumejú zaťaženiu tel z dlhodobého hľadiska veľmi dobre. Neviem si predstaviť lekára, ktorý povolí beh týždeň a pol po sekcii. Ale ktovie, možno si ju urobila doma sama , keď sa na to cíti 🤷🤔

summer138
7. dec 2024

@lucia13022023 si mi mohla ty prísť pomôcť, keď si myslíš že v dnešnej dobr keď máš muža v zahraničí sa všetko dá len tak

snehulak77
7. dec 2024

@summer138 jedna vec je, že si to zvládla, chápeš. Aj ľudia v koncentračnom tábore kadečo zvládli. Ľudské telo má svoje zdroje, limity a dna, na ktoré vie siahnuť. Ale nebudeme tvrdiť, že je to teraz štandard, vsakze..prosím, prosím, netvár sa tu teraz, že je to v poriadku. Urobila si hlúposť, super že ťa to zatiaľ nedobehol, ale nedávaj ohľadom toho rady. Prosím, niekomu to môže doživotne ublížiť.

lucia13022023
7. dec 2024

@summer138 tal mat muža v zahraničí keď sa mi narodí dieťa je smutné, čo si budeme hovoriť. To si aj behať išla s tými dvomi malými deťmi? Nemusíš odpísať, to bola rečnícka otázka.
@snehulak77 jasne, že rozumeju. A hlavne si vážia svoje telo. Žiaľ, dnes sa športovcom nazyva každý, a dáva takéto rady 🤦‍♀️

summer138
7. dec 2024

@lucia13022023 prvé 2 týždne bol doma tak som šla vypadnúť na 3/4 hodiny a šla si zabehat od 2 týždňov bolo všetko na mne

summer138
7. dec 2024

@snehulak77 ja nedávam rady vravím ako som sa dala dokopy rýchlo

summer138
7. dec 2024

@luciador v SL postavuju po 4 hodinách áno, ak sa nepodarí - nie každej prídu o hodinu a snažia sa opäť

snowflakenel
7. dec 2024

Cca po tyzdni bolest ustupovala. A pomahalo vela.chodit.
Sestricka v nemocke mi,poradila, ze ked budem vstavat, tak pritlacit dlanou ranu. A naozaj, vstavalo sa ovela lepsie.

milanemila
7. dec 2024

No pri druhej mi “pomohlo”, ze som uz jedno 3r dieta mala doma, takze nemala som cas sa opustat a ohkat 🤷🏼‍♀️ pri prvej som bola dlhsie v nemocnici, tak som mala pohodicku a snazila som sa co najviac chodit (tlacila som najpr pred sebou tie postielky babatkovske nemocnicne). Doma to uz bolo ok, obcas ma zabolela jazva.
Ak ale horsie znasas bolest, nie je hanba vypytat si analgetika aj na doma.

Strana
z3