Ako vybrať šošovky podľa dioptrií a cylindru?
Mam namerané okuliare
PO -1,75 cyl.-0,5 os 75
LO -0,75 cyl -1,00 os 85
Chcela by som na dovolenku sosovky a viem ze na pravé asi -2 dioptriu ale čo to lave...stačilo by mi klasická -0,75 alebo az -1,00 lebo nestíham objednať tak by som kúpila v DM ďakujem
sosovky maju vzdy o stvrt minimalne nizsiu dioptriu ako okuliare. ked si si uz dala merat zrak, mala si sa aj spytat na tie sosovky, nech ti povie lekar/optometrista, s akymi hodnotami/zakrivenim si mas kupit
@crazy_cat_lady davala som si to v manii a písala som im a na to práve oko mi odpísali ze tam budem musieť -2 lebo ze cylinder 0,5 neexistuje preto je vyššia sfericka hodnota... ale skúsim tam zbehnúť snáď tam bude niekto kto meria lebo predavačky je tam nejaká nova ktorá bola stratena
Ja si beriem šošovky z Fokusu optiky a vždy poradili. Väčšinou tam majú špeciálne osobu na šošovky.
@vienny tak si to prepocitaj, na nete su stovky takych kalkulaciek
Prve sošogky bybsom riešila cez ophtalmologa,potom si ichnuz budes kupovatvz netunza dobruncenu,len treba najprv najst tie najlepsiempre tvoje oci. Dr.vie dat vzorky na vyskusanie.
@taktotedanie tak to ma nenapadlo hľadať idem skúsiť aj to co to povie...dakujem

To by som nerobila môže sa ti točiť hlava, alebo ťa budú tlacit