Mám alergiu v tehotenstve

annamaria_65
24. máj 2021

Som alergická na peľ a veľmi veľa kvitnúcich rastlín v tomto období. Po minulé roky som používala spreje do nosa a rôzne lieky. Minulú jar som skúsila nič nebrať a bolo mi lepšie. Neviem či teraz za to môžu hormóny,ale je mi hrozne. Neustále kýcham a smrkám. Je to už neznesiteľné. Má niektorá z vás podobné skúsenosti a vedela by mi poradiť čo by som ešte mohla vyskúšať?
Vyskúšala som rôzne bylinkové čaje, ktoré samozrejme môžu aj tehotné a častejšie si umývam vlasy. Nechcem brať nejaké lieky pokiaľ to nieje nutné.

petamich
24. máj 2021

mne sa paradoxne alergia zlepsila pocas tehotenstva, kazdopadne diskutovala som to s lekarom a ked mam "zachvat" resp. uz fakt potrebujem, tak mi lekarka predpisala zodac, takze tak 1x za 7-14 dni si dam jeden Zodac a staci mi to (to ked uz je velmi zle), chapem, ze lieky nechces, tiez sa im snazim vyhnut - mne ale nic nepomaha :( a podla lekara je lepsie raz za cas si dat antihistaminikum ako kychat a kaslat, drzim paste!

luna116
24. máj 2021

@annamaria_65 v tehotenstve som kýchala viac počas sezóny, Rhinihorn (preplachy kanvičkou) zaberali iba krátkodobo (pár minút). Tiež som si dávala Zodac, lebo sa inak nedalo. To by si asi musela zostať vnútri v byte/dome s čističkou vzduchu a zavretými oknami,aby si nekýchala, aspoň by u mňa to tak funguje. Super je v tomto období sušička na šaty, bez nej by som bola stratená. Bez nej som kýchala oveľa viac, pretože napr.stačilo,že som posteľné kedysi mala zavesené na balkóne , hotový lapač peľov.

andreatytler
24. máj 2021

@annamaria_65 Mne sa alrgia na pel tiez zhorsila v tehotenstve. Ja to uz rok drzim pod kontrolou pomocou pitneho rezimu a soli. Stale kycham a aj slmrkam ale neda sa to porovnat ked som bez pitneho rezimu.
Rano po prebudeni 2-3 pohare vody a sipku soli (ja zlyzem z lyzicky). Ak treba, po pol hodine dalsie 2 pohare vody.... lebo rano je to najhorsie.
Pol hodinu pred ranajkami - 1 pohar vody
2 hodiny po ranajkach - 2 pohare vody
Pol hodinu pred obedom - 1 pohar vody
2 hodiny po obede - 2 pohare vody
Pol hodiny pred vecerou - 1 pohar vody
2 hodiny po vecery - 2 pohare vody
Pred spanim 2 pohare vody a stipka soli
Pocas noci ak sa zobudis koli alergii - 1-2 pohare vody

Dolezite je naucit sa rozpoznat prve priznaky alergie... u mna su to stipajuce oci, potom smrkam a potom uz zacne kychanie a vsetko co k tomu patri.
Okamzite pri prvom priznaku alergie, treba pit pohar vody aj ked je to mimo pitneho rezimu, ktory som pisala vyzsie. Ak ten priznak pretrvava aj po 15 minutach, treba pit dalsi pohar... a tak pokracovat, az kym to neprejde. Ak si uz v tom najhorsom stadiu, tak tam trva pomerne dlho a vela poharov vody, kym sa to dostane pod kontrolu.

Ak mas problem s oblickami, nerob tento pitny rezim. Ak si zdrava, je dobre si sledovat clenky. Ak opuchnu, znamena to ze tvoje oblicky nestihaju a nevylucuju dostatok vody z tela. Vtedy prestan s tymto pitnym rezimom a clenky odpuchnu.

roztlieskavacka
25. máj 2021

Tiez mam alergiu na všelijaké stromy ale kvôli tehotenstvu som vysadila lieky, úprimne som prekvapená ale ta alergia Je úplne minimálna a ked tak to kýchanie 3x za sebou na mňa pride raz denne sice niekedy mam pocit ze mi vybuchnú vaječníky ale ani neviem okrem toho ze mam nejakú alergiu

cicamica1980
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre