icon

Ako zvládnuť zápchu spôsobenú psychikou a stresom?

protein777
9. feb 2024

Dobry den, uz niekolko rokov trpim zapchami, vzdy som si myslel ze sa to prejavuje psychikou , trva to niekolko dni , vzdy ked som v pohode alebo po alkoholo to niekedy ide ale v praci a v strese je to hrozne , na alergologii nic , ziadne intolerancie , gastro zaludok nic , o mesiac idem na kolosnkopiu , mam vnutorne hemoroidy, ked tlacim cele idu von , moze to byt aj tym? Som sportovec cvicim5 krat tyzdenne stravu si drzim ok , neviem oreco sa mi to deje , dnes som skusal glycerinove cipky a nic , ako keby ma nenapinalo na velku potrebu ako keby ma nieco dole brzdilo , teraz som si povedal ze zaradim viac vlakniny a psylium , po 5 dnoch kazde rano , brucho nafuknute , krče a obrovske zapchajuce vetry a stolica nikde, neviem ci mam pokracovat vo vlaknine a vela pit , pockat na vysetrenie kolonoskopie alebo tie hemoroidy riesit co najskor , som zufaly , mam obrovsky hnev nic ma nebavi cim viac na to myslim tym je to horsie , boli chvilw kedy bolo dobre ale bohuzial orevazuju tie horsie , ak mate podobne skusensti napiste , uz som vyskusal vsetko

kacena4
9. feb 2024

co ti testovali na alergologii? ja mam napr. alergiu na ovos a vadia mi aj ovsene vlocky, tie ako vlakninu absolutne nemozem hned ma zapecie

roja01
9. feb 2024

Skus si v DM kupit lanove cele semienka a namoc ich na noc do vela vody a rano preced a tu vodu kazde rano vypij. Kup si v zdravych potravinach lanovy olej (len drzany v chladnicke a v tmavej flasi) a pij lyzicu rano a vecer. To len pre zaciatok, keby to casom zabralo, tak pokracuj konzumaciou vzdy cerstvo pomletych lanovych semiacok namocenych vo vode. Ak nemas alergiu na ovos (ovsene vlocky), tak k tym pomletym lanovym semiackam pridaj vlocky a postruhane jablcko. Zacni opatrne a pomalu pridavaj. Trva to cca 1 mesiac nez zistis ci sa ti travenie zlepsilo. Hovori sa, ze lan je pre travenie to najlepsie.

vorkola
9. feb 2024

Mne pomohol zihlavov caj

harrisson
9. feb 2024

@protein777 skus probiotika Biopron, menej masa, bieleho pečiva a menej mliečnych výrobkov. Veľa vlákniny a ovocia a zeleniny. Mal som problémy so stresu a probiotika pomohli

harrisson
9. feb 2024

Vhodné sú jabkla a suchare. A hlavne pories psychiku pretože črevo je centrum emócií. Vola sa to psychosomatika a syndrom drazdiveho creva

protein777
autor
10. feb 2024

@kacena4 riesim ale uz to trva roky , robili mi testy na intolerancie a potraviny nejake zakladne ale to mi na nic neprisli

protein777
autor
10. feb 2024

@harrisson ja som uzival tie biopron ale kratko neviem ako dlho to treba brat aby bolo vidno vysledky

protein777
autor
10. feb 2024

@roja01 kde kupimmten lanovy olej len v specialnom obchode?

roja01
10. feb 2024

@protein777 v zdravych potravinach. V bioobchodoch. Ale len z chladnicky kupuj.

gvenduska
10. feb 2024

Lanové a chia semienka do bieleho jogurtu
Psylium 2lyzicky do vody vypiť
Krusinivy čaj kúpiť a piť
Mne toto pomôže ked je už najhorsie

valeria_h
10. feb 2024

Mne pomohla voda, veľa veľa vody pi.

harrisson
11. feb 2024

@protein777 pár mesiacov.