icon

Ako zmierniť bolesť zo zubného kazu?

12. okt 2025

Ahojte. Od včera má bolí zub, mám tam kaz, k lekárovi môžem až vo štvrtok. Čo si dať na to dovtedy? Analgetiká, alpa ani klinček nezaberá. Mám pocit že už aj ďalší zub ma bolí a líce mám horúce. Ďakujem za každú radu.

Strana
z3
anonym_9cf81d
12. okt 2025

@anonym_autor a zubná pohotovosť? Neni sranda čakať tak dlho s bolestivým zubom.

autor
12. okt 2025
@anonym_9cf81d

@anonym_autor a zubná pohotovosť? Neni sranda čakať tak dlho s bolestivým zubom.

@anonym_9cf81d som mimo mesta a nemám odvoz a napíšem rovno, ani peniaze ☹️ preto musím čakať

anonym_33266b
12. okt 2025

Keď nezaberá už nič treba ísť na pohotovosť lebo nebudeš spat celú noc. Štvrtok je veľmi ďaleko to nevydržis. Potom napíš či si vydržala až do štvrtka. A nie je dobré jesť tabletky. Môže ti líce aj opuchnut.

janka1011
12. okt 2025

@anonym_autor kúp si Nalgesin S, je to asi najúčinnejšie na bolesť zubov. Alebo potom ešte ak máš možnosť od niekoho získať Flector prášky, sú na predpis. Ale na tom určite do štvrtku vydržíš. A ešte ti poradím určite ľaduj. Ľad do nejakej utierky, nie priamo na líce a čo najviac ľadovať.

anonym_285
Odpoveď bola odstránená
alickapusinka
12. okt 2025

Do štvrtka čakať neblázni.Mne ked niekto povie že ho bolí zub ja som ako v tranze odkedy s pokazeneho zuba zomrel môj bratranec odvtedy ma oblieva pot od strachu.Hned chod zajtra ráno nie vo štvrtok môžeš mať zapaľ ak máš horúce líce a na to treba ATB. Len nečakaj su aj zubne pohotovosti.

bloger
12. okt 2025

@anonym_autor Skús si to chladiť ľadom. Alebo niečím studeným. Ale iba cez uterák či utierku. Pomáha aj Nimesil.

anonym_566e9e
12. okt 2025

Šibe ti ozaj? Do štvrtka čakať? Musíš si to nejako zariadiť. Prídeš o zub a bude táto stáť omnoho viac.

anonym_b57e5c
12. okt 2025

Och netrap sa, bolest zubov je hrozna. Skus pohotovost, ved do stvrtku sa nevyspis, nemozes takto fungovat, chodis do prace, studujes, ci si doma? Drzim palce.

hradnapani
12. okt 2025

ak ti nezaberaju analgetika, tak jedine zubar, inak mozes mat vazne komplikacie, do stvrtka je daleko . Ak si z BA alebo blizko nej, tak tu je pohotovost na Drienovej, kde urcite nebudes platit tolko ako v sukromnej, je to na poistovnu (od 17 do 23 hod.).

autor
12. okt 2025
@hradnapani

ak ti nezaberaju analgetika, tak jedine zubar, inak mozes mat vazne komplikacie, do stvrtka je daleko . Ak si z BA alebo blizko nej, tak tu je pohotovost na Drienovej, kde urcite nebudes platit tolko ako v sukromnej, je to na poistovnu (od 17 do 23 hod.).

Som z východu a žiaľ nemám peniaze na lekára, až po výplate môžem ísť. Preto som chcela nejaký babský recept.

janulik2008
12. okt 2025

Vies co mna tak zacal vcera boliet zub vecer. Som nespala celu noc az o 4tej som zaspala a to som doma BRUFEN mala. 🫣 dnes aj ked s nevolou som sla na pohotovost. Vybrala mi nerv a akoze boli aj tak ale podla mna kvoli tomu ze tahala nerv na pohotovosti.
Inak vraj pomaha slana voda kloktat.
A keby si sla a vysvetlila situaciu?

taktotedanie
13. okt 2025
@anonym_autor

Som z východu a žiaľ nemám peniaze na lekára, až po výplate môžem ísť. Preto som chcela nejaký babský recept.

