icon

Ako zvládnuť MRI s úzkosťou a klaustrofóbiou?

14. jan 2025

Ľudia poradte, čo mám robiť. Od polovice novembra som mala zdravotné problémy,kým som sa dostala k neurologičke prešiel mesiac. Dala mi lieky a poslala na MRI. termín mám v apríli. Teraz mám dilemu, pretože zdravotné problémy sa vyriešili a MRI už neukáže, čo chcela vidieť dr. Malo sa to robiť skôr alebo hneď. Ale ja mám ďaľší problém a to z mr-ka Mám úzkostné stavy , klaustrofobiu a jednoducho neviem ako to dám. Chcem ísť za dr. a riešiť , že či by nestačilo CT ( jedná sa o mri mozgu ). Čo mi poradíte, ak budem musieť ísť na MRI, ako to dať? Lieky na upokojenie nechcem, pretože už ich užívam dosť .

luccija
14. jan 2025

Dávajú sa lieky na ukludnenie podľa mňa lekár vie čo robí a, keby stačilo CT tak ťa neposiela na mri.Porozpravaj sa s lekárom čo navrhuje

andrea101112
14. jan 2025

Odkial si? V Piestanoch je otvorena MR. Posielali sme takych ktori to nezvladli tam.. Ale aj dobra premedikacia pomoze. Treba to povedat doktorke.

lilly7913
14. jan 2025

Tiež mám klaustrofobiu a bola som na MR mozgu a nie je to nič strašné, nie si tam úplne celá a nie je to uzavreté, ja som mala stále zatvorené oči, do slúchadiel mi pustili rádio, bolo to v pohode, neboj sa dáš to 😉

taktotedanie
14. jan 2025

Ak nechces ist nikto ta neprinuti
Neblokuj termin ludom, ktori to budu realne potrebovat

autor
14. jan 2025

@taktotedanie Otázka znela inak, tak čítaj s porozumením, tvoja odpoveď mi nijako nepomohla, ale to by si na bola ty aby si si narypla 🤔

taktotedanie
14. jan 2025

Len to ze si problem vyriesila a mri je v podstate zbytocne toto mi vyslo z tvojho prispevku a taktiez, ze si psychicky rozladena a pokial nebudes spolupracovat na mri tak je to vysetrenei tak ci tak zbytocne pretoze tam budes mat vela artefaktov preto ak to nechces zavolaj zrus termin a neblokuj ho druhemu

maciatkolulu
14. jan 2025

Akože tiež si myslí to isté ako
@taktotedanie ,problém máš vyriešený,plus máš paniku,nevieš,či to vôbec dáš. Sú ľudia,vo potrebujú vyšetrenie a nemajú termín. Ty tam ideš vlastne na čo?

dorotka62
14. jan 2025

Ak tam už nemusíš ísť, tak tam nechoď, uvoľní sa termín pre ďaľsieho pacienta, ale ak by si teda išla, pozri si na YT zvuky mri, daj si slúchadlá a celý čas to počúvaj v polohe ležmo so zatvorenými očami. Pár krát si to pusti. Tam ti to potom už nepríde také desivé, ja som tam dokonca niekoľko krát zaspala. Dajú ti slúchadlá a balónik do ruky, v pripade paniky ťa vytiahnu.

veselo_neveselo
14. jan 2025

Tak hlavne, pri CT mas tolke ziarenie, ze to nie je len "ci by nestacilo". Nechapem, preco si myslis, ze CT je lepsia, alebo jednoduchsie vysetrenie. Kazda metoda ma svoje pouzitie, a doktorka snad vie, co robi...

Ak si myslis ze problem sa vyriesil, tak doktorke zavolaj a dohodnite sa, ze to zrusis. Ale po dohode. Lebo ona tam mozno chce nieco vidiet, a to len ty si myslis, ze uz nie je treba ked akutny stav pominul.

A chod sa poradit k terapeutke, ako zvladat tieto stavy..
Lebo ono MRI neni nejak hrozne vysetrenie, dostanes sluchatka, zavries oci a lezis...mne to pride uplne super, ze si tak lezis a zobrazi sa ti vnutro tela 🙂
Nepomohlo by ti si citat o tom, ako to cele funguje? Co vsetko sa tam da vidiet, ake boli predtym moznosti a ako sa to cele vyvijalo?
Rozanalyzuj si ten tvoj strach, coho sa tam bojis.

maddie1711
14. jan 2025

Ísť do otvorenej MR. Muz je klaustrofobik, chodí každý rok a v otvorenej to zvláda.

autor
14. jan 2025

@maddie1711 To je dobrý nápad a kde je také, ja som objednaná do Popradu

maddie1711
14. jan 2025

Poprad určite nie pri klaustrofobika. Tam sa muž ,,vyzvonil” a nedokončili mi ho lebo s narkozou nesúhlasil. My chodíme do šace a myslím že v L. Mikulasi je tiež otvorená MR, lebo keď som vtedy hľadala našlo mi aj tam niekde, nakoniec sme vybrali Košice-Šaca kvôli tomu že to mame bližšie.