icon

Aký čaj je dobrý pri vysokom cholesterole?

23. okt 2023

Dobrý deň,
Cholesterol je teraz vyše osem.
Viem, má byť okolo päť.

aký čaj by bol dobrý?
Dakujem

Strana
z2
monillia
23. okt 2023

Iba pitie čaju ti cholestetol určite nezníži .Treba zmeniť celkovo životný štýl (úprava stravy,pridanie pohybu, zníženie stresu)

janka169
Odpoveď bola odstránená
autor
23. okt 2023

@monillia aký čaj by bol dobrý, to nevieš poradiť?
@janka169 Aj ty máš vysoký cholesterol?

monillia
23. okt 2023

Žiaden čaj ti nepomôže na to aby si znížila cholesterol, v rámci pitneho režimu môžeš piť akýkoľvek čaj

autor
23. okt 2023

@monillia aký čaj piješ? Neviem, či si počula o pestrecovom? Možno má niekto skúsenosť.
Neviem, kde si si prečítala, že chcem znížiť cholesterol iba pitím čaju.
Skutočne neviem.
Pýtam sa, aký čaj by bol vhodný.

roja01
23. okt 2023

Napr. caj Cholesterol od Serafinu. Alebo ich tinkturu.
V kazdom pripade prestat pouzivat tuky a biele pecivo. Tuk v min.mnozstve iba na varenie a skor ho uzivat za studena a to vybrat tie zdravsie s obsahom omega3.

autor
23. okt 2023

@roja01 dakujem.
Tuky su minimalizované, cukry tiež. Snaha je i o obmedzenie pečiva (zatial iba snaha). Zato však zvysenie pohybovych aktivit a aj znizenie stresu.

Aha, to je caj Cholesterin, co obsahuje:
ruža šípková plod, veronika lekárska vňať, artičok zeleninový vňať, imelo biela vňať, rozmarín lekársky vňať, slamiha piesočná.
Myslíte, ze tam ide hlavne o úcinok artičoku?

hugger
23. okt 2023

celkovy cholesterol je irelevantne cislo
* Ak mas vysoke triglyceridy treba redukovat cukry
* Ak mas vysoke LDL treba redukovat saturovane tuky (maslo, kokosovy olej) a prestat pit kavu

Caje neries, je to nezmysel

ada_alica
23. okt 2023

ja som začala intenzívne cvičiť, dodržiavam stravu...pekne sa mi tvaruje postava a ako bonus ideálny cholesterol

lucka_ke
23. okt 2023

@hugger prečo aj kávu? ostatné som počula, ale o káve počujem prvýkrát

oriesocek
23. okt 2023

manzel mal extremne cisla na triglyceridy a aj cholesterol. on sa aj zdravo stravoval, ale pouzival vela olivoveho oleja, vela orieskor a iných semien s tukom, vela bryndze, atd... upravou stravy sa mu cholesterol a triglyceridy dost znizili - pridal vela zeleniny, ovocia, obmedzil tuky (aj tie dobre...), viac pohybu (zacal chodit cvicit 2x do tyzdna)... takze pokial to zoberies komplexne, tak to pojde dole. nakupila som aj pripravky na cholesterol na prirodnej baze - ale to iba ako doplnom, to velmi nechce a uz vobec nie statiny od lekara.

autor
23. okt 2023

@hugger
@oriesocek lekar neukazal vysledky. Takze neviem ani hodnoty triglyceridov ani ldl ani hdl.
Povedal, ze cholesterol je nad osem a predpisal statíny.
To je vše.
Statíny ako jedinú cestu. A to sa mi nepozdáva, veď strava a pohyb a odburanie stresov je viac prospesne nez statíny, dobre hovorim?

stanulienkat
23. okt 2023

Keď ti predpísal statíny zatiaľ si ich odlož doma do skrinky a môžeš začať so stravou a pohybom, so životosprávou. Ale nehľadaj zázračné čaje a ani doplnky, proste nežrať piate cez deviate. Cholesterol 8 je už naozaj dosť.

autor
23. okt 2023

@stanulienkat toto je podľa teba dobrý informačný leták alebo ani nie?
Dakujem

autor
23. okt 2023

@stanulienkat v roku 2020 bol sedem aj čosi a vtedy lekar, ze je to okej, teraz statíny.

stanulienkat
23. okt 2023

Letak je ok. Vygooglis aj ine na nete. Cholesterol uz vtedy nebol dobry, ked bol nad 7.

autor
23. okt 2023

@stanulienkat Suhlasim.

taktotedanie
23. okt 2023

V podstate to je jedno kludne pi litre caju ak tym obmedzis jedlo bohate na cholesterol lebo ina to ti pomoze

autor
23. okt 2023

@taktotedanie veď čaj iba ako doplnok k celkovej zmene zivotospravy… nemyslim, že iba.
Veď to by sa mohli niektore farmaceuticke firmy zavrieť. Nadsázka.

oriesocek
23. okt 2023

ako pises - zmena strany - ak jes vyprazane, korenene, vela sladkeho (kedze cholesterol ako sa uz vyssie pisalo mozu byt aj triglyceridy a metabolicka porucha..) - skus zmenit stravu, pridat vela vody a pohyb a uvidis. statiny su uz posledna moznost - kym nevyskusas na par mesiacov zmenit stravu a sposob zivota, tak by som ich neriesila.... mama ich zacala brat a ju bolia z nich svaly, klby, ma velku zapchu, atd...

autor
23. okt 2023

@oriesocek dakujem ti za tvoju odpoved.🙏

Musim tiez zistit jednotlive vysledky.
Ako pisal hugger vyssie
* Ak mas vysoke triglyceridy treba redukovat cukry
* Ak mas vysoke LDL treba redukovat saturovane tuky (maslo, kokosovy olej) a prestat pit kavu.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
autor
23. okt 2023

@ninka297 a ako si ho davas? Rano? a kolko?

stanulienkat
23. okt 2023

Okrem tučných jedal, zákuskov a krémov pozor aj na alkohol- aj ten zvyšuje lipidy.

autor
23. okt 2023

@stanulienkat to je v pohode. Ten nepijem.
Vdaka.
A soľ? Prosím, to tiež má vplyv? Ako soliť nesolim, ale obcas arasidy, ked nemaju nesolene, kupia sa solene..

stanulienkat
23. okt 2023

Nie, sol by nemala vadiť.

autor
23. okt 2023

@stanulienkat na webe citam, ze:
nadmerná konzumácia sacharidov (chlieb, cestoviny, ryža, zemiaky, strukoviny), najmä tých rafinovaných (biela múka, cukor, keksy, sušienky, sladené nápoje, spracované potraviny), zvyšuje hladinu inzulínu a postupne narúša jeho signalizáciu, a tým podporuje hromadenie tuku v tukovom tkanive.

Rafinovane sacharidy su zlé, jednoduduché cukry asi tiez, uz sa strácam v pojmoch.
Ach, je to celá veda.🤔

stanulienkat
23. okt 2023

Áno, je to celá veda😁, na to sa zatiaľ vykašli a sústreď sa na cholesterol.

vvrabec
23. okt 2023

Ja som si pýtalav lekárni čaj na cholesterol. Vybrala som si od Apotheke- Na cholesterol so zeleným čajom. Obsahuje - veronika lekárska vňať, ríbezľa čierna list, čajovník čínsky list, púpava lekárska koreň, žihľava dvojdomá vať, pýr plazivý koreň,. Toto ste chceli vedieť?

Strana
z2