icon

Ako zvládnuť kolonoskopiu?

4. máj 2025

Čaute, idem na kolonoskopiu. Pôjdem do celkovej anestézie no aj tak mam strach 😃 ako ste to zvládli? A ako ste sa po zákroku cítili ked vás prebrali ?

Strana
z2
ivik4
4. máj 2025

Kedze v celkovej tak nic, prespis. Zobudis sa, polezis tam mozno hodku a pol... ides domov. Citila som sa normalne ,nic ma nebolelo. Chodim pravidelne

autor
4. máj 2025
@ivik4

Kedze v celkovej tak nic, prespis. Zobudis sa, polezis tam mozno hodku a pol... ides domov. Citila som sa normalne ,nic ma nebolelo. Chodim pravidelne

@ivik4 no super, ďakujem za odpoveď

balerina2025
4. máj 2025

caka ma to tiez. a bojim sa.

balerina2025
4. máj 2025
@ivik4

@ivik4 ja s abojim ze sa nepreberiem
bojim sa anestezy ale zaziva uz nikdy viac.
ty si proporcne asi 1/25 zo mna 🙂 tak u teba asi problem ako u mna nemaju

stellarstar
4. máj 2025

Však ak budeš mať celkovú tak nič nebudeš cítiť, ja som mala sondu v CA a dobre som si pospala a ptm som nič necítila

jankasamulko
4. máj 2025

Ja som to prezila bez anestézy aj bez oblbovaka. A to sa doktorka dotrapila lebo mam dlhe a dokruteme crevo. Ani hadica taka dlha nie je. Ano bolo to neprijemne, miestami bolestive ale vedela som ze je to len na chvilu tak som vydrzala. Ine bolesti, ako napr migrena alebo zapal mocovej rúry su pre mna ovela ovela nepríjemnejšie. Viac som sa bala vysledku. Nastastie ok

anos18
4. máj 2025

Ja vydávam pozitívne svedectvo o kolonoskopii 😁 pre mňa vŕtanie zuba bez injekcie je oveľa horšie ako kolonoskopia. Príprava na ňu je blbá, no ale čo, treba vydržať

balerina2025
4. máj 2025
@anos18

Ja vydávam pozitívne svedectvo o kolonoskopii 😁 pre mňa vŕtanie zuba bez injekcie je oveľa horšie ako kolonoskopia. Príprava na ňu je blbá, no ale čo, treba vydržať

@anos18 kolono za ziva horsie nez porod. pre mna
kazdy sme iny

anos18
4. máj 2025
@balerina2025

@anos18 kolono za ziva horsie nez porod. pre mna
kazdy sme iny

@balerina2025 tak to určite, každý inak znáša bolesť a lekárka mi vravela, že chudi ľudia majú bolesti. Aspoň raz mám výhodu 😁

balerina2025
4. máj 2025
@anos18

@balerina2025 tak to určite, každý inak znáša bolesť a lekárka mi vravela, že chudi ľudia majú bolesti. Aspoň raz mám výhodu 😁

@anos18 super a vies co zavidi m ti

nech skrabali zapal z kosti na zube zaziva a to bolo tiez terno
ale toto...len samozrejme podla mna zavisi ako clovek ma telo stavane ved kazdy mozno mame 150cm HC ale inak rozlozene, ja mam hodne visceralneho tuku na bruchu, si myslim , ze ked ma nafukoval plynom, ma to kvoli tomu tuku bolelo....
a po CS mala som kopec vzrastov...

anos18
4. máj 2025
@balerina2025

@anos18 super a vies co zavidi m ti

nech skrabali zapal z kosti na zube zaziva a to bolo tiez terno
ale toto...len samozrejme podla mna zavisi ako clovek ma telo stavane ved kazdy mozno mame 150cm HC ale inak rozlozene, ja mam hodne visceralneho tuku na bruchu, si myslim , ze ked ma nafukoval plynom, ma to kvoli tomu tuku bolelo....
a po CS mala som kopec vzrastov...

