icon

Ako účinne a zdravo pribrať na váhe?

11. jún 2025

Dobrý den, nie, to nie je provokovanie. Viem, že ide leto, sezóna plaviek a chudnutie, ale mám posledne mesiace len a len stresy a chudnem a chudnem. Mojmu manželovi sa pacia štíhle, preto si mna vybral, ale už aj on hovori, že som ako kostlivec a začínam byt moc chudá. Výška 155 cm (nižšia postava) a váha okolo 43-45 kg. Predtym 47-49 kil. Vsetko mi je volne, necitim sa tak dobre, snažím sa pravidelne jest, menšie porcie, ale často. Velmi na maso nie som, som skor vegetariánka, e niekedy mám chuť na šunku, alebo rybu. Inak masu velmi nedám. Ale velmi potrebujem pribrat, ksmaratka mi radila pit Sunar, že jej kolegyna nabrala 10 kil po 3 mesiacoch pitia sunaru. No, moj syn na tom vyrastal, nieco na tom bude. Fakt nechcem byt ako z koncentráku.

zuzubb007
11. jún 2025

Zjedz balik orieškov každý deň, zmrzku smotanový, do toho syry a také veci čo majú vyššie kalórie a priberies hneď, výdaj príjem nepustí, malo ješ preto chudnes

mdse
11. jún 2025

Tak jedz väčšie porcie.

baluinka
11. jún 2025

a keby na to ides primarne inak,ako cez jedlo? ja by som zvolila silovy trening, ten je,obzvlast pre zeny, naberies trochu svalovej hmoty, telo sa spevni, zaroven pri tej aktivite aj viac zjes a telo si bude pytat vacsie porcie,viac zivin.
Skusila by som ist na to takto,ak mas na to cas a priestor. A určite by som si nebrala k srdcu take hlupe rady ako pit sunar..🙈

autor
11. jún 2025
@baluinka

a keby na to ides primarne inak,ako cez jedlo? ja by som zvolila silovy trening, ten je,obzvlast pre zeny, naberies trochu svalovej hmoty, telo sa spevni, zaroven pri tej aktivite aj viac zjes a telo si bude pytat vacsie porcie,viac zivin.
Skusila by som ist na to takto,ak mas na to cas a priestor. A určite by som si nebrala k srdcu take hlupe rady ako pit sunar..🙈

@baluinka ano, pohyb mám rada, vypracovat svaly, a tým padom kila navyse. Vtedy aj viac chuti. Lebo niekedy sa do jedla vyložene nutim.

petruldo
11. jún 2025

silový trening a hlavne adekvátny príjem bielkovín, min 2,5 - 3 g bielkovín na kg hmotnosti za deň. aby si nabrala svaly nie tuk. pridať zdravé tuky a obmedziť sprostosti z ktorých naberieš tuk

sisska96
11. jún 2025

Prečo ješ malé porcie? Jedz veľa a často

autor
11. jún 2025
@sisska96

Prečo ješ malé porcie? Jedz veľa a často

@sisska96 to by som asi zvracala

siska53
11. jún 2025

Ja mam rovnaku vysku a na vahe tak okolo 42 kg sa mi to mota, ale ako kostlivec si nepripadam... Ale ak chcea pribrat, tak asi jedine odstanit stres, skusat napr.bkomplex a to cvicenie je dobra vec, lebo rastu svaly ( teda mne nie, nejak sa na mna svalova hmota nelepila ani v case, ked som chodila do posilky). Treba hlavne vyriesit ten stres, ak ti vtedy nechuti...