Ako ušetriť na zubnom mostíku?
Dobrý deň chcem sa opýtať či má niekto skúsenosti so zubným mostíkom. Pri operácii nádoru na sánke mi museli vybrať 2 predné zuby. Samozrejme nikto ma nevaroval. Zubárka mi oznámila že niečo také bude stáť okolo 5000€
Príde mi nehorázne platiť toľko za niečo čo neovplyvnite. Vie mi niekto poradiť ako riešiť takúto situáciu? Nejaké typi v poistení alebo na zubára čo ma dobrú prácu aj ceny ( KE). Vopred ďakujem za odpovede.
Druhý lekár
@ginny_12 to mas aku zubarku a kde?
Bola si to konzultovat aj inde?
Zase, mala si evidentne diagnozu a asi je tam treba nieco “speci” cize niesi ako bezny clovek co si potrebuje poriesit len a len dva predne zuby
@ginny_12 neda mi nespytat sa….keby ta ‘varovali’ lekari pred operaciou nadoru, ze mozes prist o zuby, tak si ho nenechas operovat? Spravne tomu rozumiem?
Pretoze taka situacia, ze az pocas operacie sa zisti, co sa vsetko musi spravit, je na chirurgii uplne bezna.
Nikto ti okrem zubara do tvojich ust nevidi, takze tazko povedat, ci je 5 tis adekvatna cena. Ma to byt za mostik? Alebo implantaty? 🤷🏼♀️
Za mostik je to hrozna suma podla mna. Teraz robili svagrinej na 3 zuby (samozrejme nezazmluvneny lekar) a stalo ju to necelu 1000. Skus sa poradit s inym zubarom, lebo za tuto cenu by si mohla mat implantaty.
@ginny_12 vymeň zubára, moja mama platila nejakých 2000. 5000 je strašne veľa
Za mostik 5000? Nevravela o implantatoch?
Toto isto nieje suma za mostík.
@ginny_12 ja mam komplet horný chrup mostík a 2 implantáty a platila som 4300. Toto je extrém cena, nehovorila o implantátoch?
Ak naozaj chýbajú len tie 2 zuby a nič iné tak je to prehnaná cena. A to aj keby šiel implantát. Ani v najdrahšej klinike za 2 zuby toľko nebrali. Implantát s korunkou nech 1500 jeden keď si dáš straumann, ale sú aj lacnejšie alternatívy a držia rovnako. Doplnenie kosti ak by trebalo veľké nech 1000, ct a niečo drobné ak by náhodou tak preženie 500 eur. To je 4500. Ale to sú prestrelene ceny už komplet všetkého. Ale sú lacnejšie implantáty. S korunkou vyjde 1000, doplnenie no tých 800 rátajme keď tam veľa chýba kosti, 500 nechajme drobnosti a 200 do 3500. Treba ísť sa inde spýtať. A rozhodne ak by sa dalo implantát nedávala by som si mostík. Ale treba si pýtať názor aj inde. Keď napíšeš odkiaľ si poradím kam by som šla ja a co to asi kde stojí.
@ginny_12 inak poisťovňa to nepreplati, teda ak by aj bol mostík tak len minimum. Schill v Košiciach tam majú drahšie aj lacnejšie implantáty, implantolog je Dr. Strecko robili sme veľké doplnania kosti a aj také kde inde nechceli. On co si nosil do prace za knihy a studoval ked sme nemali pacientov ame nechapali. Potom školenie a také doplnania kosti a tak spravené veci. Ak by som mala ísť jedine k nemu. Pripadne v Poprade dr. Katial. On používa iné implantáty a sú lacnejšie. Obaja majú aj s poisťovňami zmluvu.
@ginny_12 to mas aku zubarku a kde?
Bola si to konzultovat aj inde?
Zase, mala si evidentne diagnozu a asi je tam treba nieco “speci” cize niesi ako bezny clovek co si potrebuje poriesit len a len dva predne zuby
@taktotedanie ahoj je to zubárka ktorá ordinuje v KE na pohotovosti.
@ginny_12 ja som mala inú zubarku ktorá mi najskôr obrusila dve zdravé zuby a potom povedala cenu mostíku a nechala má tak niekoľko mesiacov.... To viedlo k zmene zubárky hlavne keď mi začal rásť zub múdrosti a bolelo to. Dúfala som že zubárka čo nieje sukromnicka bude výhodnejšia. Žiaľ spálila som sa znova navyše po tom čo má oprava kazu bolela týždeň a blomba mi vypadla po 2 mesiacoch jej ani neverím.
@ginny_12 neda mi nespytat sa….keby ta ‘varovali’ lekari pred operaciou nadoru, ze mozes prist o zuby, tak si ho nenechas operovat? Spravne tomu rozumiem?
Pretoze taka situacia, ze az pocas operacie sa zisti, co sa vsetko musi spravit, je na chirurgii uplne bezna.
Nikto ti okrem zubara do tvojich ust nevidi, takze tazko povedat, ci je 5 tis adekvatna cena. Ma to byt za mostik? Alebo implantaty? 🤷🏼♀️
@guudy samozrejme bolo to života ohrozujúce takže podstúpila by som operáciu ale nechápem že niečo také nieje hradené poisťovňou.
