icon

Ako zmierniť príznaky ťažkej depresie?

12. okt 2024

Trpim uz 4 roky liekov mam milion a stale su obdobia kedy mi je horsie potom je chvilu aj celkom fajn. Teraz na jesen sa to zase zhorsilo doktorka mi pridala lieky dalsie a povedala ze mam mat stale zasvietene svetlo obklopovat sa veselymi farbami. Ze to pomaha. No ja nemam ten pocit ale co take by mi este mohlo pomoct aby som sa necitila tak zle ?

Strana
z2
andrejka1974
12. okt 2024

Máš niekoho bližšieho alebo si sama ak si sama nájdi si kamarátku kamaráta ak máš rodinu rob s nimi aktivity proste prestaň na to myslieť

autor
12. okt 2024

@andrejka1974 mam rodinu deti

barka2003
12. okt 2024

A si na invalidnom že sa môžeš venovat len deťom a nechodiť do roboty ? Tam je kľuč

autor
12. okt 2024

@barka2003 ano. Som na invalidnom deti chodia do skolky

13uzivatelka11
12. okt 2024

Vymeniť doktorku, alebo skúsiť nejakú alternatívnu liečbu?

barka2003
12. okt 2024

A ani deti ti nepomôžu z toho von ?

vanilkovazmrzka
12. okt 2024

@barka2003 deti nie su liek na depresiu

vanilkovazmrzka
12. okt 2024

Ja by som na tvojom mieste skusila zmenit lekara… tazko tu radit, myslim ze to moze byt az nebezpecne hladat pomoc u anonymnych cudzich ludi ktori vobec nepoznaju tvoj stav

barka2003
12. okt 2024

@vanilkovazmrzka no mne to pomohlo celkom ale každý to má inak

rozculena
12. okt 2024

svetlo proti depresiám môže byť dobrá vec,lebo na niekoho úbytok slnečných lúčov a nástup jesene a zimy môže mať veľmi zlý vplyv......
https://www.google.com/search?q=svetlo+proti+de...

tiika
12. okt 2024

Máš nejakych blízkych ľudí, ktorí prežívajú niečo podobne, s ktorými sa môžeš poradiť, vyrozprávať sa? Chodis napr. na stacionár?
Určite dokáže pomôcť zdravá strava, dopĺňanie vitamínov napr. D, magnezia, pohyb - ľahký strečing, nejaká prechádzka na čerstvom vzduchu, v prírode; hudba; relaxácia a dychové techniky.

tiika
12. okt 2024

No tie hlasy pokial si liecena by sa nemali objavovať. Podľa mna je to indikátorom, že cosi vážnejšie nie je v poriadku a malo by sa pristúpiť k zmene liekov.

evickuska
12. okt 2024

@autorka hlasy? k tomu si nic nenapisala... skus zvuk ranneho lesa, extremne upokojuje najlepsie ticho a tma v miestnosti a zavriet oci 🙈
alebo naozaj byt s ludmi, ak mas akymi a necitis, ze pri nich stracas cas - s takymi vacsia depka 🙈

andrejka1974
12. okt 2024

Tak sa venuj deťom manželovi

ibamy2
12. okt 2024

@andrejka1974 kokso, to je rada, akoby si človeku po amputácii nohy poradila nevšímať si to a ísť si zabehať 🤦

andrejka1974
12. okt 2024

@ibamy2 prečo myslíš však ak sa bude viacej venovať deťom bude robiť viacej aktivít do depresie sa nikdy nedostane tam sa dostávajú hlavne ti čo majú menej starosti

kveova
12. okt 2024

@andrejka1974 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈

kveova
12. okt 2024

@andrejka1974 🙈🙈🙈🙈

vanilkovazmrzka
12. okt 2024

@andrejka1974 bozemoj… depresia je chora dusa, nie lenivost alebo malo nabity program 🤦🏻‍♀️

januska12323
12. okt 2024

@andrejka1974 želám ti aby si to nikdy nemusela riešiť, keď o duševnom zdraví nič nevieš radšej nerozdavaj rady

enmery
12. okt 2024

@andrejka1974 Mlčať zlato🤣🤣🤣Takú hlúposť vypustiť. Ak o niečom neviem nič, nebudem o tom písať bludy.

franss_x
Autor odpoveď zmazal
evickuska
13. okt 2024

@andrejka1974 🤦‍♀️

jj_anka
13. okt 2024

Chodíš aj psychlogovi? Lieky samé o sebe nebudú stačiť, chce tto pracovať na sebe . Držím palce.

alexis617
13. okt 2024

Ahoj keď počuješ hlasy jedna sa skôr o schizofrémiu nie o depresiu a áno na jeseň nastáva zhoršenie stavu máš deti viem ,že v tvojom stave je to veľmi ťažké starať sa o deti ,domácnosť keď si celkovo vyčerpaná a isto veľa síl ťa stojí vykonať dennodenne rituály s deťmi bolo by fajn keby na niaky čas prišla k tebe tvoja mama a pomohla ti s deťmi a domácnostou

renata1999
13. okt 2024

ja mam depresiu tiež ale z doktorov a z diagnóz mojich 😂 som na pn dlhodobo a keď je priatel v práci tak mám normálne samovražedné myšlienky . Som uplne rozhadzana z hormonov kvoli zvýšenej štitnej a vyplešteným očiam, ale depresie mám už dlho. Lekára nemám ,hlasy síce nepočujem ak nepočítam myšlienky v mojej hlave 😂 Ale skús všelijaké prírodné veci . Mne CBd pomáha sa ukludniť , dlhé prechádzky, meditácia, cvičenie. Boostuj svoj serotonin a zamestnávaj svoj mozog hlavne. A skús ak zmenu lekára . Držím palce ❤️

autor
13. okt 2024

@alexis617 moja mama uz nezije

autor
13. okt 2024

@renata1999 lekarku som menila nedavno

alexis617
13. okt 2024

A nieje niekdo kdo ti môže pomôcť muž ,sestra,svokra

nika523
13. okt 2024

@andrejka1974 och to čo ste napísala? Presne kôli takýmto ľuďom to ľudia so psychickymi poruchami majú veľmi ťažké, je to choroba ako každá iná a musí sa liečiť

Strana
z2