icon

Ako zvládnuť panickú ataku bez liekov?

123viktoria
28. jan 2025

Zdravím Vás mám 17 rokov o chvilu 18. Uz dlhsie som mala ako mala problemy že sa mi tažšie dychalo bola som po lekaroch a nič mi nezistili. Potom problemy zmyzli a prišli v 15 zistil mi psychiater že mam panicko atakovu poruchu dal mi lieky. Fevarim 150 a xanax ze ked budem mat zachvat mam si dat xanax cely. Ja som to vsak brat nechcela. Jeden den prisiel na mna tazsi zachvat. Tocila sa mi hlava mala som pocit ze mam namiesto hrude mam kamen a tazko sa mi dychalo lapala som po dychu mama mi povedala ze si mam dat xanax dala som si vsak len polku ale to mi to este zhorsilo po chvilu som citilq qko mi srdce vynechavalo keby udery a palila ma cela hrud 2 krat som odpadla a vracala od vtedy som cvaknuta na lieky a mam strach brat antidepresiva vseobecne. Neviem si rady su dni kedy to sa da zvladnut ale dni aj ked sa mi ozaj zle dycha a viac krat denne a tazko sa mi s tym niekde zije. V praci ani nehovorim stazuje mi to pracu a vseobecne mij zivot nikqm skoro nechodim iba do prace ked sa mi da. Nemate niekto s tym skusenosti co vam pomaha na ataky ? Okrem antidepresiv prosim dakujem

hankab
28. jan 2025

@123viktoria okrem antidepresiv nic, bude sa to casom iba zhorsovat. Prekonaj sa a zacni ich brat.
Xanax mimochodom nie je antidepresivum, ale benzodiazepin. Liek sa zmiernenie prejavov panickej poruchy, ktory sa berie zaroven s antidepresivami, kym zacnu ucinkovat, pretoze na zaciatku uzivania sa stav zvykne zhorsit. Treba pocuvat lekara a dodrziavat liecbu. Panicka porucha zazracne nezmizne.

lenka188
28. jan 2025

Myslim si, ze by si mala pocuvat lekara. Ak ti povedal, ze si mas dat cely xanax, tak si si mala dat cely. To co popisujes vyzera, ze uz skor bola panika rozbehnuta, xanax si si dala neskoro a malu davku, takze ti poriadne nezabral a atak nepotlacil. Ja nie uplne rozumiem tejto zvlastnej averzii na lieky. Ak mas zapal pluc, tak tiez budes brat lieky, ktore ti predpise lekar a nedas si iba pol tabletky antibiotika, ale celu, tak ako ich mas predpisane. A ak ich budes brat nepravidelne a nie tak ako mas, tak tiez nemozes ocakavat, ze sa zo zapalu pluc vyliecis.
Chod k lekarovi, daj sa nastavit na liecbu a dodrzuj ju. Budes mat ovela kvalitnejsi zivot. A popri medikamentoznej liecbe by ti mohli pomoct aj terapie. Tiez sa opytaj lekara, nech ta niekde odporuci.

jaskolka
28. jan 2025

@123viktoria a prečo sa tak strašne bránis antidepresívam? Tak ako vyššie už bolo písané,ak by si mala zápal pľúc,tak budeš brat antibiotiká. Keby si mala cukrovku,beries inzulín. No a keď trpis úzkosťami a je problém v chemickych procesoch v mozgu,tak na to sú tiež lieky, nerozumiem, prečo sa toľko ľudí tomu bráni

betulinka1
28. jan 2025

@123viktoria radsej antidepresiva ako xanax. Naštuduj si o tom nieco

leonakr
28. jan 2025

@123viktoria ahoj💜.Psychiater ti rovno predpísal fevarin 150?Určite si musela ísť nato postupne .Od 25mg ,50 a pod.A v tvojom veku určite to muselo byť v takýchto menších dávkach.Zacala si ich vôbec užívať?A dievčatá majú pravdu.Žial,bez antidepresív 🥺to nepôjde.Ty nemáš len zlé obdobie,je to naozaj rozbehnuté u teba riadne .Ak opäť niečo také na teba príde ,užiť celý xanax a prečkať to v kľude.Urcite,určite ti lieky antidepresíva pomôžu,plus terapia.Neviem prečo to ľudia odmietajú keď naozaj toto je cesta,liečba.Práve si tým prechádzam.Je to beh na dlhé trate ,pokým ti začne účinkovať a kým sa nájdu správne lieky .Není to lahke ale dá sa to.drzim ti palce

123viktoria
autor
29. jan 2025

@betulinka1 lekar mi predpisal jeden xanax a antidepresiva pisala som to tam

123viktoria
autor
29. jan 2025

@leonakr predpisal mi 50 a 150 fevarin a ano postupne len odvtedy co sa mi stala ta prihoda s xanaxom tak mam strach brat aj antidepresiva dostala som z toho cvak. Mama mi stale hivori ze to mam brat len mam strach ze sa mi prihodi to co sa mi prihodilo s xanaxu