Aktuálna chrípka: Ako zvládnuť príznaky a liečbu?
Ahojte,
Prosim vas, zase vraj koluje chripka, hrozne teploty, bolesti tela a svalov, vrej deti dokonca niekedy prestanu chodit? Vcera mi hovorila kamaratka, ze jej dcerke sa to minuly tyzden stalo.
Boli ste chori? Ako ste to zvladli? Kolko to trvalo, prosim. Dik.
@lenocka137 ďakujem za odooved.. pijem dosť, dávam C, D, zinok, magnezium.. všetko možné
treba sa zaockovat alebo deti vakcinou do nosa
@veve77 a ešte pre upokojenie, mne detská dr. vravela, že to môže trvať aj 10 dní...nohy vás nebolia?
@lenocka137 boleli, lýtka. Snáď to konečne prejde, už tretí týždeň sa borime s teplotami. Ďakujem veľmi pekne za povzbudenie
@veve77 vidíte, aj môjho syna boleli, dnes už konečne po 3 dňoch nie, my s manželom sme si teraz dali Panadol, bolia nás hlavy 😃 nás to asi len čaká 😢
Podla mna je to silnejsia pliaga ako min.rok 😒. Vtedy teploty 3 dni a postupne zlepsovanie, dnes dcerka horucky uz 7.den a je uplne vysilena, ledva nieco zje, iba sirup na horucku tlacime v kuse. Muz to dostal 3 dni po nej, tiez horucky a strasny kasel, ja sa zazrakom drzim. Aby sa mal kto o nich starat ;). Kazdy vecer si vravim ,od zajtra uz bude lepsie' 💯🙏 Drzte sa vsetci co ste chori!
Ja som prave z dcerou v nemocnici na infuziach. 5 dní mala 38 potom prisla bolest noh,nemohla ani chodit a dalsi den znova 38,bolest noh,nadcha, opuchnute oci,suchy kasel. Volala som doktorovi, okamzite sme isli na odber do nemocnice a už si nas tu nechali. Teraz jej kape siedma infuzia. Ma chripku B
robili ste aj testy ci je to chripka?stratil niekto aj cuch aj chut?cov test je negat
nejdem sa tu hadat ale nemam rada reci typu ako kaazdy rok...no ja ano kazdy rok ale chripka nie je az tak lahko zas dostat, nejdem NIJAKO konspirovat ale v zivote som nepocula zeby tolkoto ludi v okoli malo takuto chripku, ano byvali chripkove pradzinny atd ale to sa skor tak vseobecne hovori ze chripka, vacsinou je to viroza ale tak ako to je tento rok to som este nezazila je to provnatelen len s kovidom a to som v zivote dost zazila...neviem co sa to zas tak rozmohlo..to len na okraj.nejde mi o hadky ani nic , nehovorim mozno sa aj toto deje urcitych cykloch ale teda za svojich ubohych 39 rokov si nepamatam a co si hlavne nepamatam ze v mojich detsych casoch som v ZIVOTE NEPOCULA zeby dospeli od deti ochoreli proste nie nie a nie ani moji rodicia a ani v rodine co sme mali dospelakov a to mam veru dobru pamat, ja neivme co je toto za posledne roky aby aj dospeli lezavali v postali s virozami atd
@angelinja mám tri deti, od nich som za tých 12 rokov, čo ich mám, nechytila nič - max tak nádchu, občas bolesť hrdla. Minulý rok sme mali s manželom prvýkrát chrípku od deti , tri dni teplota a bolo. Deti teplotovali 7 dni.
Tento rok sme mali teploty všetci 7 dni. Zápal dutín, bolesti hlavy.. no cele zle.
Ale asi je to oslabená imunita. Prestávame sa (myslím všeobecne) hýbať, jeme fastfoodove jedla, malo spíme.. migrujeme hore, dole .. všetci sú nakope v nákupných centrách.. a vírusy majú hody
@angelinja Ano u nas je potvrdena chripka typ A. dcerka sa stazuje ze nic neciti nosom..place lebo ma svojho plysaka ktoreho vzdy ovoniava a teraz ho uz 10 dni neciti :(.
@justina2311 moja malinká 😘
@justina2311 otras toto tie virusy su uz tak pomiesane ze to neni noramlne
Ja mam chripku B potvrdenu domacim testom. Je to nieco hrozne, horsie nez Covid… Doniesli to deti zo skoly. Syn 10 r. teplotoval tyzden, mal aj 39. Dcera 5 r. mala tak do 38, 5…. kaslali, hrdlo ich bolelelo, cele telo. Ja mam chriplku 5 deň, teploty 38,9, bolesti hlavy, kasel strasny. 4 den sa mi trosku zlepsilo, uz som sa tesila ze chripka je na ustupe. A dnes rano este horsie, zas teplota, dutiny, kasel… nemam cuch ani chut. Nemozem chodit ani spat, len tak lezim a cakam ze cas to vylieci.
@lentilka23 vydrž, prejde to, ale je to nadlho. Ja som mala teploty 9 dni nakoniec. Crp na 5.ty deň 13, na 7 deň 15. Atb som si nedala. Dutiny mám stále plne( a to naparujem, krhličkujem slanou vodou)..už 10 dni. Žlté hlieny. Dva dni som bez teploty, ale čuch nemám, chuť tiež.. Ta nádcha je hrozná. Dnes som si namiesala pamycon, skúsim, či to predsalen nie sú baktérie.. Lekár mi stery neurobil ..
drž sa, prejde to (ale pridaj Cčko, Dčko, zinok)
@veve77 Dakujem zapodporu
Tak zimnica, bolesť svalov, potom už iba kasel a sopel a hlieny, tyzden a sme boli ok. Prevencia je očkovanie, nasa skolkarka bola fit a stale je, čo my sme boli odpadnuti. Buduci rok sa davame očkovať aj my.
@kleopatra114 my sme na tom istom u deti, typ B úplne v pohode, len teploty, ktoré sa dali zraziť a bolesť svalov.Ale teraz má syn typ A a niečo hrozne, neviem zraziť teplotu, vracia, je úplne slabý..koľko dni ste boli úplne zle na tom.
Ja neviem. Takúto chrípku ako mám teraz som snáď v živote nemala.
Prvý týždeň horúčky, kašeľ, slabosť, potom to trochu ustúpilo, začala som chodiť von a teraz tretí týždeň sa mi to zase vrátilo, mierne zvýšená teplota a kašeľ neskutočný. Tak zase v posteli.
@laurikagab neboli sme na tom vobec až tak zle . Vracala iba jedna raz. Teploty síce 5 dni , ale nič hrozne- iba 1 alebo 2 dnibola vyššia okolo 39 , potom v pohode okolo37,7. Únava, kašeľ boli, ale celkom ok . Vymeškala zo skoly 5 dni. Ale oni boli prekryté isoprinosinom od začiatku , keďže mali dve chrípky ( aj B, aj A) behom 20 dni.
Kazdy rok vrcholi chripka v januari/februari, neni to ziadna vynimocna situacia. Davam sa ockovat v novembri, preventivne beriem vitaminy, cvicim a vela sa hybem na vzduchu a chora som nebola desiatky rokov.
Vrátila sa u niekoho deťom chripka po tyzdni? My sme si tým prešli doma syn doniesol zo školy,potom ja a aj manžel syn bol dva týždne doma, teraz týždeň v škole a dnes v noci prišli opäť horúčky.uz som zúfalá.
@lucikete tých kmeňov chrípky koluje niekoľko, čiže ste pravdepodobne vychytali ďalší. Nám stačili dokonca dva krátke dni v škole na ďalšie nakazenie sa .
ahojte co ste to uz prekonali bolia vas potom nohy?uplna unava neda sa to opisat ledva stojim na nohach, uz ma po akutnom ochoreni po dobrati aj atb nemam nadchu nic uz len toto mi zostalo
@angelinja áno...ja som mesiac bola roztrasená, slabé ruky aj nohy, nespavosť, búšenie srdca...atď. veľa som začala jesť a hlavne stravu bohatú na draslík, magnézium brať, železo, b komplex...viac vody som začala piť a oveľa viac oddychovať, do ničoho sa nenútiť...
Pridávam aktuálnu skúsenosť...
Očkovanie sme na jeseň nestihli lebo sme boli chorí a potom sme mali naplánované očkovanie proti meningitide...A v januári Dr povedala ze už je neskoro už je to zbytočné.
Tak...pozitívny test na Chrípku A nás zaskočil 1.4.
Uprimne - prvý covid som mala zlý, fakt zlý. Skončila som na infuzkach na infekcnom.
Ale toto sa mu vyrovnalo.
Deti 40tky, vracali stále, ani lieky neudrzali ani vodu...dopovali sme sa kinedrylom aby sme aspoň paralen udržali...
Ja som sa dva dni reálne nepohla z postele, len asi 2x na WC, len som ležala a plakala a triaslo ma, a potom nastúpil šialený kašeľ. Nebyť svokry tak asi umrieme hladom. Je to už týždeň a ten kašeľ je hrozný, nevládzem nič, deti už sú celkom okej - jeden ma ešte husté žlté sople a pokasliavaju, ale inak už sú celkom normálni a bez teploty...ja som úplne odpisana...
A to všetci užívame Tamiflu od prvého dňa. Bronchovaxon, probiotika, paralen....erdomed...vitamíny...
Mladšiemu to chytilo uši, tri dni nepočul, má zápal stredného ucha. Ja bez kodeinu nespím...
Akože riadny hnus toto....

@veve77 ahoj, neboj ten 7. Deň bude prelomový...môj syn včera ešte vyzeral zle a dnes už hrá s kamošmi tablet...čiže úplná otočka...koľko máš teploty? Piješ dosť, treba aspoň 1,5 l vypiť...a ešte aspoň vitamín C si dávaj