icon

Ako zvládať fyzicky náročnú prácu pri tachykardii?

mia1102
7. feb 2025

Ahojte ste tu niekto so sinusovov tachykardiou a máte ťažko namáhavú prácu ?? Ako to zvládate ? Mávam závraty ,únava , beriem betaloc zok no počas dňa búšenie aj tak pociťujem .Pracujem v jednom nemenovanom obchodnom reťazci kde tempo je vysoké ,tak tiež namáhanie ťažké tovary a atd.Uplne ma to odpísalo zo života .Som na pn už 4mes ,veľmi mi chýba práca no neviem či by som to zvládla .Mate to niekto podobné? Ďakujem ❤️

kiki68
7. feb 2025

@mia1102 ze vobec lekar toto dovolil, ved to je na sedenie v kancli, urcite nie na namahavu pracu, ked mas problemy a dost vazne

januska12323
7. feb 2025

Hľadaj si inú prácu.

beata_k
7. feb 2025

@kiki68 Pri sinusovej tachykardii sa neodporuca sediet na zadku. Prave naopak, odporuca sa kardiocvicenie ako beh. Treningom sa posiluje srdce a tym sa znizuje tepova frekvencia.

kiki68
7. feb 2025

@beata_k to je mile, ale taky clovek nemoze robit napr pracu, kde dviha 10kg veci a musi behat. Ved v tom kancli nemusi iba sediet,moze chodit aj okolo a mimo prace mat vela pohybu. Ale mali sme kolegynu tiez takto a proste jej telo nezvladalo tu manipulaciu s tazkymi vecami

beata_k
7. feb 2025

@kiki68 10 kg? Ja tachykardiu mam a bezne dviham 15 kg dieta a "lietam" cez den okolo dvoch deti. 😁 Ale samozrejme, ak jej to lekar zakazal, tak vie preco.

mia1102
autor
7. feb 2025

To že tu kde bývam je veľmi ťažko si najst vôbec nejakú prácu ja Som vďačná za Moju ,len fakt sa bojím či to zvládnem .

mia1102
autor
7. feb 2025

@beata_k dole klobúk že takto zvládate , beriete aj nejaké lieky? Čo vám pomáha , ja Som úplne bez síl

beata_k
7. feb 2025

@mia1102 Mam lieky iba v pripade choroby ( chripka a tak). Pomaha mi prave fyzicka aktivita. Kazdy den chodim s detmi von. Mam km v nohach. Inak nic. Ked som sedela v kancelarii, tak som prisla unavena a nie raz som si musela pospat. Pri detoch musim fungovat. Ale ozaj tie dlhe prechadky mi pomahaju.
Lekar ti co odporucal?

zmrzlinka2021
7. feb 2025

@mia1102 ak ti nevyhovuje miesto, kde bývaš a nemáš tam uplatnenie, zmeň to. Nie si predsa feudálny vazal. Život máš len jeden.

mia1102
autor
7. feb 2025

@beata_k kardiológ sa vyjadril že radšej ešte nie , a internista že môžem ísť .

beata_k
7. feb 2025

@mia1102 No uz ako sa ty citis. Srdce je sval a musi cvicit, ale nie tazkou pracou.

kiki68
7. feb 2025

@beata_k Lenze jedna vec je doma a druha v praci, ked tam pani odpadne a nieco sa jej stane, tak to uz je pracovny uraz.

tya12
7. feb 2025

@mia1102
Tiež užívam betabkokátor.
Tiež mám sín.tachy.
Mohli ste skúsiť opýtať sa dr.iba na zmenu liekov..
Kedysi som brala coronal , ale keď som otehotnela kardiológ mi povedal ,že v tehu sa tieto lieky nesmú používať , že mi zmení na Metoprolol.
Odkedy užívam tento liek , cítim sa oooovela lepšie 🙏
Malá už má 3r , ale ku Coronalu sa už vrátiť nechcem.
Znižovalo mi to pulz minimálne.
Teraz pracujem od rána do večera vo veľmi , veľmi rýchlom celodennom tempe , ale je mi fajn ;)

mia1102
autor
7. feb 2025

@tya12 no to sa pôjdem spýtať , mne rozmýšľal či vasocardin alebo betaloc zok ,nakoniec sa rozhodol pre betaloc , mňa to úplne odrovnalo od života , nedá sa porovnať s tým aka som bola predtým bojím sa že už nikdy sa to nevráti a zostane to len takto .

