Ako znížiť cholesterol?
Je tu niekto kto mi poradí ako ho znížiť?Hrozia mi lieky a chcem to zvládnuť bez nich....niečo prírodné plus čo nejesť?....Viem že Google by poradil ale ak sa niekto vyzná tak to takto bude rýchlejšie....dakujem
čierny cesnak alebo arterin
ked som schudla cca 15 kil tak sa mi upravil aj cholesterol
Vylucit vsetko zivocisneho povodu, vajcia, mlieko, maso. Iba rastlinnu stravu, vela strukovin, byliniek, korenin,...a za par mesiacov ho mas dole.
Ako doplnok pozri Amla, podla studii ma porovnatelny efekt ako lieky.
@veselo_neveselo neviem si predstaviť fungovať bez vajec,mlieka a mäsa....joooj bože....🙈
@nadej1111 ale môžeš, ale v obmedzenom množstve. Nemusíš sa ničoho úplne vzdať. Nič netreba preháňať. Neviem aký vysoký ho máš, možno by stačilo na začiatok pár týždňov a potom postupne pridať, z času na čas.
Niekedy stres spraví viac ako to vajce a mäso
@kvetinka75 6,2 je hodnota ževraj na hrane že bude treba lieky ak sa zvysi
@nadej1111 nepanikár, nie je to tak vysoká hodnota. A s liekmi opatrne. Ono ich veľmi radi lekári predpisujú. Niekedy sú stresy horšie. Kamarátkina dcéra mala ešte na škole zvýšený a to oni mali ukážkovú stravu. Len nervozna celá rodina, pod tlakom, tak si to vyžiadalo svoju daň. Nikto nechápal, z čoho ho má vysoký. Nemáš aj ty také obdobie?
Trošku uprav stravu, zaraď pohyb , čaje a uvidíš po čase.
@nadej1111 to nieje vysoká hodnota.. sladké, slané, mastné a údené obmedziť..
Ďakujem všetkým čo poradili....nadváhu nemám,nefajčím a nestravujem sa až tak zle(aspoň myslím) je pravda že jem dosť mliečnych výrobkov,ale veľmi málo slaneho,sladké som obmedzila tiež lebo som začalala pred mesiacom cvičiť...začnem kupovať nízkotučné mliečne výrobky,menej salámy a mäsa a hádam sa to nejako upraví...strašne ma v tom telefóne vystrašila sestrička keď povedala že už to bude na lieky preto ani neviem či 6,2 je až taká.vysoka.hodnota aj na nete niekde píšu že zvýšená,niekde že vysoká tak sa v tom ťažko orientuje
Ja mám naopak takú skúsenosť, že som výrazne upravila jedálniček podľa všetkých možných rád a cholesterol sa naozaj znížil, ale nie na takú úroveň, ako som si predstavovala. Myslíte, že by sa to dalo ešte niečím podporiť? Pretože čo sa týka klasických potravín, už naozaj nemám čo zaradiť alebo upraviť v jedálničku, aby to pomohlo viac.
@andykr včera som bola na odbery,v januári som mala 6,72 a včera 4,70.Kupila som si vo februári pestrec mariánsky,2 lyžičky denne do jogurtu a cholesterol sa znížil
@andykr včera som bola na odbery,v januári som mala 6,72 a včera 4,70.Kupila som si vo februári pestrec mariánsky,2 lyžičky denne do jogurtu a cholesterol sa znížil
@kacenocka2 prosim ta aky jogurt si kupujes,ja milujem jogobellu no mam zvyseny cholesterol a neviem ci sa mam zamerat na tie nizkotucne,stravu uz som pozmenila
@kacenocka2 prosim ta aky jogurt si kupujes,ja milujem jogobellu no mam zvyseny cholesterol a neviem ci sa mam zamerat na tie nizkotucne,stravu uz som pozmenila
@6223 nejedz nízkotučné, sak to samy cukor a skroby. Kúp si radšej normalne 3% biely bez cukru. A už sa dávno vie že normalne množstvo vajec a masla nezvyšuje cholesterol a je to mýtus z minulého storočia. Veľa robí genetika. Môj otec ma cely život zvýšený, neberie žiadne statiny, nemá problém so srdcom, stravuje sa normalne - maslo, aj klobásky , je chudý a veľa chodí.
@6223 nejedz nízkotučné, sak to samy cukor a skroby. Kúp si radšej normalne 3% biely bez cukru. A už sa dávno vie že normalne množstvo vajec a masla nezvyšuje cholesterol a je to mýtus z minulého storočia. Veľa robí genetika. Môj otec ma cely život zvýšený, neberie žiadne statiny, nemá problém so srdcom, stravuje sa normalne - maslo, aj klobásky , je chudý a veľa chodí.
@katulienkax dakujem za rozsiahlu odpoved,ja mam uz statiny predpisane no neberiem ich,mala som z nich bolesti hlavy ,usi, svalov aj flaky na tvari, rozhodla som sa ze zmenim stravu,zacala som behat,nadvahou netrpim a pohybu mam tiez dost,asi aj ja to mam dedicne
@6223 jogobelu ovocné striedam..Zas som bola na odbery,mala som cholesterol hodnotu pod 5.Možno aj pestrec pomohol aj viac pohybu..
@6223 jogobelu ovocné striedam..Zas som bola na odbery,mala som cholesterol hodnotu pod 5.Možno aj pestrec pomohol aj viac pohybu..
@kacenocka2 super ten pestrec vyskusam dakujem
Veľmi ďakujem za rady, za tie 3 mesiace som vyskúšala rôzne veci. Aj ten pestrec, aj prírodný doplnok Cholesterum a musím povedať, že tá kombinácia byliniek mi veľmi pomohla. Bolo to vidieť aj na testoch, kde som bola pred týždňom. Jedálniček je určite zásadný, ale u mňa samotná zmena stravy nestačila. Myslím si, že tá fermentovaná ryža a bergamot v doplnku veľmi pomohli.

tak klasika - znížiť stres aupraviť stravu - vylúčiť mastné, ťažké, vyprážané, údené,cigarety. Obmedziť živočíšne potraviny. Veľa ovocia, zeleniny, strukoviny, jedlo variť, dusiť. Príp. bylinky. Sú aj čaje na cholesterol. Kupovala som mužovi, v čajovni. Ale on neupravil stravu, pokračoval vo všetkom ďalej, tak neviem či by zafungoval, lebo ho má stále vysoký.