Aktuálna téma koronavírus.
Neviem a akej vekovej skupine ste ženy ktoré tú píšu.Ja už nemám miminká,ale ako reagujete na tú situáciu s koronavirusom.?Podľa môjho názoru je to veľa o psychyke,už nás asi politici úplne blbnú.Možno sa mýlim,ale keď povedia,že ruky treba umývať 20 sekúnd minimálme,tak nech mi povie mama,ktorá má 2 deti a množstvo problémov,MÁ ČAS SLEDOVAŤ 20 sekund umývanie rúk.?Potom sa ani nestíha venovať ďetom,rodine,mužovi a hlavne sebe,lebo je úplne zblbnutá.
@gabrielkaa Covid-19 nie je chrípka. Nemá s influenzou nič spoločné, jedine tak to, že je to tiež vírus.
@floretine Pardon. Tak virus
@gabrielkaa chrípka je tiež vírus. Ale z úplne inej rodiny.
@gabrielkaa sú v nemocnici v dnešnom NC je o tom článok aj nemocnica odtfotena
@floretine ano, je mi jasne, som sa pomylila, lebo som písala o španielskej chrípke ako víruse a mi to ostalo 🙂
@eliska13 to patrilo mne?
@gabrielkaa áno Toma Hanksa som myslela, ale je to jedno len som to práve čítala v novinách😀
@eliska13 jaaaj 🙂
@carimari kedze zijem na severe Talianska neviem Co si mam overovat???
@carimari neviem teda, ale myslím že ten vírus 1918 nebol nasadený ako propaganda očkovania. Neviem aká je % zaockovanost proti chripke, ale myslím že dosť nízka. Toto sú všelijaké konšpiračné teórie. Mame známych v Taliansku a oni píšu čo za brutal to je tam....
@carimari neni čas na pálenie sviečok. Oni nesmú ani na návštevu príbuzných cez ulicu pomaly . Tam je brutálna karanténa.
@carimari vraj pochovávajú , aj bez účasti rodín.
@carimari prečo by to robili? Zastavili chod krajiny, zabrzdili ekonomiku, izolovali ľudí .... koli čomu toto divadlo?
@carimari naozaj si mimo.. Pohreby sa nerobia, chápeš to? Žiadna rodina ani nič. Pochovajú ich, resp ja si myslím, že spopolnia a rozlúčka bude keď skončia karantény... Inak ktorý psychos si kameruje pohreby?
@carimari ja som na BBC nasla video Číny, rovnako tak aj z Talianska.. Kto chce nájde, kto nie nie.. Kludne si tam skoč, bez ochrany s kamerou a rob rozhovory, kameruj pohreby...
@simca06022011 nie @carimari to nechápe,alebo nečíta správy z IT

@carimari Elisa je tiež super metóda, narozdiel od PCR he rýchlejšia, keďže sa nemusia izolovať nukleové kyseliny ale môže sa použiť priamo sérum alebo nejaká iná vzorka. Funguje zjednodušene na princípe naviazania značenej protilátky na cielový proteín vo vzorke. V tomto prípade sa hľadá špecifický proteín pre koronavírus (vírusy na produkciu vlastných proteínov potrebujú hostiteľský organizmus). K tomu proteínu vedci našli protilátku ( ale to nie je protilátka, ako rozumie laik, čo deaktivuje vírus, je to len nejaký enzým, alebo iný proteín, ktorý sa na náš hľadaný proteín vysoko špecificky viaže a neviaže sa na nič iné) a táto protilátka je nejakým spôsobom označená, takže vieme, kedy sa naviazala alebo nie. Tých spôsobov značenia je mnoho, v podstate každý výrobca diagnostických prístrojov má trošku iný spôsob a aj Elisa existuje viac typov. Áno, môže byť falošná pozitivita, napríklad pri kontaminácii vzoriek alebo pri nesprávnej technike odberu, faktorov je mnoho ale dajú sa spätne dohľadať chyby. Ale koniec koncov falošná pozitivita môže byť aj pri tehotenských testoch alebo pri testoch na určenie pohlavia a tiež sa vie, že prečo.