Ako som si vyliečila psoriázu
Zdravim vsetky, ktore sa musite pasovat s touto zakernou chorobou :-/ Psoriazu som dostala v roku 2011, mala som ju nastastie len na hlave. Minuly rok sa mi vsak zacala rozsirovat po celom tele v podobe drobnych fliacikov, kazdy den som sa budila s novymi a novymi fliacikmi, az som bola z toho uplne zufala a verte mi, ze miestami som az nemala chut zit a mala som ,,vselijake" myslienky. Nic mi nepomahalo, vedela som, ze maste od koznej nic nevyriesia. Zacala som citat, studovat, precitala som mnoho knih, anglickych, slovenskych, ceskych, polskych, prezrela vsetky fora a diskusie, vyhodila peniaze na milion vitaminov, doplnkov a detoxikacnych kur a vsetko marne.. Nakoniec som si citala jeden clanok, kde autor popisuje, ze takmer vsetky choroby sa rodia vo vasich crevach, a ze na vine by mohli byt premnozene bakterie, parazity a kvasinky v crevach. Cize chytila som sa tejto myslienky a verte mi PSORKA JE PREC!! a trvalo necele styri mesiace. Chcela by som sa s vami podelit o to co mne zabralo, a dufam, ze vam to tiez pomoze:
NAJPRV DIETA:
1) ziadny alkohol, cigarety, kava len jedna na rano
2) Vylucit cukor, vsetky sladkosti, spracovane potraviny, dokonca som aj obmedzila ovocie, najma to sladke, len zo zaciatku. Kvasinky sa zivia cukrom tak ich treba trosku vyhladovat 🙂
3) zdrave oleje, olivovy, kokosovy, madlovy, konopny, omega3
4) celozrnne obilniny, ryza, pohanka, pseno. Vylucila som lepok, cize ziadne pecivo
5) bielkoviny: kuraciny, ryby, tvarohy, jogurty, bryndza. Mliecne produkty som vobec neobmedzovala
6) NEPREJEDAT sa ani zdravymi potraviny. Mat dostatocnu pauzu medzi jedlami.
7) velmi vela zeleniny a zase zeleniny, surovej, varenej, mixovanej :D
Takze toto bola moja dieta, ktoru som nedodrzovala na 100%, pretoze nemam az taku pevnu volu, ale verte snazila som sa aspon vacsinu dni sa tymto sposobom stravovat. Kebyze to zhrniem tak tu dietu som dodrzovala tak na 65-70%.
DOPLNKY:
1) natierala som sa iba kokosovym olejom
2) multivitamin
3) Psylium - vlaknina plus kazdy vecer som si dala cistiaci caj zo senny (sposobi vam hnacku, aspon dostanete odpad z tela von)
4) TO NAJDOLEZITEJSIE!!!! Teraz pride, co si myslim, ze malo najvacsi vplyv na moje vyliecenie. Ked chcete zaistit aby vase creva fungovali spravne, musia byt obyvane spravnymi bakteriami, preto treba doplnit PROBIOTIKA. Brala som najprv probiotika z lekarne, ale tie nestacia, su prilis slabe. Znama mi odporucila Colostrum (prebiotika) a probiotika z Colostra. Z tychto probiotik sa da pripravit zivy jogurt, tak som si kazde rano nalacno dala najprv 1 kapsulu Colostra, za tym zivy jogurt zmiesany s 1 lyzickou psyllia. Na vecer to iste (ale musite dbat na to aby bol velky odstup od jedla, najlepsie mat prazdny zaludok, aby prospesne bakterie presli co najrychlejsie do creva). Najrychlejsie vysledky som zacala badat asi tyzden potom ako som zacala tuto terapiu s kolostrom, co je pre mna hotovy zazrak prirody.
Psoriazu uz nemam, aspon ju na mne nie je vidiet, a jogurty z kolostra si robim kazdy den pretoze mi chutia a viem, ze su zdrave 🙂 Co sa tyka diety, uz sa moc neobmedzujem ale zvykla som si jest zdravo, ale tak doprajem si miestami nejake prehresky emoticon Takisto pijem viac kavy, semtam aj alkohol, nefajcim vobec. Takze podla mna zazrakom su kolostrove probiotika a obnovenie zdravej crevnej mikroflory.
Pripajam fotky aby ste videli moje zmeny. Nejdem tu robit ziadnu reklamu na kolostrum, kto chce vediet od akej firmy som brala nech mi napise spravu ;)
duufam ze vam to pomoze ako mne, som neuveritelne stastna, ze mi to zabralo 🙂

Zdravím Vas,napísala vám lenulienka,ako si vyliečila psorku,akej značky mala kolostrum?Napíšte mi prosím,lebo neodpísala...
@lenulienka_m wuaw, dakujem. Aku znacku kolostra si pouzivala?
@vysinova
Dobry den! Zaujimal by aj mna nazov toho kolostra. Dakujem
@lenulienka_m ahoj napísala by si mi prosím ťa aké probiotiká si brala a ako si vyrábala tie jogurty ? Veľmi si ma inšpirovala, Dakujem

@caroline1987