icon

Ako zvládnuť koliky u novorodenca?

1. sep 2024

Ahojte, som 4 tyzdne po pôrode odkedy sme doma maly ma koliky, najprv to zacalo pozvolna a teraz je to uz hardcore. reve nonstop, ked sa zobudí na jedlo tak place dalsiu hodinu. červený, kope, krici az mu odchádza hlas. masírujem pupíkom, mali sme zmenu mlieka na Neocate co je fakt najsetrnejsie mlieko, kojím ale nestací mu. aj to je cista nocna mora, mam vpáčene bradavky , kojim s klobucikom no kym sa prisaje tak je to obcas nocna mora, kope ma jeduje za bucha ma. Masirujem pupíkom, skusam teplu kúpel, koža na kožu, cvicenie s nohami, ma youtubr som pozerala rozne druhy masazov na uvolnenie prdov, má coliprev, probiofix, sub simplex, devit. skúsam biely šum, spev, rektalnu rúrku, hojdanie na rukách, vibrujúce kresielko. toto vsetko pisem preto aby ste mi to uz ani neradili. posledné 3 dni sa mam chut zabiť už, nenormálne ako plače zakazdym ked je hore 90% plač, zvysok jedenie alebo je ticho ked je namne po papaní. ja ho milujem je to moje bábätko ale uz to nedavam. kazdy den rovnaky, nevyspatá k tomu rev a kopec mudrujucich clenov rodiny. prestala som jest mliecne vyrobky a vajcia a pecivo na odporucanie pedoatricky kvoli kojeniu takze nejem uz absolutne nic, niekedy 24 hodin som na vode jednom radlery a kusku cokolady. priatel mi pomaha tak ze bol tyzdne doma a staral sa o domacnost nakupy varenie vencenie upratovanie ale nie s malým. prosim je alebo bol tu este niekto tak ako ja ? co mam robit ako mu mam pomoct, ako prekonat seba aby mi nedrblo v hlave ,lebo dnez po 1 hodine kricania. mi do tváre mi ruply nervy a najprv som sa zacala smiat a potom ale ze taky rev plač som spustila ze som nespoznala vlastny hlas ktory zomna vysiel.

Strana
z3
akvi
2. sep 2024

@liliana8 áno, je dospelý, samostatný, býva zatiaľ u nás, ešte len teraz skončil strednú školu, má prácu, aj kamarátov, chystá sa do zahraničia. Ten AS u neho bol výrazný hlavne, keď bol malý. Prestimulovalo ho čokoľvek, čo ostatní berú ako normálne. Napríklad hudba, nemusela byť ani nejaká hlasná, stačilo, že bola počuť, ale aj prostredie, ako supermarket a v škôlke to množstvo farieb, obrázkov po stenách, a pod, čo niekto by povedal, že veď to je tak ok. Vtedy som si uvedomila, že ako nevkusne vyzerajú naše škôlky 😅😂🙈 Tiež zmeny niesol veľmi veľmi zle. Podľa mňa to vnímal už ako bábätko, každé narušenie rytmu, prostredia, čohokoľvek, komunikoval revom. Preto som to aj napísala, že pozor na to prestimulovanie. Hojdanie je pre takéto deti super, lebo je to monotónne a vždy rovnaké. Tiež som mu spievala, ale vždy to isté. Neskôr keď sme čítali rozprávky, tak tri dookola, všetko nové odmietol, ak mal zaspať pri tom.

martul
2. sep 2024

vykašli sa na kojenie aj klobúčiky. Dávaj mu len UM a ty sa normálne nejedz. A kľud, deti revú a áno, toto všetko mám odskúšané

fairyy
4. sep 2024

autorka ako ti je?

Strana
z3