icon

Ako zvládať vysokú hladinu cukru bez sladkostí?

karin902
25. mar 2025

Ahojte vyšetrenie mám všetky dobré sladké nejem radcej mám rada štipľavé jedla a cukrom mám vysoký môžete mávate to aj vy??

Ako zvládať vysokú hladinu cukru bez sladkostí?
Strana
z2
martinmmartin
25. mar 2025

Ak su to skroby (krumple, nudle, knedle, chloeb, pecivo) tak je to to iste ako kolace. Plus lazda chilli onacka je ochuteny cukor vo flaske, kukni etiketu

zuzinka888
25. mar 2025

Kedy bolo merane? Kolko po jedle?

mamina7070
25. mar 2025

co si jedla predtym a kolko po jedle si merala? dietu dodrziavas?

guudy
25. mar 2025

Ja myslim, ze je jedno, ci a co si jedla pred meranim. Bud mas zly glukomer, alebo mas cukrovku. 17,7 je tak vela, ze treba ist hned k dr. a riesit to. Neviem, co znamena, ze vysetrenia mas vsetky dobre.
@karin902

karin902
autor
25. mar 2025

@martinmmartin som bezlepkova a bezlaktozova

karin902
autor
25. mar 2025

@zuzinka888 ráno a nejedla som nic

karin902
autor
25. mar 2025

@guudy glukomer je nový a bola som u lekárky či mám cukrovku ale je všetko pohode cukor nemam

karin902
autor
25. mar 2025

@mamina7070 nejedla som nic a som bezlepkova a bezlaktozova

iwesska
25. mar 2025

To su velmi zle hodnoty ak je to nalacno. To je cukrovka. A uplne nechapem, naco si to teda merias,ked ti Dr.povedala,ze cukrovku nemas? Tieto cisla o tom ale nesvedcia. Toto uz je na liecbu a nema to nic s tym,ci jes alebo nie sladke.

zuzinka888
25. mar 2025

Mna len napadlo.....rerala si cukir 1x? Je tk tvoj glukomer ci pozicany? Dobre si ho zapla? Niekedy ked sa postikaju gombicky- ukazuje poslednu nameranu hodnotu. Inak si to neviem vysvetlit. Premerala by som este raz a ak bude vysoky - uz len lekar.- lebo toto je vela.

majamat
25. mar 2025

kratko po sacharidovom jedla by to teoreticky mohlo byt ok.

u nas diabetolog vyzaduje meranie nalacno ( pozor aj na sladke napoje )

@guudy ten cukor je naozaj vysoky,a le ak by zjedla jedlo s vysokym glyk. indexom a zalezi aj od mnozstva a odmerala ho v case, ked su najviac vstrebane sacharidy z toho jedla, potom ej tu moznost, ze vyskoci aj vyssie. prave preto existuju rpe meranie cukru pravidla. samozrejme moznost cukrovky je u nej naozaj vysoka.

majamat
25. mar 2025

@karin902 och a nalacno rano, to je ozaj vela.

skus este premerat 2 hod po jedle, kludne to urob aj na obed a vecer - pred jedlom a 2 hod po jedle daj si bezne jedlo bez tych jednoduchych cukrov. klasicke sacharidy v prilohach mozes.

kludne si aj napis co si jedla a ukaz dr. ak by bol moc vysoky mozno by nebola zla pohotovost. aj tych 17 je uz pomerne dost, ale ak je cukrovkar na to zvynuty, moze mat aj vyssi a neciti to.

mas nejake priznaky?

karin902
autor
25. mar 2025

@iwesska kúpila som si lebo sa necítim dobre

karin902
autor
25. mar 2025

@zuzinka888 je to noví glukomer moj

majamat
25. mar 2025

@iwesska no mna by zaujimalo, ja k je mozne, ze dr tvrdi, ue je vsetko OK.

@karin902 a dr ti brala odbery? na zaklade coho tvrdi, ze je to ok, ze cukrovku nemas?

karin902
autor
25. mar 2025

@majamat nie príznaky nemám len cukor

majamat
25. mar 2025

@karin902 rob si veru fotky z merani. k foto mas aj cas. aby dr verila. pre istotu.

simulienka2207
25. mar 2025

hodnota je to velmi vysoka, okamzite k dr...

simulienka2207
25. mar 2025

@karin902 mna by aj zaujimalo, ako zle sa citis, ze si hned vedela, ze mas vysoky cukor..mna by teda nenapadlo kupit si glukomer a merat si... to uz skor tlakomer

majamat
25. mar 2025

no veru,a j to ze sa zle citis je priznak.

karin902
autor
25. mar 2025

@simulienka2207 no niekoľko dní veľa vody pijem a je mi stále veľké teplo

mamina7070
25. mar 2025

glukomer si hodnoty uchovava, tak chod k lekarovi nech ta posle na diabetologiu urobia ti ogtt test a plus zoberu glykovany hemoglobin a tam uvidia ake boli hodnoty za posledne tri mesiace
si obezna?

rachel36a
25. mar 2025

@karin902 takéto hodnoty nalačno sú už na inzulín...to nie je ok

nevenka
25. mar 2025

@rachel36a nemusi byt, mozno postacia lieky, ale hned k dr., a ak vravi dr., ze je okej, tak vymenit obvodaka a pytat sa na diabetologiu.

lusilla
25. mar 2025

Som diabeticka na diete, nahodne zistene ale s genetickou predispoziciou, rano na lacno mavam tak do osem maximum a som riadne evidovana ako diabetik, norma je tusim do 4,5 alebo do 5 kazdy labak to ma inak. Toto mas velmi vysoku hodnotu. Vyhladaj lekara nech ti spravia poriadne testy, velmi vela komplikacii vznika pri takto vysokom cukre.

majamat
25. mar 2025

@rachel36a veru nemusi byt. taketo hodnot yma pretoze doteraz endrzala dietu, pri zahajeni diety cukor poklesne + sa mozu pridat PAD.

guudy
25. mar 2025

@majamat ona uvadza, ze merala nalacno. To naozaj nie je normalna hladina. Ani u zdraveho cloveka po jedle.

majamat
25. mar 2025

@guudy ked som odpisovala, este som tak daleko v citani nebola, isla som postupne.

sense
25. mar 2025

Môj muž keď mal takéto hodnoty , šiel k lekárovi a hneď si ho tam aj nechali 3dni na pozorovanie. Takže sme lekár. Merala si si potom ešte raz alebo s časovým odstupom?

januska12323
25. mar 2025

Choď hneď k lekárovi, ak povie, že si v poriadku vymeň lekára.

Strana
z2