Alergia na psa

9. máj 2024

Je tu nejaká domácnosť s deťmi ktoré sú alergické na psa a aj tak žijú so psom v byte? Je možné že na šteniatko alergik reagovať nebude ale na dospelého psa áno?

colsami
9. máj 2024

Co poznam alergikov, je jedno ci je to stena alebo dospelak, ked raz mi konkretna srst/roztoce/pes/macka prekaza, nijako si nezvyknem ani to vek nemeni...

michaela329
9. máj 2024

To je úplne jedno, aký je psík starý. Alergiu mam vždy. Psík je vonku, po kontakte s ním sa musím umyt, prezliecť. V dome sme mali maltezaka, ten ma vlasy a nie chlpy. S tým sa dalo vydržať. Ale ja beriem lieky a vtedy som ich brala non stop.

autor
9. máj 2024

To sa vám prejavi hneď pri kontakte? Dcérka vyrastala so psami v 3 rokoch jej robili testy všetko negatívne, psa sme dali vonku s občasným prístupom do domu, v 5 jej robili testy a vyskočila nám alergia na psa mame dostať stena a teraz neviem, nemá kontaktnú alergiu so psami u mojich rodičov aj spí aj s nimi pobehať vonku majú 3 a nič, dnes bol náš vnútri a ťažšie sa jej dýchalo tak ja teraz neviem. Kebyže mi reaguje aj u rodičov tak neuvažujem. Teraz chorá bola pozrieť na stena a jeho rodičov a nijako nezalergizovala 🤗 dokonca keď sme sa vracali spať ani stopa po nádche. Tak ja netuším.... od alergologicky nemá psa zakázaného len nesmie do jej izby....

michaela329
9. máj 2024

Mne sa objavili alergie po 30. A to som vyrastala obklopená zvieratami, v prírode a na statku s domácimi potravinami 🤷 Kycham, naplní sa mi nos a trochu pripuchnem, keď už je toho moc.