icon

Ako zastaviť rapídne priberanie na váhe?

9. nov 2023

Za mesiac som pribrala už 5 kíl a ide to stale hore. Je to normálne? Ako to zastaviť? V práci sa moc nehýbem, po práci si trocha zacvičím. Jem ako vždy možno viac sladkeho poslednú dobu.

autor
9. nov 2023

beriem aj antikoncepciu ale to uz 2. rok a priberat som zacala posledny mesiac

stanielka17
9. nov 2023

Co za den zjes? Skus si spomenut uplne vsetko. Pribera sa totiz na 99,9% z jedla.

simca06022011
9. nov 2023

tak skus jest menej sladkeho... a ak sa ti znizila fyzicka aktivita, tak jest ako normalne je uz vela..

autor
9. nov 2023

@stanielka17 ranajky nejake pecivo, jogurt, obedy rozne kazdy den, v praci, snazim sa menej vyprazane, a vecera ako kedy niekedy normalnu veceru niekedy nieco mensie, nepride mi ale ze by som jedla inak, viac ako predrym preto sa mi zda zvlastne tak rychlo priberat, velmi rychlo

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
9. nov 2023

zacni si pisat co si zjeda, presne, a co si vypila. Nie vahy, ale co a uvidis ze si vsetko nepamatas. A neveim kolko mas rokov, ale metaboizmus sa spomaluje, cize naozaj to co si spalila sedenim v kancelarii napr. pred 3rokmi teraz nemusis... Lebo kavicka, keksicek... cokoladka.. pises ze viac sladkeho jes a pritom v tom zozname co zjes za den to vobec nie je.
potom sa este nuka otazka hormonov, stitna zlaza a pod a nedostatok pohybu. Napr ja ked sa nehybem tam ma zalieva voda, normlane som nafucana a vzdy mi ide vaha hore, staci mi aktivne lietat dva dni a splasnem... :D

autor
9. nov 2023

@simca06022011 mam 21, sladkeho poslednej dobe zjem via ale prestavam, pohybu mam neviem ci vela malo, snazim sa hybat sem tam ale v kancli to moc nejde.

simca06022011
9. nov 2023

no vidis, tak vies kde je pes zakopany, dokladnejsie si to posleduj par dni/tyzdnov, naozaj si to napis co jes a kludne aj kolko sa hybes (vid kaloricke tabulky) a budes mat prehlad. Ak neuvidis nic alarmujuce, tak mozno skontrolovat tie hormony...

AJ ti co sedia v kancelarii cely den na zadku, po praci aktivne funguju, cez vikend detto. A to ti odporucam uz od tohto veku (a kludne aj s nejakym odbrnikom), mozes sa tym vyhnut napr. bolestiam chrbta neskor, lebo to je katastrofa z kancelarskej prace a lepsie tomu predchadzat ako sa len da.

kkovacovak
9. nov 2023

Príjem - výdaj nič iné za tým nie je. Aj keď si myslíš že neješ veľa tak opak môže byť pravdou. Veľa možno neješ ale možno ješ kalorickejsie. Skus si zadať len tak informačne príjem a výdaj do kalorickych tabuliek a uvidíš realitu

aliaray1
10. nov 2023

Mne sa podobne prejavila hypofunkcia stitnej zlazy - asi smer endokrinolog?

ivangeline
10. nov 2023

Urcite menej jest. Mala som anginu,rapidne mi to pomohlo. ;D Citim sa lahsia a lepsie.. Jem menej.

banalu
10. nov 2023

Ty si tu uz pisala, nie?
Nahod kazde jedno susto do kalorickych tabuliek a uvidis, ze mas vacsi prijem ako vydaj... dookola pises, ze jes viac sladkeho, plus sedave zamestnanie, tak asi vies kde je problem, len neveris, ze ta cokolada, keks ci cukriky, by mohlo tolko kg spravit?

lily246
10. nov 2023

21 rokov, 5 kíl z mesiac hore pri takmer nezmenenom stravovaní a celkovej životospráve - to môže byť skôr zdravotný problém, nepodceňovala by som to vyjadreniami že chudnutie je len o kalorickom deficite. 🙄 Navštív obvodného lekára.

