icon

AKo zabrániť tomu, aby sa dcérka nakazila nákaze Covidom?

iwka1768
19. jan 2021

Dobrý deň včera som bola na pcr test a som pozitívna. Som sama s dcérkou doma ona ma 4roky. Ako predidem jej nakazí odomna keď sme vkuse spolu. Rúško mam od rána vkuse na tvári.. Poraďte lebo sa bojím o ňu

Strana
z2
iwka1768
autor
22. jan 2021

@lenadka takže ona ma mohla nakaziť zo škôlky? Bol snou minulý týždeň chlapec ktorý mal byť v karanténe ale prišiel do škôlky. Z jeho rodiny niekto bol ale on vraj nebol v kontakte snimi a jeho rodicia boli negatívny

lenadka
22. jan 2021

@iwka1768 neviem kde pracuješ, ako chodíš do práce a ako dodržiavaš ROR, ale kľudne to môže byť aj tak, tak malé deti sú bez príznakov.

iwka1768
autor
22. jan 2021

@lenadka momentálne som doma. Šla som na test kvôli novej robote...

pupava36
23. jan 2021

@lenadka mne takto povedal doktor ze deti maju vacsinou hnacky, vysoke teploty a zvracanie ze malo deti hlavne skolkarov je s priznakmi. Poznam chlapca 5 rocneho ktory mal vysoke horucky a vracal bol pozitivny na covid. A poznam aj dospelu osobu ktora bola uplne bezpriznakova a bola pozitivna ani o tom nevedela. 😊ale tak ci ona by som coronu dostat nechcela a nikomu to ani neprajem, a aj napriek tomu ze je kopec nakazenych, kopec ludi na plucnej filtracii a kopec umrti, stale sa najde nejaky debil ktory zahlasi ze je to len chripka a ze corona neexistuje. Pani autorke prajem skore uzdravenie 😊

weronika171717
23. jan 2021

@iwka1768 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

hors
23. jan 2021

@iwka1768 ahoj ja som bola doma aj deti 4r a 7r a moj muz .Ja som covid mala deti ani muž nie,a to bývame v byte kde sme v kontakte stále. Ja som rusko vôbec nemala doma .Kamarátka ma deti tiež 4 r a 16r a kamoška mala covid a deti nali len 1 deň horúčku a nič viac .Dalsia kamoška ma dcérku 5r ona mala covid a nik v rodine ho nedostal a to bývajú doma s nimi aj starý rodicia a mama,otec a dalsi 4 surodenci.Podla mňa je to tak , ze ak sa ma nakaziť tak sa nakazí a ak nie tak nie. Nezabránil tomu

iwka1768
autor
23. jan 2021

@hors a dávali ste testovať tie male deti?

iwka1768
autor
23. jan 2021
hors
23. jan 2021

@iwka1768 nie ani jedna s mojich nebola testovaná.Podľa mňa bud to nemali alebo to prekonali bez príznakov. Mm chodí kazde 2tyzdne a on nemal nič tiež. Kamoška tiež nedávala a druha kamoška co to mala jej dcérka 5r tak tu testovať dali a bola pozitívna ale ostatný v domácnosti boli negatívny. Mala sa nechápu kde mohla nakaziť ale predpokladajú škôlke aj keď nik tam vtedy dobe covid nemal .

iwka1768
autor
23. jan 2021

@hors ďakujem vam

hors
23. jan 2021

@iwka1768 nebojte bude to dobre .Veľa šťastia 🙂

lenadka
23. jan 2021

@pupava36 keď obvolavam pozitívnych vždy sa pýtam na anamnézu, príznaky, kedy a ako začali , ako dlho trvali, s kým bývajú, či majú ostaní s rodiny príznaky, či ich treba objednať na testy. Po celú druhu vlnu som nemala žiadne dieťa s ťažkým priebehom, väsinou je to nejak takto: dva dni rozpravala nosom, raz ho prehnalo, dva dni ho trochu bolela hlava, raz mala 37,5 a asi dve teti mali teplotu 38,5 deň dva jedno s hnačkou aj bolesťou hrdla. Aj to boli uz tak 8-10 ročné. Puberťaci už majú aj výzarnejšie ale nič strašné. Koľkokrát rodič ledva drží telefón v horúčke a bolestiach a deti im skáču po gauči čo im nič nie je. Tak neviem odkiaľ to ten lekár má a či je to pediater alebo to iba počul... Starší ľudia s rizikovými faktormi to je iná vec, to bývajú ťažké telefonáty keď ledva dýchajú...

iwka1768
autor
23. jan 2021

@lenadka ja som bez príznakov. Je to už 5den od pozitívneho výsledku.. Všetci naokolo z mojej rodiny co boli ešte v pondelok somnou sú negatívny.. A dcérka je zatiaľ ok.. Tak neviem kedy by nastali u nej príznaky

iwka1768
autor
23. jan 2021

@pupava36 ďakujem

lenadka
24. jan 2021

@iwka1768 ešte sa pár dní šetri aby ani žiadne príznaky neprišli. Si mladá, zdravá, zrejme to prekonaš bez príznakov, čo je super 👍

Strana
z2