icon

Ako zlepšiť pečeňové testy po žlčníkovom záchvate?

31. júl 2025

Hodnota26 po zlcnikovom záchvate, chirurgia poslali ma na magnetickú rezonanciu cakacky neskutočne beriem lagosu 6 denne diéta ako ešte si pomôcť?

anonym_0d3287
31. júl 2025

Hodnota 26 coho? Skus tu vypisat vsetky parametre.

autor
31. júl 2025
@anonym_0d3287

Hodnota 26 coho? Skus tu vypisat vsetky parametre.

@anonym_0d3287 hodnota gmt 26 plus alt 6.31 ast2.70

anonym_36eadb
31. júl 2025

Hlavne vysadiť alkohol.

autor
31. júl 2025
@anonym_36eadb

Hlavne vysadiť alkohol.

@anonym_36eadb vôbec nepijem mám 33 dve detičky a keď si dám jedno poldeci za rok aj veľa vravím :(

guudy
31. júl 2025

@pribinak lagosa je vytazok z pestreca, ten uz uziva ;)

pribinak
31. júl 2025
@guudy

@pribinak lagosa je vytazok z pestreca, ten uz uziva ;)

@guudy áno, ale tu ponúkajú drveny plod a ten má fakt skvele účinky
Hematologicka toto odporučila môjmu svokrovi že je to lepšie ako hocičo iné a teda nás dedko je krížom-krážom a potom má aj tomu zodpovedajúce výsledky

guudy
31. júl 2025
@pribinak

Hematologicka toto odporučila môjmu svokrovi že je to lepšie ako hocičo iné a teda nás dedko je krížom-krážom a potom má aj tomu zodpovedajúce výsledky

@pribinak uzivala som rozdrveny pestrec (mal prezyvku piliny) a prd mi to pomohlo 😅. Ani podla ct ziadna zmena🤷🏼‍♀️

pribinak
31. júl 2025
@guudy

@pribinak uzivala som rozdrveny pestrec (mal prezyvku piliny) a prd mi to pomohlo 😅. Ani podla ct ziadna zmena🤷🏼‍♀️

@guudy neviem ….kazdy sme iný, niekomu zaberie, niekomu nie

anonym_970d4d
31. júl 2025
@pribinak

@pribinak mne hepatologicka povedala, ze to by som si musela cele balenie pestreca nasypat do jogurtu a toto jest 2x denne, aby to malo ucinok. Lagosa je najvacsia koncentracia sylimarinu,

pribinak
31. júl 2025
@anonym_970d4d

@pribinak mne hepatologicka povedala, ze to by som si musela cele balenie pestreca nasypat do jogurtu a toto jest 2x denne, aby to malo ucinok. Lagosa je najvacsia koncentracia sylimarinu,

@anonym_970d4d tak potom už len lagosa. Čo je príčina u teba?

autor
31. júl 2025
@pribinak

@anonym_970d4d tak potom už len lagosa. Čo je príčina u teba?

@pribinak žlčníkové kamene a pred týždňom som mala silný záchvat od vtedy

pribinak
31. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor kamene ti neodporúčajú vybrať?

autor
31. júl 2025
@pribinak

@anonym_autor kamene ti neodporúčajú vybrať?

@pribinak obvodná áno, odoslala má má chirurgiu kde mi dali ziadanku na mri a zas len čakať musím

rozculena
31. júl 2025

@anonym_autor kto ti povedal,že máš zlé pečeňové testy?
Videla si papier z laboratória? Tam sa píšu referenčné hodnoty a vieš si porovnať svoje hodnoty,či si v norme alebo nie.

anonym_36eadb
31. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tak pri problémoch s odtokom žlče sú takéto výsledky pochopiteľné, hlavne to vyššie GMT ako ostatné enzýmy. Len ak je GMT 26 ukat/l to je naozaj veľa. Treba riešiť príčinu, čo sú podľa príspevku kamene. Robili aj USG? A bilirubín máte mierne alebo veľmi zvýšený? Inak chirurg odporučil MRI alebo MRCP?

rozculena
31. júl 2025
@anonym_36eadb

@anonym_autor Tak pri problémoch s odtokom žlče sú takéto výsledky pochopiteľné, hlavne to vyššie GMT ako ostatné enzýmy. Len ak je GMT 26 ukat/l to je naozaj veľa. Treba riešiť príčinu, čo sú podľa príspevku kamene. Robili aj USG? A bilirubín máte mierne alebo veľmi zvýšený? Inak chirurg odporučil MRI alebo MRCP?

@anonym_36eadb ako vieš,že jej hodnoty sú v ukat/l ?

anonym_36eadb
31. júl 2025
@rozculena

@anonym_36eadb ako vieš,že jej hodnoty sú v ukat/l ?

@rozculena ukat/l je na SK štandardne používaná jednotka pri enzýmoch, ak by sme hodnoty prepočítali na U/I, tak výsledky nie sú zvýšené a téma sa volá Zlé pečeňové testy. Ale priznávam, že toto sú len moje domnienky a od autorky to neviem

autor
1. aug 2025

@anonym_36eadb nik ma nerieši ako akútny prípad

anonym_36eadb
1. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak podľa opisu a výsledkov to nie je akútny stav. Zvýšenie pečeňových testov sa dá vysvetliť žlčníkovým záchvatom, čiže do budúcna treba poriešiť tie kamene, čo robia problém

anonym_25cad4
1. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor akutne hodnoty vyzeraju este horsie. netrep.

taktotedanie
1. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_36eadb vôbec nepijem mám 33 dve detičky a keď si dám jedno poldeci za rok aj veľa vravím :(

@anonym_autor ale ved sa liec daj tomu cas, lagosa ti nezaberie za 3 dni!

autor
1. aug 2025
@anonym_25cad4

@anonym_autor akutne hodnoty vyzeraju este horsie. netrep.

@anonym_25cad4 akože ja sa tu slušne pýtam tak si vyprosim také jednanie že trepem.

anonym_25cad4
1. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_25cad4 akože ja sa tu slušne pýtam tak si vyprosim také jednanie že trepem.

@anonym_autor su ovela vyssie hodnoty, hlavne sa ukludni. lekari snad vedia co robia.