@balerina2025 neviem. Mne doktorka povedala, že obeznejsi majú menšie bolesti. Samozrejme závisí aj od stavu čreva, keď je tam zápal alebo niečo iné, jasné, že budú bolesti

balerina2025
4. máj 2025
@anos18

@balerina2025 neviem. Mne doktorka povedala, že obeznejsi majú menšie bolesti. Samozrejme závisí aj od stavu čreva, keď je tam zápal alebo niečo iné, jasné, že budú bolesti

@anos18 tak ja som asi mimozemstan...mna to bolelo viac nez porod a precistena som bola krasne nechapem

balerina2025
4. máj 2025
@anos18

@anos18 alebo mam naozaj zapalene crevo. problemy mam uz par rokov...

diaalex
4. máj 2025
@anos18

@anos18 mamina aj babka sú obeznejšie a neskutočne ich to bolelo, pričom obe majú veľmi vysoký prah bolesti aaa teda museli obom na začiatku ukončiť nielen kvôli bolesti, ale aj preto že nevedel ísť lekár ďalej, poslal ich na CT.
Plus lekár hovoril, že ženy ktoré nemajú ženské orgány (vybrali ich) tak tým sa to robí oveľa ťažšie, lebo črevá si našli miesto inde a sú vtedy problémy.

lauricka
5. máj 2025

Kolonoskopiu som mala bez oblbovakov, dali mi len buscopan, aby som nemala kŕče v črevách, mám ich dosť živé 😅. Úplne v pohode. Podľa mňa väčšina ľudí to zvláda bez narkózy, podľa mňa je narkóza zbytočne riziková na takéto normálne vyšetrenie.

heln
5. máj 2025

ja by som sa bala viac tej celkovej anastezy nez kolonoskopie. za mna to bolo uplne v pohodke vysetrenie, akurat, ze to od urciteho momentu desne bolelo, lebo ako mi povedali mam zrasty v brusnej dutine po sekciach, nebyt tej bolesti, bola by to pohoda.

autor
5. máj 2025
@heln

ja by som sa bala viac tej celkovej anastezy nez kolonoskopie. za mna to bolo uplne v pohodke vysetrenie, akurat, ze to od urciteho momentu desne bolelo, lebo ako mi povedali mam zrasty v brusnej dutine po sekciach, nebyt tej bolesti, bola by to pohoda.

@heln prečo by wi sa bála tej anestezy bola som v nej už pár krát a za mňa je to super 😆

balerina2025
5. máj 2025
@anonym_autor

@heln prečo by wi sa bála tej anestezy bola som v nej už pár krát a za mňa je to super 😆

@heln aha preto ma to asi mna bolelo neskutocne, presli mi50cm a koniec aj ja som bojim anestezy velmi moc
anonym bojim sa anestezy, moze sa hocico stat nie?

lubka2510
5. máj 2025

Nemas sa coho bat tiez mi pichli injekciu a cele som to predriemala....ani neviem ze mi skumali crevo....ta priprava a pitie clensie je neprijemnejsie ale da sa zvladnut.drzim palce

balerina2025
5. máj 2025
@lubka2510

Nemas sa coho bat tiez mi pichli injekciu a cele som to predriemala....ani neviem ze mi skumali crevo....ta priprava a pitie clensie je neprijemnejsie ale da sa zvladnut.drzim palce

@lubka2510 dakujem ...mne brali len krv ziadne ekg nic. tak sa bojim tam je normalne anesteziolog pritomny?

lubka2510
5. máj 2025
@balerina2025

@lubka2510 dakujem ...mne brali len krv ziadne ekg nic. tak sa bojim tam je normalne anesteziolog pritomny?

@balerina2025 mne pichli uspavaciu injekciu ktoru som si vyziadala aj zaplatila......neviem ci to bol zrovna anesteziolog ale absolutne som.nic necitila len ma.na konci zobudili......a po kolonoskopii mi uz vedeli urcit aj diagnozu aj lieky som dostala a moje trapenie sa skoncilo.bola.som v Bratislavskom ruzinove

balerina2025
5. máj 2025
@lubka2510

@balerina2025 mne pichli uspavaciu injekciu ktoru som si vyziadala aj zaplatila......neviem ci to bol zrovna anesteziolog ale absolutne som.nic necitila len ma.na konci zobudili......a po kolonoskopii mi uz vedeli urcit aj diagnozu aj lieky som dostala a moje trapenie sa skoncilo.bola.som v Bratislavskom ruzinove

@lubka2510 a bolo vsetko ok? a ako si sa citila po vysetreni

lubka2510
5. máj 2025
@balerina2025

@lubka2510 a bolo vsetko ok? a ako si sa citila po vysetreni

@balerina2025 ja som.bola v pohode bez bolesti aj po.vysetreni...a mne tu kolonoskopiu robil.naozaj skuseny lekar Dr.Hlavaty

balerina2025
5. máj 2025
@lubka2510

@balerina2025 ja som.bola v pohode bez bolesti aj po.vysetreni...a mne tu kolonoskopiu robil.naozaj skuseny lekar Dr.Hlavaty

