Ako užívate Vigantol?
Ako užívate vigantol ? Kvapkáte si ho na lyžicu s vodou? Alebo do mlieka či na syr? Každý vraví inak ..ako to teda je ? Som zmätená 🥺
@stanulienkat prosím koľko si dávate dospeláci a detí? Dakujem
@badimeria podla hladiny. Dcere davam preventivne cca 5-7 kvapiek tyzdenne. Ma 8 rokov. Jej hladinu neviem. Ja mam po lete hladinu pod normou a to som dost na slnku. Mne doktorka naordinovala 30 kv tyzdenne. Rozratam si to na dni. Uzivam iba v zimnych mesiacoch,lebo to by som mala hladinu D hlboko pod normu.
@viestta preco ist z extremu do extremu? Medzi registrovanym liekom a pofidernymi smejdmi predavanymi cez MLM je este siroka skala vyrobkov... A je fajn, ze mame moznost vyberu.. Napr. mne moja pediatricka Swanson namiesto Vigantolu schvalila..
Teraz trochu od temy - kolko registrovanych, testovanych a pouzivanych liekov uz bolo stiahnutych z obehu, ze?
Inak k debate o znacke.. ja osm na Dcku pomaly 10rokov, v podstate cely cas mi hladinu sledovali minimalne raz rocne.. a realita je taka, ze mne vigantol nepomohol z nejakeho zazracneho dovodu nikdy, brala jamieson, potom len vigantol... postupne 2-3-4kv denne a bez vysledku. CELOROCNE. V podstate az posledny rok, co som presla na inu znacku, mam vysledky aspon trosku nad spodnou hranicou (v novembri som bola na test). Myslim, ze toto je jediny smerodajny udaj, nie schvalenia, znacka,reklama.. treba si to Dcko davat merat a uvidite, ci vam vobec nieco ten "doplnok" robi . U mna roky nerobilo...
problem je v tom, ze vyzivove doplnky nemusia obsahovat to, co sa pise na obale..moze teda obsahovat od 0 mg po x mg, nikto to nekontroluje tak ako u liekov. pokial chcem uzivat Dcko, dam si zmerat jeho hladinu a lekar mi da nasycovaciu davku, ta byva niekolkonasobne vyssia ako preventivna. ano, je pravda, ze populacia ma vyrazny deficit Dcka, ale ako viete, ze ste to prave vy? a ako viete, kolko si toho doplnku mate kvapkat, aby to malo zmysel? ale naozaj realny zmysel ?
dalsia vec to porovnanie oliv oleja a MCT, treba vediet, co su MCT. oba zaklady su neskodne a dobre rozpustadla pre tento vitamin. k tym par kvapkam, ktore uzijete, je vhodne zjest trochu potravy, kde je aj tuk, je to jedno ci kvapnete na maslovy chlieb alebo do jogurtu alebo na mäso. kvapnut na jazyk = nevhodne, malo tuku v tejto davocke. ako som zistila, dost blbe sa o tomto radit na MK, strasne blbosti tu citam.
nehovoriac o tom, ako niekto pletie kategorizaciu a registraciu. /Dr.
@simca06022011 no z 2-3-4 kv. Vigantolu si ani vysledky nemohla mat. Totizto v jednej kvapke je len 500IU a na zvysenie hladiny Dcka potrebujes aspon davku 5000IU, cize min. 10 kvapiek denne.
@nelca84 dávkovanie určuje lekár 😉 čiže koľko povedali toľko som dala
@simca06022011 rozumiem, ze si sa drzala toho, co ti povedal lekar. ja len aby si vedela v com bola chyba. Problem je v tom, ze niektori lekari vo vseobecnosti toleruju velmi nizku hladinu Dcka, lepsie asi spolahnut sa na seba. Vies konkretnu hodnotu u seba?
@simca06022011 vo vseobecnosti si myslim, ze je uplne jedno aku znacku, ci formu si vyberieme, podstatne je kolko jednotiek ma jedna kvapka/tabletka... a podla toho si nastavit davkovanie.
@jana005 Tak hadam doktorka vie, ze preco tri kvapky, asi pojdete na opakovane krvne testy ohladne decka aby sa videlo, ci sa to zlepsuje ci nie a na zaklade toho podla mna ona potom zvazi, ci teda este zvysit alebo nie. Lebo podla mna tiez aj decko treba s rozumom. Ani s vitaminmi to netreba nejako prehanat 🙂

@zuzka251 tak asi prirodna vec - olej je lepsia ako syntetika
@moonka1 cena konkretne swansonu je prijazelna na mnoszstvo decka v nom, jedna kvapka obsahuje viac ako jedna vigantolu