gabika0825
10. nov 2023

@lily246 ale prosim tá, ja som to mala rovnako, cely život som bola ako sparatko a zrazu som pribrala skoro 10 kg za veľmi krátky čas, síce nie za mesiac ale tiež to nebolo v nejakom obrovskom časovom rozpätí. A som zdravá ako ryba, len som zmenila prácu a tým pádom to prinieslo aj menej pohybu, viac sedenia a hlavne praca na viac hodín denne. Čiže ak autorka doteraz behala do školy, popripade niekde v inej práci kde bola na nohách tak kľudne mohla pribrať lebo stravuje sa rovnako len má menej pohybu. Nestrašila by som tu hneď 🙈

taktotedanie
10. nov 2023

Nejest sladke? A namiesto pol hodiny cvicenia hodina

taktotedanie
10. nov 2023

@lily246 prehanas

luccija
10. nov 2023

V práci sa nehybes, trocha si zacvičis a jes viac sladkého a kg sa naberajú.Ja, keď som začala robiť z domu viac som jedla, bola v kľude, menej sa hýbala a už to išlo na váhe hore

weronika171717
10. nov 2023

Môžeš mať problém so štítnou žľazou ....

stanielka17
10. nov 2023

Co je to “rozne kazdy den”, “snazim sa menej vyprazane” a “normalna vecera”? Bez toho aby si vedela o svojom kalorickom prijme ti nikto neporadi.

autor
10. nov 2023

@stanielka17 2500 +- mozem mat kalorii denne

stanielka17
10. nov 2023

No tak to je velmi vela. Z toho si kludne mohla za mesiac pribrat 2-3 kg, zvysne 2 kg bude zrejme zadrzana voda. Musis obmedzit kalorie, potom prestanes priberat.

autor
10. nov 2023

@gabika0825 praveze by som nepovedala ze mam menej pohybu, mozno o trošku ale nie moc

autor
10. nov 2023

@stanielka17 a ako sa zbavit zadrzanej vody?

stanielka17
10. nov 2023

Tu ries najmenej, tu telo odbura samo, ak budes dostatocne pit, min. 2l vody denne. Musis ale jedalnicek osekat o 1000 kcal ak chces schudnut a potom ist pomalicky na 1600-1800 ak chces vahu udrzat a nepriberat.

autor
10. nov 2023

@stanielka17 vraj je najdolezitejsie pravidelne jest ze v podstate nevadi aj ked viac kalorii, ale hlavne aspon 3x denne

stanielka17
10. nov 2023

No tak to je uplna hlupost. Pre ukladanie tuku v tele su kalorie alfa a omega, su tak klucove, ze pre chudnutie nemusis ani cvicit, aj ked by som to urcite odporucala. Jedine kalorickym deficitom schudnes, a vyvazenou stravou si udrzis vahu. Dospely clovek nemusi jest viac, nez 3x denne, a ked maju tvoje porcie dostatok proteinu, nemala by si byt ani medzi jedlami hladna.

anita6666
10. nov 2023

2500kalorii je tvoja odpoveď. To je brutálne veľa. 1300 kcal ti stačí, po 16:00 nejesť nič a budeš mať výsledky.

evka_21
10. nov 2023

Pravidelne jesť znamená 5x denne (raňajky, desiata, obed, olovrant a večera) naplanovať si to tak aby bol časový rozostup cca 3h (napr: raňajky - celozrnné pečivo so šunkou/natierka a ZELENINOU, desiata - cottage + zelenina, obed - zameraj sa na bielkoviny rastlinné/živočíšne, ryby, zdravšie prílohy - cicer, pšeno, bulgur,... + Veľa zeleniny kvôli vláknine, olovrant - jogurt s ovocim, večera - menšia porcia toho čo bolo na obed alebo nejaká ľahká polievka.) A hlavne veľa vody, čaju.. kava sa ako tekutina nerata. A hlavne jesť posledné jedlo aspoň 2h pred spaním. Obmedz sladké a ak máš veľkú chuť daj si radšej ovocie alebo kvalitnú čokoládu (ale nie celú)
Hlavne to chce pevnú vôľu