icon

Ako zmierniť migrény spôsobené tetániou?

5. jan 2025

Dobrý deň našiel by sa tu dakto kto má silne migrény hlavy z tetanie ? Čo vám na to pomáha lebo lieky moc nejem ďakujem za rady lebo sa už s tých každodenných bolesti zbláznim

cukroska
6. jan 2025

Nerozumiem prečo všetko hneď musí súvisieť s tetániou.
Môže to mať veľa iných príčin. Veď nato je práve ten neurológ.
Neznamená to,že keď zistia tetániu,že treba hneď všetko pripisovať tomu syndrómu NIekedy mám pocit,že ak niečo niekomu zistia hoc aj tetániu ,hneď všetko pripisujú tomu. Mne zistili tiež pred rokmi aj to len kvôli častým bolestiam chrbtice,neustálym kŕčom a tŕpnutiu rúk,nôh.Ale okrem toho ( neriešim absolútne )len keď je už akútne tak flector, alebo iné na uvoľnenie svalstva,magnezium. Teda ani neviem,že to mám.Veľa krát si vravím,že je to blbosť. Že to už povedia hocikomu a majú pokoj. A majú vybavené. A hypochonder ..tomu viac abk netreba. Moji doma ani nevedia poriadne a predovšetkým to neberie nik ako chorobu.

anlinqa
7. jan 2025

@cukroska ale to samozrejme neznamena ze ked niekomu tetania nerobi ziadne problemy, ze to tak je u kazdeho...u niekoho to moze byt problem ktory mu otravuje denne zivot...kedze kazdy clovek je iny 🙂 aj tetania me kvantum priznakov, ale samozrejme mate pravdu, vobec to nemusi byt tetania...vela ludi si nahovara ze vsetko je od tetanie, to s vami suhlasim

cukroska
7. jan 2025

@anlinqa Áno to súhlasím. Ale zasa nie všetko musí byť spôsobené tetániou.

anlinqa
7. jan 2025

@cukroska jasne, tiez suhlasim

autor
7. jan 2025

Ahojte tak myslím si určite že to je tetania lebo som mal horšie dva týždne aj jeden záchvat na Silvestra ale tak týždeň má brutálne bolela hlava potom to raz za čas prešlo a zrazu má roztraslo ako keby som mal odpadnúť a potom to prešlo a zas sa vrátila po chvíľke bolest hlavy záchvaty sa mi začínajú silnými bolesťami hlavy vždy a bez tetanie no pred tetaniou som nikdy nemal bolest hlavy až do teraz takze to davam tomu posledné dva dni má neboli vôbec zvýšil som dávky magnezia a pridal béčko. Do neurológa som chodil na liečbu za 1500€ cca a pomohlo na chvíľu mám silnú tetaniu len hlava je novinka ak to môže byt

anlinqa
8. jan 2025

ale to ze pred tetaniou neboli bolesti hlavy neznamená ze si tetaniu nemal, len si ju nemal diagnostikovanu....uf to co bola za liecba taka draha? ale mal si aj nejake vysetrenia? ct mozgu, magneticka rezonancia? ale samozrejme moze to byt od tetanie kludne, vraj je to jeden z priznakov, ta bolest hlavy alebo take migreny od tetanie, tak to popisuje aj pan google...ale ked si nemal vysetrenia ako ct alebo magneticka tak asi by ich trebalo

autor
8. jan 2025

@anlinqa Áno mal som magnetickú hlavy, endokrinologia, kardiológ z dôvodu veľa vynechávani srdca z tetanie a plus nemám disgnostikovanu tetaniu robili mi ráno ten test a to vždy som na ráno v pohode ale súkromný neurológ povedal že to je jasná tetania a chodil som niekoľko mesiacov na infúzie guajacuran magnezium a neviem čo v tom vsetko bolo ale jedna ta infúzia štekajúca vyšla 100€ :( bolo to riadne drahé plus to pomohlo na chvíľku.

anlinqa
8. jan 2025

chapem…a klasicky tabletkovy guajacuran pomaha aspon trochu? ci uz teraz v pohode ked si zvysil davku magnezia? a ktore magnezium konkretne beries? mne sa jeden cas dost osvedcil magnosolv…alebo neurolog neskusal dat klasicke lieky na migrenu?

autor
9. jan 2025

@anlinqa teraz cez sviatky som skúšal 2 guajacurany denne ale žiadna zmena tak som to nechal tak a skúšal som rôzne magnezium od magnosolv ,magne b6,bysglicinat… ale nakoniec som Sa vrátil ku magnosolv to užívam 3 tabletky denne. A ak môžem vám dať radu nechcem mudrovať alebo niečo ale magnosolv sa skladá z dvoch látok a jedna z zložka z toho je zakázaná v amerike lebo viac škodí ako pomáha plus vstrebatelnost pre telo je nulová okolo 4% sa len vstrebe čiže prospešný moc nieje preto ho tak smelo doktori predpisujú lebo je to len biznis a náklady na výrobu tohto magnezia sú pomaly nulové čiže… škoda hovoriť. V tomto obdobi čo trpim týmto všetkým som sa veľa naučil tak aspon vam dám takú menšiu radu. Poznám aj veľmi dobrého lekárnika a chodil do ameriky na školenia a povedal že by to magnezium nedal užívať ani nepriateľovi.

autor
9. jan 2025

Ja som ho tiež veľa užíval zo začiatku tetanie lebo mi spôsobuje úzkosti celkový nepokoj a keď som ho šupnul tak má celkom upokojil trosku ale potom keď som študoval knihy a podobne tak som sa o nom dozvedel viac

anlinqa
9. jan 2025

dakujem za radu….dnes uz je toho tolko na trhu ze clovek uz ani nevie a je pravda ze teraz mi uz az tak nezabera a to beriem to sumive…guajacuran 2 tabletky nie je malo? ak som dobre pochopila moju dr tak aspon mne ho povedala uzivat jednu rano jednu obed a dve vecer….tak dufam ze mate teraz obdobie ze je to viac v pohode 🙂