@anonym_autor nic ti nepomoze, max na 2-3hod a bolest pride znova, nemozes v takych intervaloch kratkych brat lieky dalsie 4 dni
Nech ti niekto pozica. Babsky recept ri nepomoze ziadny

autor
13. okt 2025
@taktotedanie

@anonym_autor nic ti nepomoze, max na 2-3hod a bolest pride znova, nemozes v takych intervaloch kratkych brat lieky dalsie 4 dni
Nech ti niekto pozica. Babsky recept ri nepomoze ziadny

@taktotedanie nemá mi kto požičať a ani nikdy nepoziciavam od nikoho, nerada ľudí otravujem. Vydržím teda, iná možnosť nie je.

taktotedanie
13. okt 2025
@anonym_autor

@taktotedanie nemá mi kto požičať a ani nikdy nepoziciavam od nikoho, nerada ľudí otravujem. Vydržím teda, iná možnosť nie je.

@anonym_autor tak to ta teda uprimne lutujem, snad si do buducna budes riesit financie lepsie tak aby si mala vzdy nejaku rezervu a nie nemat nic a tyzden do vyplaty, smutne
Do stvrtka mozes skoncit ovela horsie ale drzim palce
Ostatni co citaju dakujte tomu hore co mate, lebo toto co ma autorka to nieje asi stastny zivot

autor
13. okt 2025
@taktotedanie

@anonym_autor tak to ta teda uprimne lutujem, snad si do buducna budes riesit financie lepsie tak aby si mala vzdy nejaku rezervu a nie nemat nic a tyzden do vyplaty, smutne
Ostatni co citaju dakujte tomu hore co mate, lebo toto co ma autorka to nieje asi stastny zivot

@taktotedanie nemusíš ma ľutovať, to vôbec nepotrebujem. Myslím že nie som jediná, ktorá žije od výplaty do výplaty. Želám ti pekný deň.

autor
13. okt 2025
@taktotedanie

@taktotedanie 😁 ty musíš byť veštica ak vieš o mne že nemám šťastný život 🤦🤦🤦

taktotedanie
13. okt 2025
@anonym_autor

@taktotedanie nemusíš ma ľutovať, to vôbec nepotrebujem. Myslím že nie som jediná, ktorá žije od výplaty do výplaty. Želám ti pekný deň.

@anonym_autor skor som narazala na to, ze nemas absolutne ziadnu financnu rezervu, do stvrtka mozes opuchnut tak ze nebudes vidiet ani na oko a budes vyzerat ako keby si mala tenisovu lopticku v ustach, hrozi ti zhorsenie stavu, infekcia ti moze prejst na ine organy ( vies ze sa z infekcii ustnej dutiny aj umiera kedze to moze prejst do srdca?) a nemas nikoho, kto by ti pozical a dostal ta na pohotovost ci k nejakemu inemu zubarovi a v podstate ziadne vychodisko len hladat neucinne babske recepty na MK? Nemas ani na to aby si sla a kupila si nieco na bolest? Sice mne z volnopredajnych liekov nezaberalo nic
Naozaj mi je tvojej situacie luto a snad najdes niekoho kto ti pomoze, ja by som sa do stvrtku zblaznila od bolesti zubov ( je to velmi neprijemne) a ostatni budme vdacni, ze mame peniaze ist k zubarovi ked nas boli zub, mame na ucte nejake peniaze, mame rpdinu a priatelov ktori nam pomozu ked treba, mate dobre vztahy a nehanbime sa o pomoc poziadat
Drzim palce

vlachienka
13. okt 2025

Ahoj, mne na zuby najlepšie zaberá Cetalgen. Vyskúšaj 🙂

anonym_33266b
13. okt 2025

Ako? Bola si u zubára? Prešla ti bolesť ? Ja súhlasím s tebou je veľmi veľa ľudí , čo chodia do práce a zarobia minimálnu mzdu. Nič si nemôžu dovoliť lebo všetko je tak drahé . Je veľmi smutné, že človek nemôže ísť ani zubárovi , keď ho bolia zuby, pretože nemá peniaze zaplatiť za pracu u zubára.

