icon

Ako získať späť peniaze za lekársku prehliadku?

romino193
17. dec 2024

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať, ako to prebieha s vrátením peňazí ak sa zamestnávateľ nakoniec rozhodne so mnou nepodpísať zmluvu. Mám už prehliadku za sebou, s tým, že som platil 35€, podľa zákona by mi ju mali preplatiť, no však ak s nimi nepodpíšem zmluvu, tak neviem či mi ju preplatia alebo povinnosť od nich už padá. Ďakujem prípadne za odpoveď

petteri
Odpoveď bola odstránená
romino193
autor
17. dec 2024

@petteri Do mailu mi bolo napísané toto: "Aktuálne prebiehajú v našej firme rokovania na úrovni vedenia, kde sa rozhoduje o úprave stavu zamestnancov, vzhľadom na negatívny vplyv prijatých zákonov." Je mi jasné, že po takejto správe dostanem Max telefonát o Tom, ako je im ľúto že má neberú, tak sa chcem pripraviť keď tak čo nastane

simca06022011
17. dec 2024

@romino193 a na zaklade coho ta poslali na prehliadku k lekarovi, ked nemas zmluvu podpisanu? mas nejaky "prikaz", ltacivo od nich alebo nieco? Ak ta vyslali, normalne nabehni tam s dokladom, a daj si to preplatit, potvrdenie im tiez nechaj.
Lebo toto je zvlastny sposob.

romino193
autor
17. dec 2024

@simca06022011 Áno, poslali mi od nich tlačivo. Mal som ho potvrdiť a následne by sa podpísala zmluva. Toto není zvyčajne?

simca06022011
17. dec 2024

@romino193 tak to zober, chod tam a daj si to preplatit. Ze tu mate potrvdene tlacivo, tu je doklad od lekara = preplatte mi. A nemusis cakat na zmluvu a na vyplatu a neviem co, toto by sa malo bezodkladne preplacat. Hadam nebudes cakat, ci ta vezmu a ci nie... mozno budu mat viac dovodov ta zobrat, ked uz ti to preplatia :DDD

thirstymonk
17. dec 2024

@romino193 Nakoľko vstupnu prehliadku vyžadoval zamestnávateľ a nie ty, čiže si nešiel otravovať doktora zo svojej vôle, ale z vôle zamestnáavteľa, tak absolútne sa nie je o čom baviť. Preplatia ti to a punktum.

thirstymonk
17. dec 2024

@romino193 Inak štandardne sa to robí tak, že najprv máš zmluvu a potom riešiš nejakú vstupnú prehliadku, často je to dokonca napr. až týždeň po nástupe. V mojej starej robote sa potom obchodovalo so chcánkami, lebo v nich vedeli zistiť trávu až pol roka dozadu. Takže tí, čo boli čistí, sa chodili vychcať do pohára za 50€ tým, čo čistí neboli. Staré dobré časy :D

romino193
autor
17. dec 2024

@simca06022011 Bolo mi povedané, že by som to dostal v prvej výplate, majú sa ozvať tento týždeň tak to od nich budem pýtať, lebo je neskutočne, že má pošlú na prehliadku a zrazu toto

romino193
autor
17. dec 2024

@thirstymonk Dobre, ďakujem. Aspoň viem že mám vymáhať.

simca06022011
17. dec 2024

@romino193 nedaj sa odbit, vobec to nemusi ist cez vyplaty, preplacam to ludom primo z pokladne napriklad :D nevidim dovod aby zamestnanec cakal na tie peniaze mesiac...

taktotedanie
17. dec 2024

@romino193 urobila som stovky prehliadok do prace a naklady znasal buduci zamestnavatel nie potencionalny zamestnanec

romino193
autor
17. dec 2024

@simca06022011 dobre, ďakujem pekne