icon

Ako zvládnuť panický atak počas letu?

adelka112
28. máj 2025

Ahojte ma niekto skúsenosť ísť lietadlom a mať problem s panickým atakmi?
O mesiac ma čaká let len strašne sa bojím že ma to tam chytí a že sa mi niečo stane čo by som mala robiť ako to zvládnuť prosim☹️☹️

marianarem
28. máj 2025

@adelka112 Ja mam PP, lietadlom lietam bezne. Panicky atak hlavne nie je nebezpecny, takze sa ti nic nestane. Personal je navyse podla mna vyskoleny, kedze mnohi ludia maju panicky strach z lietania a dostavaju ataky z tohto dovodu. Sama som raz bola toho svedkom a letusky normalne vedeli pomoct.

terezkaarthuramax
28. máj 2025

Ja ta obdivujem ze sa vobec chcies na to podujat! Mna by do lietadla nikto nedostal. Drzim ti palce.

dora281
Autor odpoveď zmazal
minenkaa
28. máj 2025

@adelka112 zavri oči a počúvaj zvuk veď to je ako vlak,nauč sa žiť s panickým atakom a kontrolovať sa

deti95060810
28. máj 2025

daj si predpísať neurol... pred letom alebo ešte keď pôjdeš na letisko si daj pol tabl. a uvidíš či náhodou nedáš potom v lietadle aj ďalšiu polku tabl.
ak nepoužiješ tabl. nič sa nestane - budeš to mať ako takú zálohu keby niečo....
neurol predpíše obvodný...

kiki68
28. máj 2025

Oni vedia co s tym, neurol/ lexaurin je dobry napad. Ale ten personal je na toto skoleny, vela ludi ma tieto stavy. Tiez mozu podat kyslik (to som aj videla ze robili)

adelka112
autor
28. máj 2025
@terezkaarthuramax

Ja ta obdivujem ze sa vobec chcies na to podujat! Mna by do lietadla nikto nedostal. Drzim ti palce.

@terezkaarthuramax dakujem velmi pekne liečila som sa rok brala som AD som už 4 mesiace bez AD no mám niekedy takéto stavy hlavne tento týždeň že mi je zle atd. Ale snažím sa nechcem sa kním vrátiť len to lietadlo no bojím sa že ma to tam chytí že dopadnem a podobne budem cestovať z GB na SK a potom naspäť no veľmi sa bojím budem mať pri sebe dcérku nechcem aby niečo videla že mi je zle s podobne
Moje ataky sú také že mám ťahanie jazyka pocit na odpadnutie bolesť ľavej strany zvládne návaly atd. A nechcem to zažiť v lietadle no pravdupovediac neviem ako to mám dať

adelka112
autor
28. máj 2025
@kiki68

Oni vedia co s tym, neurol/ lexaurin je dobry napad. Ale ten personal je na toto skoleny, vela ludi ma tieto stavy. Tiez mozu podat kyslik (to som aj videla ze robili)

@kiki68 žijem v anglickú no tu nič také nepredpisuju bola som natom dosť veľmi zle a nič nedávajú brala som len AD ale na ukludnenie vobec nič

adelka112
autor
28. máj 2025
@marianarem

@adelka112 Ja mam PP, lietadlom lietam bezne. Panicky atak hlavne nie je nebezpecny, takze sa ti nic nestane. Personal je navyse podla mna vyskoleny, kedze mnohi ludia maju panicky strach z lietania a dostavaju ataky z tohto dovodu. Sama som raz bola toho svedkom a letusky normalne vedeli pomoct.

@marianarem s aký si mala pocit keď si šla prvýkrát s atakom lietadlom? Bála si sa aké to bolo ak sa smiem spýtať

marca12
28. máj 2025

Ja mam strach z lietania a minuly rok som mala strach,ze dostanem paniku a nieco sa mi tam stane. Ale vzdy si hovorim,ze letusky su na to skolene a vedia pomoct. Treba primerane dychat,mne naopak nepomaha zhlboka sa nadychnut,lebo mam pocit,ze sa mi neda nadychnut. Ked je najhorsie pocitat dookola proste odviezt mysel inde,nech na to nemysli. A hlavne,ci mi pomaha,mat zavrete oci. Ty ked pojdes s dcerou,tak to bude dobre. Tvoja mysel sa bude sustredit na nu.

anega79
28. máj 2025

skus pocitat od 1 do 10, alebo triky co robis si stale opakovat, napr zaviazem si snurky, chytim dcerku za ruku

marianarem
28. máj 2025
@adelka112

@marianarem s aký si mala pocit keď si šla prvýkrát s atakom lietadlom? Bála si sa aké to bolo ak sa smiem spýtať

@adelka112 Tak ja som nebola v lietadle s atakom, mam panicku poruchu, ale zrovna v lietadle sa mi to nestalo. Ja som mozno taky specificky pripad, ja sa tych atakov nejako extra nebojim, oni nie su nebezpecne, len neprijemne. V lietadle sa ti nema co stat, keby to aj prislo, sedis na sedadle a proste to zase prejde. Ale tak ak sa velmi bojis, daj si sa cestu Neurol, alebo si zober so sebou a das si, ak bude treba.
Este doplnim, ze teda sama som atak nemala, ale bola som svedkom, ako mal iny pasazier a proste letusky mu pomohli.

leni2121
29. máj 2025
@adelka112

@kiki68 žijem v anglickú no tu nič také nepredpisuju bola som natom dosť veľmi zle a nič nedávajú brala som len AD ale na ukludnenie vobec nič

@adelka112 ja som takto bola, existuju prirodne AD kludne mi napis viem poradit co pomohlo mne

adelka112
autor
29. máj 2025
@leni2121

@adelka112 ja som takto bola, existuju prirodne AD kludne mi napis viem poradit co pomohlo mne

@leni2121 ďakujem veľmi pekne napísala som 🥰

weronika646
9. júl 2025
@adelka112

@leni2121 ďakujem veľmi pekne napísala som 🥰

@adelka112 ahoj,ako si zvladla let,ja sa tiez bojim ze chytim uzkost

dora281
Autor odpoveď zmazal
dora281
Autor odpoveď zmazal
marianarem
9. júl 2025
@dora281
Odpoveď bola zmazaná

@dora281 Ja neberiem Neurol, naposledy som ho mala pred 8 rokmi, myslim, ze bol obycajny.

adelka112
autor
5. sep 2025
@weronika646

@adelka112 ahoj,ako si zvladla let,ja sa tiez bojim ze chytim uzkost

@weronika646 nešla som ale práve tento mesiac predné o 2 týždne letím cite vážne neviem som mimo dostávam zase panické ataky stoho

leni2121
6. sep 2025

Baby napiste mi viem vam poradit k tym letom. Sama som s tym mala problem ale existuje cvicenie ktorym viete zmiernit PA a pri pravidelnom trenovani aj predchadzat PA celkovo
Je to subor dychovych cviceni - poslem do spravy

dora281
Autor odpoveď zmazal