icon

Aký liek pomôže pri bolestivej menštruácii?

deniskaaaa
8. nov 2013

Ahojte maminky, chcem sa opýtať, či by ste mi vedeli poradiť tie, ktoré máte rovnaké problémy ako ja, aký liek Vám najlepšie zaberie na bolesti pri menštruácii. Som myslela, že sa mi po pôrode zlepší, ale bohužiaľ vôbec, mávam VEĽMI silné bolesti a prvý deň strávim väčšinou na záchode..:((( Skúšala som "slávny" ibalgin no nič, paralen a nimed.... preto, ak môžete poraďte nejaké tabletky, ktoré Vám pomáhajú (nie antikoncepciu). Ďakujem veľmi pekne.

Strana
z2
m_ij_ka
9. nov 2013

algifen kvapky, ibalgin 400

lent1lk4
9. nov 2013

preventivne aj pupalkovy olej, mne to celkom zabralo ked som mala bolestivejsiu menstruaciu po vysaheni HA. brala som tusim 2 tobolky denne v druhej polovici cyklu

simi0105
16. aug 2016

@deniskaaaa skús vyskúšať ibalgin femina alebo Aulin 🙂 odskúšané

dia_16
3. okt 2016

Dobrý deň, bolestivá menštruácia je veľmi častý a nepríjemný problém, asi každá s tým máme skúsenosti🙂 Niečo by s tým ale trebalo robiť, napr. skúste si naplniť fľašu teplou vodou a položte si ju na brucho, prípadne na chrbát. Rovnako pomáha aj cvičenie – rozprúdi sa vám krv v celom tele a budete sa cítiť vnútorne silnejšia. Dlhodobo by som doporučila jesť potraviny bohaté na železo, keďže pri menštruácii spolu krvou dochádza aj k nie malým stratám železa. Čo sa týka liekov, tak ja osobne lieky nepreferujem, som za to, že na všetko nám príroda vymyslela dobrý liek 🙂 Konkrétne na bolestivú menštruáciu alebo na rôzne iné ťažkosti súvisiace s menštruáciou je najlepší púpalkový olej. Príčinou menštruačného syndrómu môže byť okrem iného aj nedostatok kyseliny gamalinolénovej, ktorá je bohato zastúpená práve v semenách pupalky. Tá podnecuje tvorbu prostaglandínu E1, ktorý má opačný účinok ako hormón prolaktín vylučovaný hypofýzou a hrá rozhodujúcu úlohu pre regulácii ženského cyklu. Púpalkový olej sa dá kúpiť v lekárni ale dávkovanie je náročnejšie. Ja osobne preferujem skôr tabletkovú formu fin Glandincaps, ktorý obsahuje za tudena lisovaný púpalkový olej, kyselinu gamalinolénovú a vitamín E, pretože je to všetko spracované bez použitia chemikálií, iba mechanickým lisovaním. 🙂 Stačí si dať 2 kapsule 2x denne. Pre najlepší účinok treba užívať dlhodobo, minimálne kým sa stav neupraví. Iste je to lepšia prírodná cesta ako siahať po ibalginoch a iných liekoch, ktoré zaťažujú pečeň a majú mnoho vedľajších účinkov.

mamazem
3. okt 2016

Gynex, 3x5 kvapiek alebo Shatavari Planet Ayurveda (1 kaps 2x denne). Obe fungujú výborne.

kiwi3
3. okt 2016

mne jedine, co pomoze je ibalgin a necakat, kym sa ta bolest rozvinie, ale hned si jeden supnut. bohuzial. ale mam to rokmi overene.

katarik44
3. okt 2016

Mne pomahal iba Flector, ale po case som mala pocit, ze mi z toho skolabuje zaludok. Teraz to mam uz iba ako rezervu. Skusam sa ladovat zenskymi cajmi a magne b6 a pocas poslednej ms mi bolo po par ibalginoch znesitelne, co doteraz ani nahodou...Snad sa raz dozijem takej ms, ze bez tabletky budem moct povedat, ze ani neviem, ze ju mam😀 Asi sa dam na rybolov, mozno chytim zlatu rybku;)

mkrnacova72
12. dec 2016

Mam doma balenie Glandincaps exp.8/2017 mne velmi pomahal no momentalne som tehotna a nemozem ho uzivat,rada ho posuniem niekomu komu by tiez pomohol.

Strana
z2