Ako znížiť riziko cukrovky u mužov po 50-ke?
Muž bol včera na preventívke a cukor mal 6,9, je dosť vystrašený. Z oboch strán mal starých rodičov diabetikov. (Netušila som to)Doteraz tomu nevenoval extra pozornosť, no má po 50ke a sedavé zamestnanie.
Prosím tie čo máte skúsenosti čomu sa vyhýbať(v stravovaní) čo uprednostňovať? Aká je pravdepodobnosť zhoršenie stavu?
Nerobte somara z komara.Normalne striedmo jesť,hybat sa a nestresovat zbytocne.
Vyhýbať sa treba; sladké vody, biele pečivo, zminimalizovat alkohol a fajčenie, tučne potraviny, sladkosti, slané pochutiny
Treba viac čistej vody, viac zeleniny a ovocia, členené pečivo a celozrne cestoviny, chudé masko, …
Jw rozdiel či mali diabetes 1 alwbo 2. Dvojku majú často obézni ľudia so sedavym zamestnaním, prejednaním sa
Keď pecies tak môžeš v recepte dať kľudne o 100g cukru menej
Miesto bielej muky mizes dať napr spaldovu
@pribinak muž nepije alkohol a nefajčí ani nikdy nefajčil. Pije iba sódu či vodu iba výnimočne máme doma Kofolu keď čakáme návštevu, nekupujeme biele pečivo. Mäso a mäsové výrobky však musí mať každý deň. Stresu sa ťažko vyhnúť keď je vo vedúcej pozícii a aj menšia chyba/jeho či jeho podriadených) môže viesť ku katastrofe....
Jesť 3x denne, medzitým žiadne snacky a pohyb. Starí rodičia môžu mať už len starecku cukrovku
Jesť 3x denne, medzitým žiadne snacky a pohyb. Starí rodičia môžu mať už len starecku cukrovku
@laura164 .pracuje 12h denná, nočná ,.voľno. Babke zistili cukrovku po 50ke, jeho starý rodičia už dávno nežijú
Mať veľa svalovej hmoty pomáha. Nejesť spracované potraviny . Kvalitný spánok. Nočné sú vražda . Ak sa chce vyhnúť cukrovke nech zabudne aby robil nočné . Ja som diabetik a nočné mám zakázané . Zvrátiť nábeh na cukrovku dokáže pôst . A aj redukcia hmotnosti

Vyhýbať sa treba; sladké vody, biele pečivo, zminimalizovat alkohol a fajčenie, tučne potraviny, sladkosti, slané pochutiny
Treba viac čistej vody, viac zeleniny a ovocia, členené pečivo a celozrne cestoviny, chudé masko, …
Jw rozdiel či mali diabetes 1 alwbo 2. Dvojku majú často obézni ľudia so sedavym zamestnaním, prejednaním sa
Keď pecies tak môžeš v recepte dať kľudne o 100g cukru menej
Miesto bielej muky mizes dať napr spaldovu