mia1102
autor
7. feb 2025

@tya12 a neznižuje vám to veľmi tlak ?

iwesska
7. feb 2025

Vyse 20r.beriem lieky na tachykardiu. Betaloc mi nedrzal vobec. Ked som dostala Vasocardin, bolo to nebe a dudy. Ten sa da totiz podla potreby lepsie titrovat. Ja mam tu tachykardiu,pretoze mam nadmerne aktivny sympatikus, bez liekov na pulz nemozem byt,nemozem kavu,alkohol,kofein, byt dlho na slnku,v horucave,dlho bez jedla, vela robit fyzicky,byt bez spanku... Preto robim v administrative. K tomu mam dalsie zdrav.problemy. Najradsej mam striedavu robotu kedy aj sedim aj chodim. Ja by som obchod tiez nedala.

iwesska
7. feb 2025

@beata_k Ale je rozdiel cielena kardioaktovita a rozdiel vysoke pracovne tempo 8hod. A porovnavat starostlivost o 2 deti s 8h fyzickou pracou v obchode, ako sorry..

beata_k
7. feb 2025

@iwesska Nic sa nedeje.

tya12
7. feb 2025

@mia1102 je pravda , že tlak mám nízky ale lepšie ako mať vysoký ;). 🙂
Držím prsty .
Ono veľkú úlohu zohráva aj správne dýchanie.
Určite by nám bodli nejaké dychové cvičenia , len si tak nájsť ešte na nich čas 🙂

mia1102
autor
7. feb 2025

Vasocardin mi chcel predpísať tak že len keď už budem pociťovať že mi velmi búši vtedy si mám zobrať tkzv,,rýchla pomoc v núdzi že zaberá do 10min,, a že max 5tbl za deň
No nakoniec mi ho nedal , a dal mi betaloc zok ten beriem každé ráno 1/2, a magnosolv mám piť .

lubkovaandrejka
7. feb 2025

@tya12 normalne ma prekvapilo,pozitivne, ze tebe schvalil v tehotenstve metoprolol, co je vlastne aj egilok. Mne kardiolog povedal,ze sa egilok nesmie v prvom trimestri, tak teraz netusim, ako to je? Dietatko bolo ok?

iwesska
8. feb 2025

@lubkovaandrejka Ja som tiez brala metoprolol cele tehotenstvo. Nie je teratogenny,akurat sa maly narodil mensi na svoj gestacny vek. Ale inak v poriadku.

tya12
8. feb 2025

@lubkovaandrejka
Vážne ?
Tak u mňa zas takto..
Maličká je zdravá , všetko super 🙏

tya12
8. feb 2025

@iwesska , noo aj moja dcéra sa narodila 45cm a 2.5kg takže ...
Nevedela som , že to mohlo mať s tým súvis ..

mia1102
autor
8. feb 2025

Ďakujem za vaše rady , v pondelok sa pôjdem spýtať na ten metoprolol alebo vasocardin a dúfam to bude lepšie…ja tiež cítim ze betaloc mi zaberá minimálne v noci sa budím na búšenie .

iwesska
8. feb 2025

@tya12 Moj mal tiez 2,5kg a je to aj v pribalovom letaku,ze sposobuje rastovu retardaciu.

lubkovaandrejka
8. feb 2025

@iwesska
@tya12 ano, to tam je,aj sme sa o tom bavili s lekarkou tri dni dozadu. Ale super,ze inak boli zdrave, len trochu mensie.