Alergia na mlieko

lauritta0407
1. júl 2016

Ahojte kočky. Uz pár dní po sebe po každom jedle v ktorom sú mliečne výrobky alebo po mliečnych výrobkoch mám strašné bolesti brucha, je mi nevoľno a začne má preháňať.. potom to za hodinku/dve prejde.Ine jedlá celkom v pohode strávim.. Myslíte že to môže byť alergia na laktózu alebo skôr niaka viróza?

kaja00
1. júl 2016

Choď k lekárovi aby ti spravil z krvy testy a uvidíš. Je alergia na mlieko a na laktózu.

lauritta0407
autor
1. júl 2016

To som aj chcela ísť. Len lekárka má dovolenku, takže až o týždeň..

janickacrazy
1. júl 2016

@lauritta0407 tak pravdepodobne máš bud alergiu na mlieko alebo intoleranciu laktozy, vylúč všetko mliečne a uvidíš, či bude dobre

evitka83
1. júl 2016

@lauritta0407 skor budes mat intoleranciu na laktozu. Skus sk kupit bezlaktozove mlieko v obchode a sleduj si co to spravi. Vsetko ostatne mliecne ( s kravskou bielkovinou) vylucit zatial.

domibeyoutiful
1. júl 2016

No z tých príznakov by som to odhadla na intoleranciu laktózy, každopádne nutno potvrdiť vyšetrením, ale pomaly sa pripravuj na zmeny v jedálničku, všetko od masla, tvarohu, syrov atď budeš potrebovať bez laktózy, pretože laktóza je sacharid a tvoje telo pravdepodobne slabo alebo vôbec neprodukuje enzým, ktorý by ju v tele štiepil a tak sa s tým telo hrozne morduje a preto všetky tie problémy. Nahradiť sa dá všetko v pohode, akurát bezlaktózové výrobky stoja proste viac, čo je dosť naprd. Občas, ak budeš mať neprekonateľnú chuť na niečo "z minulého života" napr pizzu, existujú také lieky, ktoré enzým obsahujú a krátkodobo ti teda pomôžu, užívajú sa myslím 30 min pred tým než plánuješ niečo s laktózou zjesť.

dreamer8
1. júl 2016

Najskor intolerancia na laktozu, je to ta "lepsia" moznost, budes moct nizkolaktozove mlieka, jogurty, niektore syry a pod. Pri alergii na mliecnu bielkovinu by si nemohla nic s obsahom mlieka, ktore sa nachadza skoro vsade. Samozrejme je nutne to vysetrit.