icon

Ako zvládnuť panický atak počas letu?

22. jún 2025

Ahojte, chceme letieť do Tuniska ale je tam problém že som mával Panické ataky. Našťastie už ich nemám také aké som mal niekedy cítim taký ťažký dych ale oproti tomu čo som zažíval je to pohoda. Ide o to že sa bojím že v lietadle dostanem atak. Lexaurin a podobné veci nechcem. Ako to riešiť ? Máte niekto skúsenosti prosím ?

oli18
22. jún 2025

Su na to len 2 veci. Tabletka, alebo alkohol. Ten druhy pripad som zazila. Pan to prehnal a bol vyluceny z letu. A to sme vlastne ani neregistrovali, ze by bol nieco robil. Asi to poznal personal pri nastupovani do lietadla a vobec ho nepustili na palubu. Vtedy sme meskali, okrem inym prekazkam aj preto, ze hladali v podpalubi jeho batozinu. Vtedy sme dostali za meskanie letu odskodne. Ci v takom pripade si vymaha letecla spolocnost skodu aj od toho, kto meskanie zcasti sposobil, netusim. Tak velmi na vyber nemas.

marca12
22. jún 2025

Nauc sa dychove cvicenia a ovladat mysel. Tohto sa aj ja bojim,ze chytim paniku. Ja mam klaustrofobiu. Akonahle zacnem mysliet na to,kde som zacina ma chytat panika,ale ja neustale dookola pocitam,aby som odviedla mysel a vyberam si let do 2 hodin. Na viac sa este necitim. A hlavne letusky su skolene na taketo pripady,neboj sa,pomozu ti. Trenuj ovladanie mysle a zvladnes to

luccija
22. jún 2025

Tak aspoň magnézium ako také placebo.Ten liek, ak ho máš by som si aspoň zobrala k sebe pre pocit, keby sa niečo dialo mám ho pri sebe.Alkohol neodporúčam mne z neho busi srdce ešte viac.Zaujat myseľ knihu, krížovky, hudbu rozprávať sa....a dýchať mať sácok pripravený.A nastaviť sa, že čokoľvek príde zvládneš to.Ja som lietala aj 5 h trasy a dlho som neletela a tiež už mám strach

rejka7
22. jún 2025

Dovolenka je oddych, relax, vypnutie, pohoda, ... . Načo dovolenka, pri ktorej sa mám báť dopredu, že dostanem panický atak? 😐Tak choďte vlakom , autom, bicyklom, pešo 😎

isis234
22. jún 2025

Mysli na niečo pekné. Aj to, že atak už nebude. Maj pri sebe liek, sáčok papierový s tým, že je to len barlička a nebudeš to musieť použiť.

betulinka1
22. jún 2025

Pozri atak v lietadle moze dostat aj zdravy clovek co ho nikdy nemal. Netreba na to mysliet. Do Tuniska sa lieta vacsinou nad ranom. Cize budes tak unaveny, ze zaspis. Osobne som 90% letov prespala, ci Egypt ci Tunis. Daj si sluchadla a pocuvaj hudbu alebo si pusti film. Ked to dostanes v lietadle, zvladnes to tak isto ako si to zvladol doma. Pre istotu si zober ten laxaurin so sebou. Letušky ti daju dychat so sacku. Raz som v lietadle zazila, ze zobrali pana tam kde chystaju jedlo a nápoje. A zabavili ho tam tym, ze mu ukazovali co kde je ako to chystaju. Pekne letušky a pana to hned aj preslo 🤣🤣 Proste odpútali jeho pozornost. Ale aj som zazila, ze zhanali, ci nie je v lietadle lekar a ten potom dal nejaku tabletku.