icon

Ako zmeniť lekárku?

viktoriaandrascik
15. máj 2025

Ahojte,
chcem zmeniť všeobecnú lekárku, nová lekárka mi povedala že pôvodná lekárka ma musí najprv vyradiť. K mojej pôvodnej lekárke je veľký problém sa dostať, ordinuje 2 dni v týždni a vtedy tam je plno, dovolať sa tam je nemožné.
Tak mi napadlo že by som doporučene poslala list- žiadosť o vyradenie do dňa 31.5.2025. Je povinná ma vyradiť a ako zistím či ma vyradila?

taktotedanie
15. máj 2025

@viktoriaandrascik novy lekar by ti mal dat listok kde ziada vyradenie k poslednemu dnu mesiaci a od prveho dna v dalsom mesiaci ta novy lekar prebera do starostlivosti a nasledne novy lekar ziada odoslat zdravotnu dokumentaciu k novemu lekarovi cim skor
Zaniesla by som osobne , zaklopala dala ziadanku od noveho lekara priamo do ruky a ziadala by som si zapis do karty ze ste ten papierik priniesli a nezaujimalo by ma ci tam su ludia alebo nie aj tak predsa odchadzas inde nie? Nebala by som sa v tomto pripade otvorit usta a dozadovat sa takeho to postupu

bloger
15. máj 2025

@viktoriaandrascik Pošle ti oznámenie poštou, že si bola vyradená. Ale to úplne stačí keby si zašla za sestričkou. S doktorkou vôbec hovoriť nemusíš. Povieš sestričke, že máš novú lekárku a chceš odísť. Dá ti čo potrebuješ.

viktoriaandrascik
autor
15. máj 2025
@taktotedanie

@viktoriaandrascik novy lekar by ti mal dat listok kde ziada vyradenie k poslednemu dnu mesiaci a od prveho dna v dalsom mesiaci ta novy lekar prebera do starostlivosti a nasledne novy lekar ziada odoslat zdravotnu dokumentaciu k novemu lekarovi cim skor
Zaniesla by som osobne , zaklopala dala ziadanku od noveho lekara priamo do ruky a ziadala by som si zapis do karty ze ste ten papierik priniesli a nezaujimalo by ma ci tam su ludia alebo nie aj tak predsa odchadzas inde nie? Nebala by som sa v tomto pripade otvorit usta a dozadovat sa takeho to postupu

@taktotedanie nová lekárka mi dala novú dohodu o poskytovaní ZS, s tým že mám ísť ku pôvodnej dr požiadať o vyradenie, zdravotnú kartu mám pri sebe. Och keď to je lotéria či tam niekoho človek vôbec nájde, ako vravím ordinačné hodiny 2 dni v týždni aj to sa neraz stalo že sa tam nikto nenachádzal.

viktoriaandrascik
autor
15. máj 2025
@bloger

@viktoriaandrascik Pošle ti oznámenie poštou, že si bola vyradená. Ale to úplne stačí keby si zašla za sestričkou. S doktorkou vôbec hovoriť nemusíš. Povieš sestričke, že máš novú lekárku a chceš odísť. Dá ti čo potrebuješ.

@bloger keď mne sa časovo nedá tam každý deň behať a skúšať či tam niekto vôbec je

bloger
15. máj 2025
@viktoriaandrascik

@bloger keď mne sa časovo nedá tam každý deň behať a skúšať či tam niekto vôbec je

@viktoriaandrascik Okej môžeš to poslať aj poštou.

viktoriaandrascik
autor
15. máj 2025

Bude ma vedieť vyradiť, aj napriek tomu že moja zdravotná karta je u mňa?

bloger
15. máj 2025
@viktoriaandrascik

@viktoriaandrascik Bude neboj sa.

maranco
15. máj 2025
@viktoriaandrascik

@viktoriaandrascik keď tvoja lekárka porušuje zákony tak sa netráp či bude niečo vedieť urobiť, pošli jej to doporučene poštou

petruldo
15. máj 2025
@viktoriaandrascik

@viktoriaandrascik ja som pri zmene obvodnej lekárky išla pre zápis do karty o tom, že ma k poslednému v mesiaci vyraďujú - tento zápis urobila sestra do mnou prinesenej mojej karty opečiatkovala to a bolo hotovo. starú lekárku som ani nevidela.

user62056819
Odpoveď bola odstránená
viktoriaandrascik
autor
15. máj 2025
@user62056819
Odpoveď bola zmazaná

@user62056819 ona je už na dôchodku tak už iba takto vládze

taktotedanie
15. máj 2025
@viktoriaandrascik

@viktoriaandrascik bude cediet vyradit
Ja by som to nenechavala na postu ale uz je to na vas

janetinka27
15. máj 2025

@viktoriaandrascik ahoj ak rano berie sestricka krv napr.od siedmej, prid prva a ked zacne brat, tak hned jej povedz, co je vo veci.ona ti povie, co dalej
Ja som sa vyradovala od gyn, rano som tam bola prva 4-5x, vzdy sa sestricka ospravedlnila, ze doktorka to zabudla vypapierovat a takto ma tam prehanali ze zajtra, zajtra, ale nakoniec som to vybavila. Nastastie byvam hned vedla a stihla som dobehnut aj do prace

blaazi
15. máj 2025

@viktoriaandrascik ja som zasielala postou, obvodnej aj gynekologicke. Kartu poslali postou. Realizuje sa to vzdy ku koncu mesiaca.

eliska13
15. máj 2025
@viktoriaandrascik

@taktotedanie nová lekárka mi dala novú dohodu o poskytovaní ZS, s tým že mám ísť ku pôvodnej dr požiadať o vyradenie, zdravotnú kartu mám pri sebe. Och keď to je lotéria či tam niekoho človek vôbec nájde, ako vravím ordinačné hodiny 2 dni v týždni aj to sa neraz stalo že sa tam nikto nenachádzal.

@viktoriaandrascik doporučene pošleš novú dohodu a tým to pre teba konci.Vobec nemusíš ísť osobne od ďalšieho mesiaca budeš patriť k novej.

margotka17
17. máj 2025

@viktoriaandrascik nový lekár má prijal ako novú pacientku, ošetril má a kartu si lekár vyžiadal sám, ja som nič nemusela robiť, všetko bolo na nich nový lekár verzus starý lekar.