Ako zistiť nedostatok vitamínov v tele?
Ahojte za kým ísť, keď chcem zistiť koľko akých vitamínov v tele mam, resp. Ktoré mam doplniť, lebo mi vypadávajú Vlasy? Obvodná mi zistila nedostatok železa. Ale nespomínala možnosť zistenia defecitu iných vitamínov. Za kým ste boli? Koľko to stalo?
Na hematológi robia podrobný rozbor krvi aj endokrinológia.A pri nedostatku železa tiež zvyknú padať. Mne padajú strašne celé roky. Všade sú vlasy..Ale rovnako či počas tehotenstva, kojenia a rovnako vždy. Lepšie je vždy keď so dám viac podstrihnúť a menej melír.Nikdy mi nič nepomohlo nato. Keď som blla mladá som bola na kožnom s tým a nič..Ale zase vždy som mala husté vlasy. Síce už nie je hriva ako bola, ale moja kaderníčka tvrdí vždy opak. Že sú stále krásne husté, len zjemneli ako sediveju.Ale u mňa stres určite a anémia.
Obvodny alebo hematologia- musis ziadat rozbor vitaminov a min latok nie iba zakladne testy- platis si to sama.
nie hematologia, ale biochemia. hematologia robi krvny obraz - mnozstvo krviniek a pod. + zrazanlivost.
nie vsetky vitaminy sa vysetruju. niekedy nie je podstatne kokko ich mas v krvi,a le kolko ich je v bukach. resp teraz to myslim zosiroka. lebo na to, ako nase tkaniva funguju potrebujeme velke mnozstvo roznych zloziek- aj makronutrienty - napr mnohi maju problem zjest dostatok bielkovin, tiez teda vitaminy - tie mame ADEKCB, neprave vitaminy - inozitol a cholin, tiez stopove prvky a mineraly - Cl, Ca, Fe, Mn, Mg, Cu, Zn ... ani neviem vsetky.
a naslo by sa toho vela, co potrebujeme. cize samotne vysetrenie vitaminov nemusi mat velky vyznam.
Chodím do medirexu a platím si sama. Hlavne sledujem zinok, med, železo, vápnik a všetky b vitamíny - b1, b2, b6, b12 Už celý Internet vie, aký obrovský vplyv má nedostatok vitamínom na telo a na psychiku. A už to konečne píšu, že aj deti sú nervne keď nemajú tieto vitamíny v pohode a treba ich mat na radšej horných hraniciach než na spodných. A ešte si testujem serotonin. Ten sa tvorí v črevách a druhy sa tvorí v prednej časti mozgu ale ten testujú už len z mozgovomiechoveho moku a kto ma v mozgu malo serotoninu je nervózny a nepokojny alebo ma furt depky. Ale aspoň orientačne mi stačí ten serotonin z krvi - teda crevny. A platím si to v medirexe, prídem a nadiktujem im co chcem. Ziadne balíčky neberiem. Len si sama vyberiem co chcem vedieť. Hlavne si na čítaj ze co sa deje s telom ak má málo zinku, medi a železa a b vitamínov. Malo vitamínov b a hlavne b12, malo tvorby červených krviniek. Na tvorbu čohokoľvek sa podieľajú vitamíny ktoré sa syntetizuju. Ale keďže sa všade propagujú vitamíny a reklama, ludua na užívanie vitamínov kašlú a tak tu máme výslednú nervny spoločnosť.
Možno by ste neverili ale mne vypadávali vlasy po šumivom magnéziu - alpecin z dm to vyriešil - z vitamínov : C. B12 alebo B komplex , občas zinok, železo, ostatné ak sa dá v potravinách - ( okrem mäsa )
@annamarin pozri si cenník laboratória kam by si išla a daj si to ako samoplatca, niektoré sú pár eurové sumy, niektoré veci sú drahšie, vyberieš si sama čo chceš odobrať, my sme tak boli so synom, o pár hodín boli v e-maily výsledky. U nás je napr. cenník takýto https://www.zilpo.sk/download/Cennik-laboratorn...
Určite máš nedostatok vitaminov železo to robí ano ale aj zinok treba doplniť a určite by som zmenila aj produkt na vlasky teda šampon ja som tiež trpela padali vlasy dosť a začala som si umyvať vlasy Mark šamponom je proti vypadavaniu spevňuje korienky vláskov podporuje ich rast čo som si hneď všimla že začali pekne rásť a je aj pre ženy aj mužov mi ho použivame cela rodinka je skvely sme snim veľmi spokojní doporučujem tento to je https://zerotoxic.sk/products/mark-sampon-proti...

Obvodný alebo samoplatca