@lubka2510 on je kde

petermafo
6. máj 2025

Moja rada pre všetkých na Kolonoskopiu.Bol som niekoľko krát liečim sa dlhodobo na UC.Za mňa už iba vyšetrenie s CO2 novinka žiaden vzduch žiadna bolesť či pocit nafúknuté črevo počas ako aj po výkone.Problem že to ešte poisťovne nepreplácajú CO2 tak 30eur ale stojí to za to.Plyn sa rýchlo vstrebáva do organizmu už počas vyšetrenia min tlak a super komfort.Na vzduch by som už neišiel len s CO2 aj za príplatok.Je to modernejší prístroj asi top kde je samozrejme aj voda pri vyšetrení.Človek po vyšetrení takmer žiadna plynatosť nakoľko CO2 sa rýchlo vstrebe zatiaľ čo vzduch ostáva v čreve a postupne ide von.Pri CO2 netreba ani analgetiká sedaciu či uspanie.

balerina2025
6. máj 2025
@petermafo

Moja rada pre všetkých na Kolonoskopiu.Bol som niekoľko krát liečim sa dlhodobo na UC.Za mňa už iba vyšetrenie s CO2 novinka žiaden vzduch žiadna bolesť či pocit nafúknuté črevo počas ako aj po výkone.Problem že to ešte poisťovne nepreplácajú CO2 tak 30eur ale stojí to za to.Plyn sa rýchlo vstrebáva do organizmu už počas vyšetrenia min tlak a super komfort.Na vzduch by som už neišiel len s CO2 aj za príplatok.Je to modernejší prístroj asi top kde je samozrejme aj voda pri vyšetrení.Človek po vyšetrení takmer žiadna plynatosť nakoľko CO2 sa rýchlo vstrebe zatiaľ čo vzduch ostáva v čreve a postupne ide von.Pri CO2 netreba ani analgetiká sedaciu či uspanie.

@petermafo vazne? to pocujem 1 x mna bolelo to nafukovanie

petermafo
6. máj 2025
@lauricka

Kolonoskopiu som mala bez oblbovakov, dali mi len buscopan, aby som nemala kŕče v črevách, mám ich dosť živé 😅. Úplne v pohode. Podľa mňa väčšina ľudí to zvláda bez narkózy, podľa mňa je narkóza zbytočne riziková na takéto normálne vyšetrenie.

@lauricka Presne tak stačí že človeku zavedú hadicu a dávať do seba ešte lieky je zbytočne.Je to skôr marketing zo strachu pchať lieky.Ine je trhať bolestivý zub tam je to pochopiteľné.

balerina2025
6. máj 2025
@petermafo

@lauricka Presne tak stačí že človeku zavedú hadicu a dávať do seba ešte lieky je zbytočne.Je to skôr marketing zo strachu pchať lieky.Ine je trhať bolestivý zub tam je to pochopiteľné.

@lauricka
@petermafo tak kazdy mame ine telo. uz to je dovod preco kazdy inac pocitujeme bolest.

mylim sa?

petermafo
6. máj 2025
@balerina2025

@petermafo vazne? to pocujem 1 x mna bolelo to nafukovanie

@balerina2025 Bol som nedávno poliklinika Ružinov dr.Klinovsky ma tu mašinku kde je možnosť si vybrať CO2 za 30eur namiesto vzduchu štantardu.Ale veľa gastro ešte toto nemá len vzduch .Je to novšia nova metóda.Čo je super pre komfort pacienta počas vyšetrenia a po ňom.Hlavne čo sa tika toho pocitu tlaku vzduchu a nafukovania ako aj po vyšetrení kde CO2 sa rýchlo vstrebáva a je neškodný.Je to jak zopár pív či vynovy strik zo vzduchom kde človek je nafuknuti dáva do seba vzduch.A rovnako pri CO2 jemne publinky rýchlo idú preč a vstrebu.Neboli potom brucho a hlava.Ja som tiež o tom nevedel až keď mi doktor povedal tu možnosť tak som neváhal a dobre som spravil.Ešte by to mohli poisťovne preplácať a mať každe gastro čo róby Kolonoskopicke vyšetrenie.

petermafo
6. máj 2025
@balerina2025

@lauricka
@petermafo tak kazdy mame ine telo. uz to je dovod preco kazdy inac pocitujeme bolest.

mylim sa?

@balerina2025 To áno akurát keď je možnosť a výber lepší komfort tak je dobré.Rovnako ako keď ešte boli za socializmu staré zubarske vŕtačky a teraz iny level.Všetko nové modernejšie čo môže prekonať strach bolesť a dať benefit komfort pri vyšetrovaní či už zub alebo hrubé črevo je dobré.

Strana
z2