icon

Ako znížiť cholesterol bez liekov?

10. dec 2025

Ahojte idem si po radu, ak je tu niekto taký. Ako znížiť cholesterol alebo ako sa to niekomu podarilo bez liekov?
Ide o môjho muža, aktívny chlap bez nadváhy, jeme naozaj vyvážene, každý deň zelenina mäso hovadzina, kuracina, morčacina.
Niečo viem čo mu teda nedať a čo sme doposiaľ používali. Taktiež sladké vysadí, to je možno aj kameň úrazu ale cukor má vo fantastických hodnotách.
Vyššie hodnoty mal už ako 25 ročný, no poviem Vám zaskočila nás hodnota 8,2.

Strana
z3
anonym_a01233
12. dec 2025
@janickadr

@anonym_f9249b Rad na znizenie cholesterolu je plny internet. Niekomu dietne a rezimove opatrenia pomozu, niekomu nie. Vela robi genetika. A ked je cholesterol vysoky, vezmu sa do uvahy vysledky, diagnozy, vek, rodinna anamneza a pod., urci sa. co by asi pre konkretneho cloveka bolo idealne a co nie. Niekedy to skonci liekmi, alebo by len malo, lebo ludia odmietnu... Ale aj o tom je slobodna volba. Nechce, nebude mat. No nasledky, ak budu, si potom ponesie sam... Kazdopadne, uz to tu nebudem zahlcovat, prajem vsetkym vela stastia pri spravnej volbe a pevne zdravie... 😀

@janickadr Ďakujeme za vyčerpavajúcu odpoveď, keď mne lekar povedal ze nema čas mi hovoriť o mojej chorobe a mám si to nqjsť na internete zobrala som si kartu....

janickadr
12. dec 2025
@anonym_a01233

@janickadr Ďakujeme za vyčerpavajúcu odpoveď, keď mne lekar povedal ze nema čas mi hovoriť o mojej chorobe a mám si to nqjsť na internete zobrala som si kartu....

@anonym_a01233 Urcite bola radost obojstranna 😀

anonym_a01233
12. dec 2025
@janickadr

@anonym_a01233 Urcite bola radost obojstranna 😀

@janickadr Z lekárov sa stali úradni bez štipky empatie.

katuskamala1
12. dec 2025

Ja som chuda, nejem nezdravo,nerobi mi to dobre a detto. Nasadila som omegu, d. Pomohlo,lepsie po pol roku. U mna asi stres zauradoval...

taktotedanie
13. dec 2025
@anonym_a01233

@janickadr Vieš čo ti urobia v tele statíny? Asi nie. Radsej dieta ako lieky ...teda skôr zmena životneho štylu to je to o čo tu ide. Ale ak chceš aby mali lekari na dovolenky tak treba žrať to svinstvo.

@anonym_a01233 praveze vie o com hovori
Ty vsak zjavne nie…

taktotedanie
13. dec 2025

Fuuuuuu aki odbornici, po precitani komentarov potom nechapem tych obeznych chorych slovakov, ktori maju kazdy bozi den v kauflande nalozene kosiky totalnymi sprostostami od vymyslu sveta
Mudrovat ako anonym a doma v chladnicke odpad…
S takym cholesterolom by som sa bala kazdy den co bude..
Pribalovy letak od takeho ibalginu ci panadolu alebo flectoru si niekto cita? Nie..toto citat slovač nebude ale pchat do seba to bez problemov ale statin, pri takom cholesterole boooze chran, z jednej tabletky asi clovek umrie..
pani autorka tu vykreslila idealne stravovacie navyky, uz neviem co a ako chce zmenit , budete jest bio travu z poli a pit vodu z tatier?

anonym_f9249b
13. dec 2025
@taktotedanie

Fuuuuuu aki odbornici, po precitani komentarov potom nechapem tych obeznych chorych slovakov, ktori maju kazdy bozi den v kauflande nalozene kosiky totalnymi sprostostami od vymyslu sveta
Mudrovat ako anonym a doma v chladnicke odpad…
S takym cholesterolom by som sa bala kazdy den co bude..
Pribalovy letak od takeho ibalginu ci panadolu alebo flectoru si niekto cita? Nie..toto citat slovač nebude ale pchat do seba to bez problemov ale statin, pri takom cholesterole boooze chran, z jednej tabletky asi clovek umrie..
pani autorka tu vykreslila idealne stravovacie navyky, uz neviem co a ako chce zmenit , budete jest bio travu z poli a pit vodu z tatier?

@taktotedanie Napríklad ja som nemudrovala, ale ako ako anonym sa pýtala na nejaké rady skúsenej lekárky, ktoré mala od sledované ako TOP na svojich pacientoch, ako dostať zvýšený cholesterol pod kontrolu.
Ibalginy, panadoly a flectory neužívam a doma v chladničke nemám odpad. Chovám vlastnú hydinu, mám 10 árovú záhradu a sad. A nie, nepijem pramenitú vodu z Tatier. Ale myslím si, že je na každého rozhodnutí, či sa na lieky dá, alebo nie. A som presvedčená, že zmena hornej hranice cholesterolu v tabuľkách nahráva farmabiznisu. A tiež, že aj stres dnešnej doby má na tom svoj podiel, že ľudia majú vysoký cholesterol.

Strana
z3