autor
13. okt 2025
@anonym_33266b

Ako? Bola si u zubára? Prešla ti bolesť ? Ja súhlasím s tebou je veľmi veľa ľudí , čo chodia do práce a zarobia minimálnu mzdu. Nič si nemôžu dovoliť lebo všetko je tak drahé . Je veľmi smutné, že človek nemôže ísť ani zubárovi , keď ho bolia zuby, pretože nemá peniaze zaplatiť za pracu u zubára.

@anonym_33266b Ďakujem ❤️
Nebola, bolí stále, pijem studenú vodu.. nebudem tu písať ako žijem, lebo načo? Jednoducho musím vydržať do štvrtka, to je realita.

taktotedanie
13. okt 2025
@anonym_autor

Nebola, bolí stále, pijem studenú vodu.. nebudem tu písať ako žijem, lebo načo? Jednoducho musím vydržať do štvrtka, to je realita.

@anonym_autor za mna toto nonsens co robis

janulik2008
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mozes si privodit zapal okostnice inak

anonym_5fa166
13. okt 2025

flector tobolky su volnopredajne a dve naraz

a skusit si pozicat od rodiny na zubara

majka99999
13. okt 2025

Nemohla si dnes zavolat zubarovi, ze potrebujes to urgentne? Osobne mne zabral gel pre babatka, ma to lidokain alebo daco take, tym som si to mazala, ked som raz nemohla ist skor (muz bol prec a nechcela som odist od malinkeho, nemal mi ho kto postrazit).
Naozaj, zub moze narobit strasnu sarapatu, mozes dostat otravu krvi.

tilly
13. okt 2025

Ak to máš horúce, tak tam máš zápal. To nebude len kaz. Riskuješ zápal okostnice, ak ho ešte nemáš a z neho kľudne sepsu. Nebola by si prvá, čo na to zomrela. Na tvojom mieste by som rýchlo isla teraz a peniaze si požičala, lebo neskôr to bude oveľa viac bolestivé a oveľa drahšie

lenush9
13. okt 2025

Kamistad gel na dasna ma lidokain a trolinku umrtvi. Maju v kazdej lekarni

anonym_72416a
13. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor urcite nie si jedina co zije od vyplaty do vyplaty a u zubarov sa platia palky, to je fakt. ale riskovat zapal okostnice, to by som ti neradila. to sa naozaj nenajde nikto v tvojom okoli, rodina, priatel, kamarati, kolegovia, ktori by ti na 2 dni pozicali nejake peniaze? a v praci nevidia co ti je? nemozu ti dat teda vynimocne aspon nejaku zalohu?

autor
13. okt 2025
@anonym_72416a

@anonym_autor urcite nie si jedina co zije od vyplaty do vyplaty a u zubarov sa platia palky, to je fakt. ale riskovat zapal okostnice, to by som ti neradila. to sa naozaj nenajde nikto v tvojom okoli, rodina, priatel, kamarati, kolegovia, ktori by ti na 2 dni pozicali nejake peniaze? a v praci nevidia co ti je? nemozu ti dat teda vynimocne aspon nejaku zalohu?

@anonym_72416a vedúca ma poslala domov a dala mi dovolenku do piatku.

anonym_566e9e
14. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_72416a vedúca ma poslala domov a dala mi dovolenku do piatku.

@anonym_autor 5 dní dovolenky minieš takto? Ozaj sa nikto nenájde, čo ti požičia? Nedoplatíš sa, keď budeš čakať.

Strana
z3