icon

Ako zvládnuť úzkosti z priberania na váhe?

18. máj 2024

ahojte, mate to niektora aj vy ako ja, ze ked priberiete na vahe (napr 5kg v pomerne kratkom case, ze ste si vedoma ze ste posledne tyzdne viacej jedli, zajedali stres atd) tak z toho mate velke uzkosti a o to viac ked vam to povie vase okolie? u mna su bezne vykyvy vahy okolo 5kg a je to na mne aj dost vidiet ked ich schudnem alebo priberiem, proste okolie si to vzdy vsimne.. ked schudnem tak mi to samozrejme od okolia pocuvat nevadi, no ked priberiem tak nielen ze sa sama citim zle po psychickej stranke, este viac mi na tom pocite prida ked mi to pripominaju ludia v mojom okoli..

Strana
z3
maxalla
18. máj 2024

Bohuzial dnesna doba PPP praje a aj tu niekedy ked citam nejake komentare a odsudzovanie ludi kvoli vahe, tak mi je z toho zle. Preto sa necudujem, ze snaha vyhoviet, pacit sa alebo len nebyt tucna vyusti az do PPP.
Drzim ti palce, aby si sa z toho dostala. Taketo stavy nemavam, ale kedysi som k tomu mala blizko.

Pomohlo mi, ked som si uvedomila, ze som ovela viac ako moja vaha. Nejake cislo na vahe ma nedefinuje, ani to ako vyzeram. Taktiez som si uvedomila, ze ludia, ktori ma maju radi a stoja za to, aby som ich mala rada aj ja, ma budu mat radi bez ohladu na to, ci vazim 50 alebo 100. Taktiez od vahy nezavisi ani to, ci som pre druhe pohlavie pritazliva, pretoze nejaka pritazlivost stoji na viacerych veciach, rozhodne nie len na vyzore. Samotnu ma v zivote uz parkrat pritahovali muzi, ktori sa mi vyzorovo prilis nepacili, dokonca boli hodne pri sebe, takze to beriem tak, ze vaha skratka nie je pre spokojny zivot az taka dolezita. A v neposlednom rade zastavam nazor, ze nezijem na to, aby som sa pacila ostatnym, alebo aby som lahodila ich pohladu. To nie je moj zivotny udel. Asi aj preto mi je dost jedno, ako ma ludia po vyzorovej stranke vnimaju.

Poloz si otazku.. ak by sa stalo to, zeby si pribrala tak, ze sa dopracujes k morbidnej obezite (co samozrejme neodporucam, ale stat sa to moze), co take hrozne by sa stalo? Ano, nasli by sa ludia, ktori by ta odsudzovali, nasli by sa ľudia, ktori by sa ti mozno vysmievali, alebo taki, ktori by ta kvoli tomu odstrihli, lebo by si nezapadala do ich predstavy. Ale bola by to az taka skoda prist o spolocnost takychto hlupakov?

Za mna teda.. ak by som mala podobne myslienky ako ty, tak kym by som nemala nadvahu, tak by som sa snazila vobec to neriesit a zamerat sa skor na to, aby si mala v strave vsetky vitaminy a mineraly. Snazila by som sa vahu riesit len v pripade, ak by dosiahla hodnoty nadvahy alebo podvahy.

Drzim palce 🙂

cukroska
10. jún 2024

@januska12323 ver že všimne. Záleží kde človek preberie a aj s akej váhy. No na mne práveže brutálne vidieť a aj cítiť.

ktochytavzite
11. jún 2024

Autoeka ty sa hlavne vyliec a vykaslis a na chudnutie,prijimi sa taka aka si aj s kilami navyse.Trend vychrtlin uz nastastie ide pomaly do zabudnutia.Tak zmen myslenie,a neupinaj sa tolko na dokonaly vzhlad a stihlost.

snowflakenel
11. jún 2024

Aku .mas vysku a vahu? To je tiez.dost podstatne.

snowflakenel
11. jún 2024

@cukroska ano, tak,napriklad,ja som mala 170 cm a 53 kil. Cize chuda.,teraz mam 62 som stale stihla, no nie je to ono.
Akoze diety nedrzim. Chodim cvicit,kym su,deti na kruzkoch,,je to fajn psychhygiena.
Je ina zjodit zo 100 kg a.zo 60. Z.vyssej vahy schudnes lahsie.

cukroska
11. jún 2024

@snowflakenel áno. Ale kto nemá pevnú vôľu aj zo 100kil je tazke. Viem podľa seba.

snowflakenel
11. jún 2024

@cukroska ano, to je jasne. To sa musi clovek len zatat. A byt v kalorickom deficite. Potom to udrziavat...to je asi najtazsie.

cukroska
11. jún 2024

@snowflakenel áno tak presne. Mne sa nedarí a vždy sa mi to zdá ľahké spočiatku. Ale dlhodobo to neviem udržať. Hlavne nejesť sladké a večer mi je najhoršie. Veľa byciklujem ale niekedy práve večer som taká hladná,že neodolám. Takže u mňa všetka snaha zbytočná cez deň 🤣
Ja skôr som ten typ,že zob sem zob tam 🤦‍♀️

Strana
z3