Za mostik je to hrozna suma podla mna. Teraz robili svagrinej na 3 zuby (samozrejme nezazmluvneny lekar) a stalo ju to necelu 1000. Skus sa poradit s inym zubarom, lebo za tuto cenu by si mohla mat implantaty.
@veronicka1901 áno toľko pýtala za mostík ešte použila slovo "minimálne". Ak by mi niekto vedel seriózne odporučiť zubára alebo kliniku bola by som vďačná.
Ak naozaj chýbajú len tie 2 zuby a nič iné tak je to prehnaná cena. A to aj keby šiel implantát. Ani v najdrahšej klinike za 2 zuby toľko nebrali. Implantát s korunkou nech 1500 jeden keď si dáš straumann, ale sú aj lacnejšie alternatívy a držia rovnako. Doplnenie kosti ak by trebalo veľké nech 1000, ct a niečo drobné ak by náhodou tak preženie 500 eur. To je 4500. Ale to sú prestrelene ceny už komplet všetkého. Ale sú lacnejšie implantáty. S korunkou vyjde 1000, doplnenie no tých 800 rátajme keď tam veľa chýba kosti, 500 nechajme drobnosti a 200 do 3500. Treba ísť sa inde spýtať. A rozhodne ak by sa dalo implantát nedávala by som si mostík. Ale treba si pýtať názor aj inde. Keď napíšeš odkiaľ si poradím kam by som šla ja a co to asi kde stojí.
@ronie338 ahoj som z KE vieš mi tu poradiť nejakú kliniku ktorej sa nemusím báť zveriť do rúk?
@ginny_12 cosi..absolutne,pochopila si zubarku spravne? hladaj sa inde a ineho lekara
Konzultovala si napr bacikovu?
@ginny_12 cosi..absolutne,pochopila si zubarku spravne? hladaj sa inde a ineho lekara
Konzultovala si napr bacikovu?
@taktotedanie áno pochopila lebo mi to musela zopakovať keďže sa mi samej nechcelo veriť tej sume... Nekonzultovala počula som že robia dosť bolestivo a známi si tam bol trhať zub a na dvakrát mu tak stále nechali úlomky zubu. Potrebovala by som nájsť kliniku kde sú citlivý k tomu že sa vám vrtaju v ústach a nevystreluju ceny do neba.
@taktotedanie áno pochopila lebo mi to musela zopakovať keďže sa mi samej nechcelo veriť tej sume... Nekonzultovala počula som že robia dosť bolestivo a známi si tam bol trhať zub a na dvakrát mu tak stále nechali úlomky zubu. Potrebovala by som nájsť kliniku kde sú citlivý k tomu že sa vám vrtaju v ústach a nevystreluju ceny do neba.
@ginny_12 absolutne nesuhlasim, je tam viacero lekarov a aj celustnych ortopedov, s nadormi a rekonstrukciami maju skusenosti , bola som tam viackrat na zakroky a nikdy ma nic nebolelo
Resp skus este Dr.Zubkova , zubko dental klinik perfektna doktorka
@ginny_12 už som písala schill dental v auparku, dr strečko konkrétne robila som s ním 3 roky a lepšieho chirurga som nevidela. Ceny ale máji vyššie ale treba ísť na konzultáciu majú lacnejšie aj drahšie implantáty. Potom katial v PP alebo smart dental tiez v PP. Ale ak by som ja mala s niekym z tých co ich poznám tak jedine strečko. S nim sme naozaj robili veci ktoré nikde inde sme nerobili a úžasné vysledky boli
Dr strecko u schill dental ma nieže vyššie ceny ale extrémne vysoké ceny, 2 zuby a teda 2 implantáty 2 korunky sinus lift 6000€... Ale kto dnes robí implantáty zadarmo ze, ak si mala nádor a prišla si o zuby nie svojou vinou skus ísť za profesorom jencom na bacikovu 7 v ke, možno podľa Diagnózy by si mala šancu mat implantaty aj zadarmo ale to pôjde jedine cez profesora inde určite nie a ak aj tam by si musela platiť samotné implantaty bez koruniek robia tuším po 500€ jeden, s korunkou nedáš určite viac ako 1000€ skúsi sa po informovať za opytanie nič nedáš a napíš potom ako si sa rozhodla a ako si dopadla, ináč ak by šlo len o mostík a dva zuby ti chýbajú ďalšie cca sa obrusia, vieš sa za 4 členny zirkónovy mostík dostať v pohode na tisícku alebo aj menej, ale v ke robia samozrejme draho
Chod sa opytat na maxiofacialnu chirurgiu, ci to neni mozne u nich a z poistenia ako onko pacient.
Napr.v Ruzinove v BA robia rekonstrukcie sanky atd.po nadoroch, myslim,ze to nebude bezny mostik, ale treba tam asi robit aj rekonstrukciu chrupu, pripravit kost mozno a dat implantaty alebo mozno aby to aj mostik mohol byt tak treba nieco.... nechyba ti z podnebia?
Zatial mozea mat docasnu vyberatelnu protezu,tzv zabu

5000? 😨 To je asi nezmluvná,či? Ja som si dala opraviť a prerobiť všetky plomby a mostíky a korunky a teda za to som dala u nezmluvného 10 000.
Rozhodne sa popýtaj u iných zubárov a porovnaj....