Ako zvládať fyzicky náročnú prácu pri tachykardii?
Ahojte ste tu niekto so sinusovov tachykardiou a máte ťažko namáhavú prácu ?? Ako to zvládate ? Mávam závraty ,únava , beriem betaloc zok no počas dňa búšenie aj tak pociťujem .Pracujem v jednom nemenovanom obchodnom reťazci kde tempo je vysoké ,tak tiež namáhanie ťažké tovary a atd.Uplne ma to odpísalo zo života .Som na pn už 4mes ,veľmi mi chýba práca no neviem či by som to zvládla .Mate to niekto podobné? Ďakujem ❤️
Hľadaj si inú prácu.
To že tu kde bývam je veľmi ťažko si najst vôbec nejakú prácu ja Som vďačná za Moju ,len fakt sa bojím či to zvládnem .
@mia1102 Mam lieky iba v pripade choroby ( chripka a tak). Pomaha mi prave fyzicka aktivita. Kazdy den chodim s detmi von. Mam km v nohach. Inak nic. Ked som sedela v kancelarii, tak som prisla unavena a nie raz som si musela pospat. Pri detoch musim fungovat. Ale ozaj tie dlhe prechadky mi pomahaju.
Lekar ti co odporucal?
@mia1102 ak ti nevyhovuje miesto, kde bývaš a nemáš tam uplatnenie, zmeň to. Nie si predsa feudálny vazal. Život máš len jeden.
@mia1102
Tiež užívam betabkokátor.
Tiež mám sín.tachy.
Mohli ste skúsiť opýtať sa dr.iba na zmenu liekov..
Kedysi som brala coronal , ale keď som otehotnela kardiológ mi povedal ,že v tehu sa tieto lieky nesmú používať , že mi zmení na Metoprolol.
Odkedy užívam tento liek , cítim sa oooovela lepšie 🙏
Malá už má 3r , ale ku Coronalu sa už vrátiť nechcem.
Znižovalo mi to pulz minimálne.
Teraz pracujem od rána do večera vo veľmi , veľmi rýchlom celodennom tempe , ale je mi fajn ;)
Vyse 20r.beriem lieky na tachykardiu. Betaloc mi nedrzal vobec. Ked som dostala Vasocardin, bolo to nebe a dudy. Ten sa da totiz podla potreby lepsie titrovat. Ja mam tu tachykardiu,pretoze mam nadmerne aktivny sympatikus, bez liekov na pulz nemozem byt,nemozem kavu,alkohol,kofein, byt dlho na slnku,v horucave,dlho bez jedla, vela robit fyzicky,byt bez spanku... Preto robim v administrative. K tomu mam dalsie zdrav.problemy. Najradsej mam striedavu robotu kedy aj sedim aj chodim. Ja by som obchod tiez nedala.
Vasocardin mi chcel predpísať tak že len keď už budem pociťovať že mi velmi búši vtedy si mám zobrať tkzv,,rýchla pomoc v núdzi že zaberá do 10min,, a že max 5tbl za deň
No nakoniec mi ho nedal , a dal mi betaloc zok ten beriem každé ráno 1/2, a magnosolv mám piť .
@tya12 normalne ma prekvapilo,pozitivne, ze tebe schvalil v tehotenstve metoprolol, co je vlastne aj egilok. Mne kardiolog povedal,ze sa egilok nesmie v prvom trimestri, tak teraz netusim, ako to je? Dietatko bolo ok?
@lubkovaandrejka Ja som tiez brala metoprolol cele tehotenstvo. Nie je teratogenny,akurat sa maly narodil mensi na svoj gestacny vek. Ale inak v poriadku.
@lubkovaandrejka
Vážne ?
Tak u mňa zas takto..
Maličká je zdravá , všetko super 🙏
Ďakujem za vaše rady , v pondelok sa pôjdem spýtať na ten metoprolol alebo vasocardin a dúfam to bude lepšie…ja tiež cítim ze betaloc mi zaberá minimálne v noci sa budím na búšenie .

@mia1102 ze vobec lekar toto dovolil, ved to je na sedenie v kancli, urcite nie na namahavu pracu, ked mas problemy a dost vazne