Alergia na peľ a kvitnúce rastliny

asturia26
2. apr 2016

Ahojte,mozno to sem nepatri,ale nutne by som potrebovala poradit ohladom alergie.Moj partner je alergicky na pel a na vsetko co na jar kvitne.Vedeli by ste mi poradit s tym,ale lieky v tomto obdobi beru alergici.Ci uz volnopredajne alebo skor na predpis lieky,nieco co pomoze.Dakujem za radu 🙂

stepanka274
2. apr 2016

Ja uzivam homeopaticke Nux Vomica - 5 gulocok rano aj vecer, mne to pomaha, z volnopredajnych mam vedlajsie ucinky

sense
2. apr 2016

ja pouzivam xyzal, a mala som aj alerid, su na predpis...do nosa livostin sprej, a livostin kvapky do oci

simsalabim
2. apr 2016

@asturia26 a preco nejde k alergologovi? Ulavit moze aj 5rocna profylakticka liecba... nielen lieky, co sa beru v sezone. Ja mam xyzal, opatanol do oci, fkuxonase do nosa a flixotide na priedusky. Profylakticka liecba mi velmi vyrazne zjemnila priznaky, no napriek tomu potrebujem tento arzenal liekov. Plus pouzivam cisticku vzduchu v spalni.

janifer
2. apr 2016

Volnopredajne lieky su drahe. Aj vseobecny doktor by mal vediet nieco predpisat, minimalne Aerius. A potom alergologa, nech spravi testy mimo sezony a nasledne nastavi liecbu, teraz ten Xyzal ( je silnejsi ako Aerius), do nosa Allergodil, aj do oci daco, tam Antalerg. A skuste aj nejake enzymy ( wobenzym, serapeptaza), kedysi som brala vytazok z borovice Pycnogenol. A teraz v tehotenstve ficim na morskej vode z DM drogerie, je to sprej so zltym vrchnakom, na alergiu,, tak aspon daco.

janifer
2. apr 2016

Inak a ak chcete investovat, tak fajn vec su protipelove sietky do bytu. Su dooost drahe, su take hustejsie, slabo cez ne prudi vzduch. Aj klimatizacia cisti vzduch, hoc ak nie je udrziavana v cistote, je to otazne. A byt vetrajte skoro rano, alebo vecer ked je vlhko.

pribinak
2. apr 2016

@janifer ahoj, tie protipreklzové sieťky ma dost zaujali. Mas nejaky link ci meno firmy? Na nete som nic nenašla, teda okrem sieťou proti hmyzu ;(
Dakujem ti

kattka1111
2. apr 2016

Ja používam zodac 7 tabliet v balíku sú voľnopredajné ak ich je viac v balíku sú iba na predpis. Ale ja si myslím že najlepšie bude ak pôjde na alergologiu a tam ho vyšetrí lekár a dá mu preneho najvhodnejšie lieky 🙂

agrorekrea
3. apr 2016

Pri väčšinu alergiách platí: vysoký príjem vit.c ale nie bežného v tabletách, lebo tabl. tenké črevo dokáže vstrebať tak asi 10% ale lipozomálny vit.c, t.j. špeciál. technológia ktorá zabezpečí 98% vstrebateľnosť, Je to gél v malých sáčkoch, rozpúšťa sa do 0,05dl vody a pije sa na lačno ráno. Dostať to len v niektorých lekárňach viem o troch v Košiciach, napr. Magnólia na Moyzes. ulici..

janifer
3. apr 2016

@pribinak nam robil Frantisek Stetiar - Solax Trencin

pribinak
3. apr 2016

@janifer dakujem

patkaba
2. okt 2018

@agrorekrea Akoze vysoke vitaminy Ccka su ok v niektorych pripadoch, ale tiez nie su vhodne pre kazdeho, ani svoje dieta by som extremne Cckom nedopovala. Osone davam aj sebe aj malej Stopalerg, a to prave preto, ze som zastanca skor doplnkov ako liekov a funguje dobre, takze nemam dovod vyhladavat nieco dalsie.

cicamica1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz